Miért volt ennyi támadás és még most is miért zajlik ennyi egyházi támadás a harry potter regény és filmek ellen?
Érték az van a Koránban is, mégsem ajánlják a keresztény egyházak, hogy azt olvasd a Biblia helyett...
Amúgy azért, mert nem jó az embereket a mágiára szoktatni, mert a varázslás bűn. Teljesen mindegy, milyen céllal történik. (ld. 1Sám 15.)
No igen, de ez mese. Az egyház a népmesék ellen viszont nem harcol.
Itt ugyanaz a helyzet, mint annak idején a Beatlesnél (ahol szintén harcoltak): a népszerűségüket féltik.
Attól tartanak, hogy a fiatalok egy része az egyház helyett majd a Harry Potter kultúra híve lesz.
Szia, én keresztény vagyok, de az ilyet nevetségesnek tartom.
Egy keresztény felekezet ilyen szempontból csak a saját híveit figyelmeztetheti, hogy valami nincs rendben egy filmmel/könyvvel!
A híveknek meg szabad akaratuk van, hadd ők döntsék már el, hogy mit tesznek, és mit nem!
Az igazi kereszténységnek nem szabadna harcolnia ez ellen.
Mindenkinek szabad akaratot adott Isten. Mindenki élhet vele.
Nem értem, hogy miért kell olyan embereket irányítani, akik még csak nem is hívők.
Ez lenne a normális hozzáállás.
De az egyház mindenkit irányítani akar, a nemhívőket különösen (a hit felé).
Lásd: egyházi adó, amit mindenki fizet, őssejtkutatás, abortusz... evolúció nem tanítása, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!