Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A hívők milyen magyarázattal...

A hívők milyen magyarázattal állnak elő mikor valaki azt kérdezi: Isten honnan jött?

Figyelt kérdés

Hisz ha már van Isten akkor ő hogy született meg vagy kinek a gyermeke ő?

Nem akarok ezzel a kérdéssel megbántani senkit de én egy válaszkereső vagyok.

2009. nov. 4. 22:57
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
73%
Isten öröktől fogva van. Vagyis nincs kezdete és vége sem (a Biblia így írja). Emberi aggyal felfogni nehéz ezt, de attól még így van. Pl. a térbeli végtelent sem igazán lehet felfogni és értelmezni. És még sok minden mást sem...
2009. nov. 4. 23:29
 2/15 anonim ***** válasza:
23%

Szerintem meg a világ volt mindig is, nem pedig isten. Kicsit jobban megállja a helyét, mivel szerinted egy élőlény egy naaagy és hatalmas halhatatlan valami volt mindig.

Ez viszont csak a fejetekben létezik. Az élettelen dolgok, az anyag, az lehetett mindig,

2009. nov. 4. 23:40
 3/15 anonim ***** válasza:
96%

Nem tudjuk. Az én válaszom ez. Ha lesz alkalmam, majd megkérdezem tőle, addig meg nem dolgom ezzel foglalkozni, mert sok fontosabb teendőm van, mint hogy ezt tudnom kéne.

"Ma még csak töredékes a tudásom

Akkor majd úgy ismerek, ahogy én is ismert vagyok"

Talán ez a legjobb válasz, egyenesen a Bibliából. Eljön az idő, amikor tudni fogjuk azt, amit most még nem, mert most még nem az a fontos.

2009. nov. 4. 23:48
 4/15 anonim ***** válasza:
87%

"Az élettelen dolgok, az anyag, az lehetett mindig,"

Csakhogy az anyag önszervező képessége messze elmarad attól, amit az élet létrejöttéhez elvárnánk tőle!

2009. nov. 5. 01:27
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
A hívők erre azt mondják, hogy a honnan jött kérdését értelmetlen Istenre alkalmazni, mert a "honnan" egy térbeli, vagy pl. oksági kategória, a tér és a természet, amelyben az okság értelmezhető, viszont nem Istent megelőzően, hanem az isteni teremtés eredményeként létezik.
2009. nov. 5. 07:01
 6/15 anonim ***** válasza:
80%

Ha meg lehet magyarázni a Bibliával: Akkor azt, ami ott áll.

Ha nem lehet: "Ezt csak egy hívő értheti, nem lehet megmagyarázni."

2009. nov. 5. 08:00
 7/15 anonim ***** válasza:
71%

Ezt emberi ésszel, fel sem lehet fogni, hogy Isten MINDIG is VOLT és LESZ ezután is.

Ezt különben azért nehéz megérteni, mert Istennél nincs idő, Nála szinte csak jelen idő van ami embereknél nincs.

Mert amit csinálunk vagy gondolunk az máris múlt idő.

De ha pontosabb válaszra vársz,

Olvasd FIGYELMESEN a bibliát,

És ott válaszra találsz. :)

2009. nov. 5. 14:01
 8/15 anonim ***** válasza:
30%
Mekkora baromságokat írtok ti hívők.
2009. nov. 5. 17:59
 9/15 anonim ***** válasza:
62%

Még mi, emberek sem tudjuk pontosan, mi is az az idő. Vannak rá fogalmaink, definícióink, melyek hol megállják a helyüket, hol nem. Az idő a mi világunk egy kiterjedése, így csak az Univerzum által válik értelmezhetővé. Ha nincs Univerzum, nincs idő sem. Ha tehát Isten felette áll az Univerzumnak (márpedig ezt gondoljuk), akkor felette áll az időnek is. Az idő akkor vette kezdetét, amikor az Univerzum létrejött. Isten esetében ezért nincs szükség előzményre, mert az előzmény csak időben értelmezhető, ami az Univerzumhoz kötődik, ellentétben Istennel, aki felette áll térnek és időnek, meg mindennek amúgy is. Ily módon az okság és eredet nem értelmezhető Isten esetében.

Ez olyan, mikor megkérdezik, hogy mi volt az Univerzum előtt. Nem tudunk rá válaszolni, mert a kérdés értelmetlen. Ha nincs Univerzum, akkor nincs idő, tehát olyan sincs, hogy "előtt". Kívül esik az értelmezési tartományon.

22/F egy hívő

2009. nov. 5. 19:00
 10/15 A kérdező kommentje:
Az Univerzum is "valamikor" jött létre, szóval a nagy bumm előtt is volt idő.
2009. nov. 5. 22:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!