Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A hívők milyen magyarázattal...

A hívők milyen magyarázattal állnak elő mikor valaki azt kérdezi: Isten honnan jött?

Figyelt kérdés

Hisz ha már van Isten akkor ő hogy született meg vagy kinek a gyermeke ő?

Nem akarok ezzel a kérdéssel megbántani senkit de én egy válaszkereső vagyok.

2009. nov. 4. 22:57
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"Az Univerzum is "valamikor" jött létre, szóval a nagy bumm előtt is volt idő."

A következtetés téves.

Abból, hogy valami mondjuk X idővel ezelőtt történt, tehát "valamikor", nem következik, hogy előtte is volt idő. Az elfogadott tudományos elmélet (big bang) szerint az időnek van egy határozott kezdőpontja, ami "előtt" nem "volt" idő.

2009. nov. 6. 09:08
 12/15 anonim ***** válasza:

"Az elfogadott tudományos elmélet (big bang) szerint az időnek van egy határozott kezdőpontja, ami "előtt" nem "volt" idő."

Ezt jó volna, ha alá is támasztanád, mert szerintem ilyet a mai elfogadott tudományos elmélet nem állít.

A kérdésre:

A legkülönfélébb "okosabbnál okosabb" magyarázatokkal állnak elő a hívők, Isten eredetét igazolandó. Persze egyikük sem tudja az igazat, miszerint Istent a Mindenek Előtt Lévő Határtalan Karakutty teremtette. Lásd itt:

[link]

[link]

2009. nov. 13. 15:59
 13/15 anonim ***** válasza:
Ha a szobádban rendetlenség van és beteszel középre egy bombát, mi fog történni??? Minden visszakerül a polcra, tökéletes rend lesz? Nem? Akkor a nagy bumm is egy hülye elmélet.
2009. nov. 24. 19:45
 14/15 anonim ***** válasza:
Jelenések 22:13 - "Én vagyok az Alfa és az Omega, az első és az utolsó, a kezdet és a vég."
2009. nov. 25. 11:48
 15/15 anonim ***** válasza:

"Ezt jó volna, ha alá is támasztanád, mert szerintem ilyet a mai elfogadott tudományos elmélet nem állít."

Állítja. A Big Bang előtt nem volt idő. Iván Gábor önjelölt humorista viccesnek szánt, egyébként unalmas és közhelyes munkásságának idézését pedig ne téveszd össze a komoly érveléssel.

2009. nov. 25. 16:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!