Keresztények, mit gondoltok erről?
"A kígyó pedig ravaszabb vala minden mezei vadnál, melyet az Úr Isten teremtett vala, és monda az asszonynak: Csakugyan azt mondta az Isten, hogy a kertnek egy fájáról se egyetek?" stb,stb.
Tehát Isten teremtette a gonoszt,és minden bizonnyal nem ok nélkül.A paradicsomot ő szennyezte be a gonosz létrehozásával.Akkor most honnan is jön az ős gonoszság?
A gonoszság nem egy sötét energia.
Kezdetben volt Isten.
Ő teremtett meg saját magán kívül olyan lényeket, akik szabad akarattal rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy nem robotoknak lettek teremtve ezek a lények. Tehát nem Isten irányítja őket. Mindenért felelős vagy, amit teszel. Te döntöd el, hogy mit csinálsz a korlátaidon belül és azért felelni fogsz.
Bűnt akkor követsz el, ha a másik lénynek szándékosan negatívan beleavatkozol az életébe.
Az igazi szabadság az, amikor rájössz, hogy Isten akaratán kívül nincs más és önként őt választod és "lesztek egyek".
"Ki a világosságot alkotom és a sötétséget teremtem, ki békességet szerzek és gonoszt teremtek; én vagyok az Úr, a ki mindezt cselekszem!"
Ide pedig nem az van írva, hogy gonoszat cselekszem.
Ennek a kiragadott mondatnak ezerszer megmondtam, hogy az a jelentése, hogy nincs gonosz Isten. Nincs sötét Isten. Nincs más Isten. Ami a világban van, az mind Istentől van.
Azok a gonosz emberek is, akik gonoszkodnak. Mert őket is Isten teremtette meg szabad akarattal...
A gonoszság egyáltalán nem szükséges, csak egy lehetőség. Egy börtön.
"A kígyó pedig ravaszabb vala minden mezei vadnál, melyet az Úr Isten teremtett vala..."
Ez azért feltételezi,hogy már a kezdetektől benne volt a ravaszság,cselszövés csírája,na és az honnan került bele? szabad akarata lehetett ugyan,de akkor is Isten adta meg a gonoszságot neki,mint választási lehetőséget.Máshonnan nem jöhetett ez sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!