Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények, hívők! Ti...

Keresztények, hívők! Ti tesztek ilyeneket? És ha nem, miért nem?

Figyelt kérdés

Márk

16 Aki hiszen és megkeresztelkedik, idvezül; aki pedig nem hiszen, elkárhozik.

17 Azokat pedig, akik hisznek, ilyen jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek; új nyelveken szólnak.

18 Kígyókat vesznek föl; és ha valami halálost isznak, meg nem árt nékik: betegekre vetik kezeiket, és meggyógyulnak.

2013. szept. 18. 12:05
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Ha figyelmesen olvastad volna a hivatkozást, akkor tudnád, hogy miért nem tartalmazza az eredeti irat.

Katy Weaver

2013. szept. 19. 20:59
 12/14 Szeressük egymást ***** válasza:
Csak azokról a keresztényről jegyzi a Biblia hogy rajtuk keresztül csodák történtek, akikről azt is írja hogy hittel és Szent Lélekkel teljesek voltak. Én nem vagyok ezen a szinten.
2013. szept. 20. 08:14
 13/14 anonim ***** válasza:

"Ha figyelmesen olvastad volna a hivatkozást, akkor tudnád, hogy miért nem tartalmazza az eredeti irat."

Nincs olyan, hogy eredeti irat! Az eredeti tekercsek nincsenek meg! Nincs olyan tekercs, írás, vagy csak írás részlet, amely az eredeti, vagy annak korszakából tartozó egésznek csak a része is lenne.

Melyik hivatkozást? Ezt? (Ugyan ez nem egy hivatkozás, de hivatkozást nem találtam, amit te írtál volna)

"Azért nem tesznek az igaz keresztények ilyet mert a Márk evangéliumából idézett szavaid az eredeti írásokban nincs benne, az apostolok nem ittak halálost és nem melengettek kígyót a keblükön."

Pedig pont Pál is felvette a kígyót, a felvételt úgy értsd, ahogy megesett rajta. A halálost ivás sem azt jelenti, hogy kísértve az Urat, mérget kellene szándékosan innunk, hanem éppen úgy, ahogy Pállal esett meg a kígyó.

Vagy ezt?

"(Márk 16:8-20) . . .Bizonyos régi kéziratok (a Codex Alexandrinus, a Codex Ephraemi és a Codex Bezae) és fordítások (a latin Vulgata, a Cureton-féle szír változat és a szír Pesittá) a következő hosszú befejezést tartalmazzák még, amelyet a Codex Sinaiticus, a Codex Vaticanus, a sínai szír kódex és az örmény változat azonban kihagy:"

Felsoroltál hat fajta iratot, amelyben szerepel, és négyet, amelyben nem. Erre az a válaszom, amit már írtam is:

"Nem tudom, hogy láttatok-e már tekercsrészleteket, amiken a Biblia sok évszázados szavai találhatóak? Borzasztó állapotban vannak némelyek. Nem az a kérdés, hogy mit tettek hozzá, sokkal inkább, hogy melyiken maradtak fenn olyan részletek, melyek másoknál már elvesztek. Közel sem biztos, hogy a legrégebbi a legpontosabb, mivel pont a legrégebbi lehet a legrosszabb állapotban. Ráadásul a kormeghatározás igen ingoványos talaj."

És mivel nem ellentmondásos az említett rész a Biblia többi részével, legfeljebb nehezen érthető, így nem is eretnek. Helye van a Bibliában.

És bizony betegekre vetett kézről nem is kevésszer van szó a Bibliában, akik meggyógyultak. De Pál óv a hirtelenkedéstől:

"A kézrátevést el ne hirtelenkedd, se ne légy részes a más bűneiben; tenmagadat tisztán tartsd."

2013. szept. 20. 11:05
 14/14 openyoureye ***** válasza:

Jézus nem a Roxfort(Harry Potter)-ba toborzott varázsló tanoncokat. Nyilvánvaló, hogy ez is mint sokminden más utólag lett beletéve a bibliába. Lehet köpködni, de ha csak egy kicsit is logikusan gondolkoznátok, talán ti is rájönnétek olyan dolgokra mint amikre az ateisták már rég rájöttek, mégpedig több ellentmondásra is. Egyik az ószövetségi haragtartó, bosszúálló vérszomjas Istenkép szemben áll az Újszövetségivel. Nevetséges emberi tulajdonságokat aggattok rá amivel akarva akaratlanul is kisebbítitek méltóságát, tekintélyét. És a keresztények verik a mellük, hogy az ateisták a pokolra jutnak? Pont az ilyenek miatt ábrándultam ki a vallásokból és inkább lettem deista.

[link]

Kellemes ébredést mindenkinek... :)

2013. szept. 22. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!