Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vallását gyakorló keresztények...

Vallását gyakorló keresztények véleményére lennék kíváncsi, hogy mit gondolnak a melegekről?

Figyelt kérdés
Mi a véleményetek róluk, szerintetek ők hova jutnak haláluk után?

2013. aug. 30. 22:42
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
53%
20-as: de azt biztosan állítod, hogy betegek? Ez orvosi képzettségednek vagy az élénk fantáziádnak köszönhető? És hogy a szokásos ostoba betegség érvekre reagáljak: a balkezesek és a kékszeműek is betegek, csak mert eltérnek a többségi normától?
2013. aug. 31. 21:25
 22/31 A kérdező kommentje:

uhaaa.. :DDD nem voltam gépközelben így nem tudtam megnézni, kinek mi a véleménye/válasza a kérdésemre.. többnyire (egy-két kommentelőt leszámítva) a két véglet írt:)

ha egy kicsit beszélhetek magamról, akkor had tegyem hozzá, h jómagam is keresztény vagyok (mármint papíron, sajnos vagy nem sajnos, de nem érzem Isten hívását, vagy nem szól hozzám, vagy siket vagyok, mert nem hallom/akarom meghallani, nem tudom) ...római katolikus iskolába jártam, és templomba is minden vasárnap... de ezt csak azért írtam le, h tudassam, tisztába vagyok a Bibliával, és a kérdésemet azért tettem fel, mert a keresztényeken belül is mindenki másképp vélekedik erről, és kíváncsi voltam/vagyok mások gondolataira:)

hogy egy-két kommentre válaszoljak:

mmkmmkk-nak és a 13. válaszolónak: szerintem a Bibliából idézni azért nem jó, mert abból mindenki ki tud olvasni mindent, ami a saját igazának az alátámasztásához kell.. legalábbis én így gondolom, és ez a tapasztalatom.

izidorkata-nak: az antik világban (a görögöknél, perzsáknál, rómaiaknál) valóban elfogadott volt, mármint nem ítélték el az elmert ez miatt, és NEM ez miatt omlott össze a Római Birodalom, bármennyire is szeretnék ezt hinni a homofóbok:DDD

a 17-es válaszolónak: igen az oviban is hasonló a helyzet.. a "homokozóban"xDD igazán érdekes volt amit írtál, és igazából nagyon ledöbbentett! ha Te tényleg jól érzed így Magad, akkor éld így az életed!:) nem tudom, h láttad e már, ha nem, és megengeded, akkor mondanék egy jó filmet, az Imák Bobbyért, Sigourney Weaver főszereplésével.. :)

Juditnak: Köszönöm, kedves Tőled!:) ..bár félnék írni, mert nem lennénk egy állásponton, mert nekem se nincs hitem Istenben, se nem gondolom úgy, hogy a melegség bűn lenne.

20-asnak: ööö... kérlek ne sajnálj!:) és nem is tudom, nem érzem magam betegneek:D (vagyis a beteg embert onnan ismerni fel, hogy általában nem tudja magáról, hogy beteg.. szóval lehet, hogy igazad vanxDDD) :D

és az előttem szólóval egyet értek:)

2013. szept. 1. 16:35
 23/31 anonim ***** válasza:
50%

"mmkmmkk-nak és a 13. válaszolónak: szerintem a Bibliából idézni azért nem jó, mert abból mindenki ki tud olvasni mindent, ami a saját igazának az alátámasztásához kell.. legalábbis én így gondolom, és ez a tapasztalatom"

Szerintem egy keresztény a Biblia szerint él és pontosan onnan kell idézni, és ebből a világos igeszakaszból lehet látni Isten véleményét.Ebből aztán senki nem hozza ki ,hogy ne lennének bűnön a felsorolt dolgok.

2013. szept. 1. 18:51
 24/31 anonim ***** válasza:
48%
ó nem, csak Németország legnagyobb evangélikus egyháza, az EKD -.-'
2013. szept. 1. 21:56
 25/31 anonim ***** válasza:

"Vallását gyakorló keresztények véleményére lennék kíváncsi, hogy mit gondolnak a melegekről?"

Azt hogy nem hidegek.

2013. szept. 2. 10:31
 26/31 izidorkata ***** válasza:
76%

nem hiszem hogy a melegek hite, vallássi gyakorlata lényegesen különbözne a heteróktól. Az ő helyük is ott van a gyülekezetekbe, templomokba, és aki ebbe megszeretné akadályozni őket, az nem érti a vallás lényegét.

A melegekkel nekem az a bajom hogy sokszor szégyenlik felválalni identitásuk, de ezért jók a meleg parádék, felvonulások: ezek segítenek abba hogy nyitottan magukat megmutatva tudjonak élni a társadalomban.

Különben szerintem genetikai adotság, a nemi identitás, olyasvalami mint a hajszín, test alkat: a lakosság 97 százaléka hetero beálítotságú a wikipédia szerint.

2013. szept. 3. 11:09
 27/31 anonim ***** válasza:
77%

Egy hívő katolikus leírta, hogy a Biblia nem ítéli el a homoszexualitást.

[link]

2013. szept. 4. 20:33
 28/31 izidorkata ***** válasza:
76%
2013. szept. 5. 09:44
 29/31 anonim ***** válasza:
0%
2013. szept. 5. 11:20
 30/31 anonim ***** válasza:
"katolikus hitvédelem" lol. nem tudom miért hiszik azt a katolikusok, hogy az övék az "Igazi" keresztény vallás.. gondoljunk csak a boszorkányüldözésre, keresztes háborúkra, Galileire, pedofil papokra, stb..
2013. szept. 5. 12:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!