Vallását gyakorló keresztények véleményére lennék kíváncsi, hogy mit gondolnak a melegekről?
uhaaa.. :DDD nem voltam gépközelben így nem tudtam megnézni, kinek mi a véleménye/válasza a kérdésemre.. többnyire (egy-két kommentelőt leszámítva) a két véglet írt:)
ha egy kicsit beszélhetek magamról, akkor had tegyem hozzá, h jómagam is keresztény vagyok (mármint papíron, sajnos vagy nem sajnos, de nem érzem Isten hívását, vagy nem szól hozzám, vagy siket vagyok, mert nem hallom/akarom meghallani, nem tudom) ...római katolikus iskolába jártam, és templomba is minden vasárnap... de ezt csak azért írtam le, h tudassam, tisztába vagyok a Bibliával, és a kérdésemet azért tettem fel, mert a keresztényeken belül is mindenki másképp vélekedik erről, és kíváncsi voltam/vagyok mások gondolataira:)
hogy egy-két kommentre válaszoljak:
mmkmmkk-nak és a 13. válaszolónak: szerintem a Bibliából idézni azért nem jó, mert abból mindenki ki tud olvasni mindent, ami a saját igazának az alátámasztásához kell.. legalábbis én így gondolom, és ez a tapasztalatom.
izidorkata-nak: az antik világban (a görögöknél, perzsáknál, rómaiaknál) valóban elfogadott volt, mármint nem ítélték el az elmert ez miatt, és NEM ez miatt omlott össze a Római Birodalom, bármennyire is szeretnék ezt hinni a homofóbok:DDD
a 17-es válaszolónak: igen az oviban is hasonló a helyzet.. a "homokozóban"xDD igazán érdekes volt amit írtál, és igazából nagyon ledöbbentett! ha Te tényleg jól érzed így Magad, akkor éld így az életed!:) nem tudom, h láttad e már, ha nem, és megengeded, akkor mondanék egy jó filmet, az Imák Bobbyért, Sigourney Weaver főszereplésével.. :)
Juditnak: Köszönöm, kedves Tőled!:) ..bár félnék írni, mert nem lennénk egy állásponton, mert nekem se nincs hitem Istenben, se nem gondolom úgy, hogy a melegség bűn lenne.
20-asnak: ööö... kérlek ne sajnálj!:) és nem is tudom, nem érzem magam betegneek:D (vagyis a beteg embert onnan ismerni fel, hogy általában nem tudja magáról, hogy beteg.. szóval lehet, hogy igazad vanxDDD) :D
és az előttem szólóval egyet értek:)
"mmkmmkk-nak és a 13. válaszolónak: szerintem a Bibliából idézni azért nem jó, mert abból mindenki ki tud olvasni mindent, ami a saját igazának az alátámasztásához kell.. legalábbis én így gondolom, és ez a tapasztalatom"
Szerintem egy keresztény a Biblia szerint él és pontosan onnan kell idézni, és ebből a világos igeszakaszból lehet látni Isten véleményét.Ebből aztán senki nem hozza ki ,hogy ne lennének bűnön a felsorolt dolgok.
"Vallását gyakorló keresztények véleményére lennék kíváncsi, hogy mit gondolnak a melegekről?"
Azt hogy nem hidegek.
nem hiszem hogy a melegek hite, vallássi gyakorlata lényegesen különbözne a heteróktól. Az ő helyük is ott van a gyülekezetekbe, templomokba, és aki ebbe megszeretné akadályozni őket, az nem érti a vallás lényegét.
A melegekkel nekem az a bajom hogy sokszor szégyenlik felválalni identitásuk, de ezért jók a meleg parádék, felvonulások: ezek segítenek abba hogy nyitottan magukat megmutatva tudjonak élni a társadalomban.
Különben szerintem genetikai adotság, a nemi identitás, olyasvalami mint a hajszín, test alkat: a lakosság 97 százaléka hetero beálítotságú a wikipédia szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!