Miben hasonlít a Csillagkapu. Című sorozatban lévő Ori vallás a keresztény valláshoz?
Szerintem ha tüzetesen átvizsgáljuk az epizódok közt az Ori mondanivalóját akkor feltűnik,hogy szinte 100%-os hasonlóságot mutat a két vallás.
PL: Az Ori kinyilatkoztatja,hogy az egy igaz vallást követik. Nálluk is van pápa féle (Doci) és nálluk is van Messiás féleség ( Orisai-Adria)...stb
Ti mit gondoltok erről?
régebben néztem a csillagkaput
és ha hasonlit akkor mi van?
biztos csak véletlen egybeesés
Az Ősök fajából kivált csoport akik maguk köré vallást szerveztek.
Nem azt akartam megtudni,hogy az összes vallás merít a másikból. Én azt akartam megtudni,hogy az Ori vallás terve és a keresztény ( konkrétan a keresztény ) vallás mennyiben hasonlít.
Daniel Jackson azt mondja abban a részben, amikor megismerkednek az Ori-jal, hogy az Ori tűz kultuszára eredeztethető bizonyos vallások pokol/alvilág tűz-központúsága, ugyanis az Ősök szemben álltak az Ori-jal, így az Ori a Földön helytelen útként ivódott bele a köztudatba.
Kétségtelen a hasonlóság az Ori és a kereszténység között, de az Ori számomra inkább arra hasonlít, ami a Jelenések Könyvében a Vadállat és az Antikrisztus kultuszaként mutatkozik.
Mind az Ori, mind a Vadállat figurájának szerep az adott műben szerintem az, hogy mi az, amivé nem szabad, hogy egy vallás váljon. Azaz saját önző céljaink érdekében kihasználni megannyi ember belénk vetett bizalmát. Mindkettő terjeszkedő és manipulatív, megtéveszti az embereket, demagóg, és mindezt saját hatalmának növelése érdekében teszi, a fennkölt célok hangoztatása csak az emberek megtévesztését szolgálják. Hamis próféták, akik a megváltó képében tetszelegnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!