Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Van köztetek olyan aki már...

Van köztetek olyan aki már írt könyvet, vagy írogat?

Figyelt kérdés
Tudnátok tippeket adni? Hogyan írjak? Hogy húzzam a történet? Hogy írjak leírást stb? Ha valakinek meg tudnám mutatni,hogy mennyit írtam eddig,az nagyon jó lenne.Segítsetek légyszi:)

2013. jún. 28. 17:20
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Milyen műfajú könyvet írsz?

Osztálytársam egy sci-fi történetet ír, egész jól halad benne, egy ideig besegítettem neki.

2013. jún. 28. 17:27
 2/14 anonim ***** válasza:
én szívesen bétázom - átolvasom, és véleményezem...
2013. jún. 28. 19:16
 3/14 A kérdező kommentje:
Szeretem a horrort meg a fantasyt is ,de most egy romantikus sztorit kezdtem el :)
2013. jún. 28. 20:57
 4/14 anonim ***** válasza:
Hát amikor rád jön egy kis rész, legyen nálad vmi papír v füzet meg toll v ceruza, hogy rögtön feljegyezhesd, pl elképzelsz egy párbeszédet, és hogy amíg haza érsz, nehogy elfelejtsd, v amíg nem jutsz géphez. Am, praktikus gépen is meg füzetben is irkálni, ezt úgy értem, hogy vagy a gép a segédeszköz, és füzetbe írod, v a füzet a segédeszköz, és gépre írod.:) Szövegszerkesztőben könnyebb javítani, füzetes íráshoz meg nem kell a gépnek mennie:D:D:D Aztán én mikor kész az adott rész, átmásolom, ahova épp írom:D:D:D Hát nemtom, én úgy szoktam történetet indítani, hogy a hely leírása, ahol a főszereplő van, hogy az milyen, és hogy mit csinál benne a főszereplő, meg valami napszak, szóval, hogy ez mikor történik:):):) Am én igazából én az előző írásomnál az előre megírt párbeszédek köré húztam föl, csak ilyen egyszerű mondatokat, hogy pénteken reggel itt meg ott zajlott le az alábbi dialógus:... :):):) De ez nem nagyon jó így talán:D:D:D Most már jobban kidolgozom a körülmények leírását is, de megint a párbeszédek leirkálásával kezdtem, csak közben még dolgozom is ki:D Van hozzá, hát már egyik betelt, szóval 2 ilyen vázlatos füzetem, ahova leírom, amik eszembe jutnak:)
2013. jún. 28. 21:07
 5/14 A kérdező kommentje:
Köszii a válaszokat nagyon :))) Utolsó,nem küldesz valamilyen részletet,hogy milyeneket írsz?:D érdekelne :)
2013. jún. 28. 21:27
 6/14 anonim ***** válasza:
Bocsi:$ Nem szeretnék:$ Kiadatnám:$ Lehet, h szólok, de lehet, h el is felejtem ezt a kérdést teljesen, szóval nem garantálom:$:D:D:D
2013. jún. 28. 21:33
 7/14 MRC31 ***** válasza:

Én főként fantasy-kat írtam, simán úgy, hogy megfogott egy gondolat, továbbvittem a szálat, majd vázlat és megalkotás. Kaland-játék-kockázat típusúakat.

Figyeld meg az adott téma környezetét, ha szükséges olvass utána - ez utóbbi ha újszerű információt meríthetsz általa akkor érdekesebbé, hitelesebbé teszi az alkotást. Próbáld minél jobban leírni azt amit látsz, érzel. Bele sejtelmességet, csavarokat, figyelve a központi szálra is.

2013. jún. 29. 21:59
 8/14 anonim ***** válasza:
Jaj, feljött megin ez a kérdés, na sz'al, még az "elnyújtott jelenetekről" annyit akartam, du. gondolkoztam rajta, hogy hát akkor ha nagyon olyat szeretnél írni, akkor leírhatod teljesen aprólékosan:):) Pl "...Egy fáradt cseppje a sötét vár hideg kőpadlóján kis XYszerű hanggal landolt" :):):) Mégegy:), nem muszáj ám a jeleneteket elnyújtani:) Lehet olyat is, hogy pl több novellából állítasz össze egy kötetet:):):)
2013. jún. 29. 22:04
 9/14 anonim ***** válasza:
4.,6.,és8. vagyok:):) Meg hát még a pillanatnyi érzelmek jutott eszembe, hogy fokozatosan, részletesen közvetíteni az adott szereplő érzéseit, minden egyes pillanatban:):)
2013. jún. 29. 22:09
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm!:)) Nagyon sokat segítettetek!:) Olyat kezdtem el írni,amit nemtudok novellákból összefűzni,mert van egy történetem amit végig szeretnék vinni :) Fogalmazni jól tudok ,mondták többen is,csak az ilyen dolgokat nemtudom :))
2013. jún. 30. 15:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!