Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha tényleg létezik Isten...

Ha tényleg létezik Isten akkor miért kegyetlen?

Figyelt kérdés
Jún 21-én meghalt a kisbabám, akit nagyon vártunk. 11 hetes terhes voltam. Ő a második lett volna. van már egy kisfiam, egy csodaszép, de nem egészséges baba. Mi, az orvosok szerint, egészségesk vagyunk a férjemmel.
2008. jún. 30. 14:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
42%

Nincs isten nem is vot nem is lesz

Nem az ijenekbe kell hinni

Lätod van itt ojan aki hisz istenbe mégis retteg én ateista vagyok sose rettegtem nem féltem semmitöl

És minden ugy alakult ahogy én akartam ésszerüen

Lehet az ördög velem van

Mondjuk abba se hiszek de inkäbb mint isten akit azt se tudjuk hogy néz ki

De az ördögöt tudjuk

2008. aug. 25. 10:00
 12/15 anonim ***** válasza:

A 07.01-es hozzászóló említette a hűséges Jób példáját.

Ehhez annyit tennék hozzá, hogy bár Jób azt hitte a csapások Istentől vannak, de a valóságban nem tőle!

Azt kell figyelembe venni, hogy Istenünk soha nem kegyetlenkedik, szórakozik velünk, még a kísértések sem tőle származnak.

"Senki ne mondja, amikor próba alatt áll: „Isten tesz próbára.” Rossz dolgokkal ugyanis nem lehet próbára tenni Istent, és ő maga sem tesz ilyesmikkel próbára senkit."

(Jakab 1:13)

A Teremtő Isten megadja a kimenekülést minden helyzetből, pl. a feltámadás reményével, méghozzá egy helyreállított paradicsomi földre, ahol nem lesznek már gonoszok.

2008. aug. 25. 12:40
 13/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Remélem azóta enyhült a fájdalmad!

Hidd el, hogy a rossz dolgok nem Istentől vannak. A sátán befolyásolja az ember sorsát, de csak addig, amíg az Istennek felhatalmazást nem adsz, hogy Ő vegye át az irányítást az életed felett. Ha hiszel az Úr Jézusban, akkor Ő megszabadít téged és a fájdalmaid örömmé változtatja. Ha űr van benned, betölti azt is! A biblia szavai örömsugár és reménység az embernek. Nem véletlenül nem engedte Isten, hogy eltöröljék, betiltsák. Olvasd és hit növekszik és Isten felé hála a szívedben. Mert ha hálás a szíved, akkor a sátán megbukott és nem árthat neked többé, főleg ekkora fájdalmat nem okozhat.

2010. márc. 7. 08:51
 14/15 veronika lány válasza:
Isten tényleg létezik. Nem kegyetlen. De még az ördög is ott van a háttérben!Ha isten megteremtette a Földet miért akart volna rosszat a lakóinak?
2014. nov. 28. 16:15
 15/15 világvége1 ***** válasza:
37%
A fizikai világok tökéletlenek. Mindegyikben van vetélés, fogyatékosságok, betegségek.
2020. júl. 2. 21:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!