Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha egy vallásos családanya...

Ha egy vallásos családanya hétvégén mindkét nap a templomban, imaházban van, akkor mikor főz, mos, takarít, ha hétközben meg reggeltől estig dolgozik?

Figyelt kérdés
Vagy megcsinálja helyettük az, akihez imádkoznak? Nekik nincs szükségük arra, hogy néha lepihenjenek?
2013. szept. 28. 05:33
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
64%
Oda-vissza út 1 óra naponta. Tényleg ebbe kötsz bele? Mindenáron azt akarjátok kihozni, hogy egy hívő anya és feleség, az felelőtlen, ugye? Nincs jobb dolgotok, mint ezen rágódni? Menjetek inkább etetni a szegényeket. Szerintem van a közeletekben olyan öreg, akinek senkije sincs. Mikor eszetekbe jut ilyen kérdés, akkor helyette látogassátok meg és takarítsatok ki nála, vásároljatok be neki é főzzetek meg. Mindenki jobban jár.
2013. szept. 29. 07:59
 12/15 mustafa33 ***** válasza:

kérdező, én azt mondom 3 nap. Mert lehet titokban muszlim - pénteken, zsidó - szombaton, keresztény -vasárnap.

Kérdező, ha belelóg a kezed a bilibe kelj fel.

☺ ☻ ☺

2013. szept. 29. 23:16
 13/15 anonim ***** válasza:
Én nem érzek rosszindulatot a kérdésben. Nem kell mindenre támadásként tekinteni. Másrészt ha valaki támad, akkor sem az a jó ötlet, ha azt mondod neki, hogy "nézz magadba, a szavaidból is sugárzik a rosszindulat, hát milyen alapon kérdőjelezed meg te egy ilyen jószándékú ember tetteit?", hanem visszatámadás nélkül kell válaszolni (például a válaszok azon része szerintem jó volt, hogy hétköznap is lehet elég ideje a családjára, hogy nem csak saját a családjával, hanem a körülötte élő szegényekkel is kell törődni, ha nem az egész hétvégéről van szó, úgy is jól megoldható stb.) És persze azt is helyes hozzátenni, hogy a szegényekkel való törődéssel nem váltható ki a családdal való törődés. Nem ismerjük a kérdésben szereplő anyukát, így lehet, hogy ő eleget törődik a saját családával, és az is lehet, hogy nem. Ha nem, az akkor is baj, ha más, önzetlen ügyek miatt nincs erre elég energiája.
2013. szept. 30. 19:08
 14/15 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, neked is válaszolok az utóbb beszúrt kérdésedre:

"csak arra lennék kíváncsi, hogy hogyan is csinálja azt, hogy nem "szalad az egész ház""

Ha az ember csak napi 8 órát dolgozik a munkahelyén, akkor hihetetlen sok ideje marad azon kívül hétköznap. Ezt azóta tudom, hogy szakdolgozatot írtam, és a vége nagy hajtás volt. Megtanultam gazdálkodni az idővel, nem totojázni hülyeségeken. Többet alszom, mint régebben, és sokkal több dologra van időm. Akinek kevés ideje van, megtanulja jobban beosztani.

2013. szept. 30. 19:11
 15/15 anonim ***** válasza:

Mi az, hogy mindkét nap a templomban, imaházban van? Egy szentmise /istentisztelet általában 1 órás szokott lenni. Ha hozzászámoljuk, hogy nem pont misekezdésre esik be, s előtte odajuk, azelőtt öltözködik-készülődik, akkor sem vesz el a templombajárás mindennel együtt 2 órát. Aki őszintén szereti Istent az nem sajnálja az időt rá. Keresztény ember vasárnap különben sem dolgozik. Ismerek olyan asszonyt, aki minden nap egy Coop-ban dolgozik, de otthon rengeteg háziállatuk van (ló, tehén, malac, tyúk, kacsa, liba, pulyka, gyöngytyúk stb.), mellette nagy kertjük van, szőlőskertjük is külön. És csak ezután jön a benti, háztartási munka. (Ezt a benti, háztartási munkát tartják sokan olyan nehéznek). Szóval ennek az asszonynak a házában is gyönyörű tisztaság van, minden nap van 2 féle étel főzve, az állatok el vannak normálisan látva, a kertben egy szál gaz nincs.

És most jön a csoda: majdnem minden nap ! el tud menni a templomba, sőt, még otthon is van ideje rengeteget imádkozni. Na ilyenkor mi van?

2013. okt. 3. 10:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!