Miért higgyen bárki a profétáknak a bibliából?
Sikerült a nyalás vagy visszanyalt a fagyi?
Egyébként ilyen vallás létezik, amiről beszélsz.
Azt hiszem, te is szimpatizáltál vele.
csinálnak manapság is ilyeneket szcientológia például, nem sokat tudok róla de ha ez a töredék igaz akkor már vicc az egész szerintem.( elnézést a szcientológiában hívőktől ezúton is)
de azért manapság kissé jobban meg kell magad erőltetni mivel többen bizonyítékot akarnak, nem elég egy tucat alak aki elhiszi a dolgaid. ma már nehéz lenne a csodatétel mert többen felvennék mobillal és utána kiderítenék a trükköket.ja meg a feltámadást is bizonyítani kellene és kisebb lenne a tábor.
de próbálj alapítani egy vallást elvileg tök jó buli, sok pénzt is hoz ha a híveidet arra ösztönzöd hogy földi javaikat fordítsák az egyházra.
De manapság a tudománynak hisznek aminek szintén vannak homályos részei, és ott sem szabad mindent vakon elhinni.
én speciel a prófétákra úgy tekintek mint valami mitológiai alakokra, hiszen a keresztény mitológia részei, szerintem legalábbis.
Vidiripi
"(Máté,Márk,Lukács,János) a 4 evangélista, miért hiszi el bárki a bibliát, ha a 4 "próféta" álom/látomás formájában látta meg "isten szavait" ."
Hát azért ez nem egészen így van. Ez ennél egy csöppet bonyolultabb.
Nem minden látomás alapján lett leírva. Ez a megállapítás a Jelenések könyvére igaz az szinte teljes egészében egy látomás alapján lett leírva. De az evangéliumok nem ez a kategória.
Lukács 1:1 Miután sokan vállalkoztak már arra, hogy tudósítsanak bennünket a közöttünk beteljesedett eseményekről úgy, 2 amint reánk hagyták azok, akik kezdettől fogva szemtanúi és szolgái voltak az igének: 3 magam is jónak láttam, hogy miután eleitől kezdve mindennek pontosan utánajártam, sorjában megírjam azokat neked, nagyrabecsült Teofilus, 4 hogy azokról a dolgokról, amelyekről tanítást kaptál, megtudd a kétségtelen valóságot.
Máté,Márk,Lukács,János.
Négy evangélista.És nem látomás alapján írtak,hanem emlékezetből.
"Úgy tudom álmok/látomások formájában jelent meg számukra az amit leírtak."
Nem jól tudod.Legalábbis a 4 evangélista esetében nem.
Vidiripi
"Úgy tudom álmok/látomások formájában jelent meg számukra az amit leírtak."
Tévedés!
"Kilehe próbálni, elhiszed, hogy isten kiválasztott lénye vagy, valamilyen istené, és elkezded kiélni a kreativitásod egy papíron... elég komoly történeteket lehet írni."
Akkor már rég ilyen történetekkel keresnéd a kenyérre valót. :))))
"Nem vagyok biztos benne, hogy ha létezett is jézus, akkor valóban isten fia volt-e nem csak egy ügyes gyógyítani tudó bűvész (de kicsit érdekes, hogy jézusról még egy lábjegyzetnyi feljegyzés sincs a történelem során, csak utánna száz évekkel...)."
"jézus" Nagybetű mert név. Oké azt értem hogy nem vagy biztos a létezésében. De a magyar nyelvtan létezésében sem vagy biztos?
Egy olyan gyógyítani tudó aki születésétől fogva vak illetve sánta ember képes volt meggyógyítani.
Ez még a mai orvosi technikával sem mindig lehetséges.
Vannak feljegyzések Jézusról.
Egyébként ha Jézus nem létezett akkor miért mondják magukról hívő emberek hogy keresztények?
Tudod mit jelent az hogy keresztény?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!