Miért került bele a zsidó ószövetség a keresztény Bibliába?
Mivel Jézus zsidók között élt és a kereszténység szerint az ószövetségi próféciák is ráillenek.
+ természetesen nem abból indulunk ki, hogy a zsidók egoista marslakók, akik elszívják az emberek agyát és pénzét.
Vidiripi
Miért kutatják a régészek az emberiség történelmét? Hiszen az a múlt és most sokkal fejlettebb a technika mit adhat nekünk a múlt?
"Mondjuk a zsidó ó szövetség szép történet, csak semmi köze sincs a kereszténységhez."
És akkor mit kell érteni azon, ami az "Újszövetségben" ( kereszténység ) sokszor ismétlõdik: "így teljesedett be az Írás"? Akkor az miféle írás?
És mirõl beszél, amikor azt mondja "hallottátok a parancsot ..." - miféle parancsot?
Vagy
"Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy megszüntessem a törvényt, vagy a prófétákat. ...
Bizony mondom nektek: Míg ég és föld fennáll, egy i betû vagy egy vesszõcske sem marad el a törvénybõl, " ( Mt. 5:17-18 ) - Miféle törvényt, miféle prófétákat, ha semmi köze az Ószövetséghez? :)
Szóval el kéne olvasni mind a kettõt. Vagy legalább a fontosabb részeket. Vagy legalább megkérdezni egy tanult paptól, vagy lelkésztõl.
@ Lost in the Darkness:
Nem egyszerûen zsidók között élt, hanem õ maga is zsidó volt. 8 napos korában, mint minden zsidó fiúcsecsemõt, körülmetélték, ennek örömére trombialod végig a Nagykörútat és szórod tele üvegcseréppel a Váci utcát, meg a Dunakorzót minden Szilveszterkor. :)
Nem összemosás, drága kérdező!
Feltételezem, hogy egyiket sem olvastad, sem az Ószövetséget , sem pedig az Újszövetséget.
Mindkettőben Isten üzenete van, Isten kinyilatkoztatása.
A keresztény világvallás a zsidóra épül. Ez tény, nem vélemény.
A szükségszerűség = a végzet ereje = a sors formáló erői által.
Ószövetség, Újszövetség : mindkettőben van érték, mindkettőben van szemét.
Két okbol.
1: Azért mert Isten tudatni akarta az emberiség történetét,bűnbeesését és a megváltását a bűnből ,Jézus Krisztus által.
2:Ha majd meg kell állni egy napon Isten előtt,számot adni életünkröl,akkor senki sem mondhatja ,én ezt vagy azt nem halottam vagy nem tudtam.....hiszen minden le volt írva a Bibliában.
ui:szerintem kezd el olvasni a Jásos evangéliumát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!