Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hívők! Ti miért akarjátok...

Hívők! Ti miért akarjátok mindenáron megtéríteni azokat az embereket, akik nem vevők erre? Muszáj erőltetnetek azoknak, akiket ez nem érdekel?

Figyelt kérdés

#zaklatás #rátukmálás
2013. aug. 17. 20:32
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

"Miért van az, hogy ha bárki megkérdezi a véleményemet valamiről, én elmondom, akkor máris az van, hogy téríteni akarok??????"

Ezt,hogy érted pontosan? A kérdés azokról szólt,akik nem akarnak megtérni.Akit nem érdekel a téma,az nem fogja megkérdezni a véleményed.

2013. aug. 18. 15:17
 12/17 Szeressük egymást ***** válasza:
Én nem muszályból teszem hanem szeretetből.:-)
2013. aug. 18. 19:32
 13/17 A kérdező kommentje:

# 9/13 ma 02:26

"Még egy elmebeteg. Nem érzékeny ez, hanem nincs agya. Nem fejlődött ki.

(majmokra nem vonatkozik a felebaráti szeretet, mielőtt még azt kérnéd rajtam számon, mert a magadfajta suttyó azt bezzeg megtanulja.)"

Ez igen testvérem, gratulálok! Ez is egy istennek tetsző hozzászólás volt, gondolom :)

Ezek után teljesen hívővé váltam én is, úgy meghatottál vele :D

2013. aug. 18. 22:12
 14/17 A kérdező kommentje:
És ím, bebizonyosodott, hogy a hívők ugyanolyan agresszívek most is, mint pár évszázaddal ezelőtt. Csak most már sajnos nem lehet az inkvizíció nevében embereket kínozni meg kereszteshadjáratokat indítani :( helyette az ilyen fórumokon csököttagyú majmoknak lehet szólítani azokat, akik nem hisznek egy 2000 éves meséskönyvben. Biztos ezt tanítják a templomban is vasárnaponként.
2013. aug. 18. 22:16
 15/17 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Először is nagyfokú tájékozatlanságodra vall a "Hívők" szó használata. Mit jelent ez nálad? Már csak Magyarországon is majdnem 100 keresztény vallás van (hacsak nem több), amelyeknek egymáshoz az égvilágon semmi köze nincs.

Én római katolikus vagyok, és eszem ágában sincs senkit "megtéríteni". Egyrészt mert teljesen fölösleges, mivel a mai "felvilágosodott modern" kor elhitette az emberek nagy többségével, hogy az a jó, az az okos ember, aki nem foglalkozik ilyen butaságokkal, mint pl. Isten, így sajnos azok az emberek, akiknek életében semmilyen módon nem játszik szerepet Isten, ők élnek a maguk kis lelki posványában, úgy is mondhatnám, hogy a saját gyér tudásuk rabságában élnek teljesen vakon, és ami a legszomorúbb, hogy szentül meg vannak arról győződve, hogy ahogy élnek, az tökéletes, mivel ők az okos, felvilágosult emberek, akik észérvekkel mindent megmagyaráznak, és lenézik azokat, akik veszik a fáradtségot, hogy valamit változtassanak az életükön azért, hogy Istennek tetsző legyen, veszik a fáradtségot hogy templomba, gyülekezetekbe járjanak.

Az ilyen ateista embereket nem áll szándékomban téríteni, csupán egy dolgot szoktam tenni: imádkozom értük, hogy kerüljenek ki abból a szellemi sötétségből.....

2013. aug. 25. 09:19
 16/17 anonim válasza:
Én egyetértek a tizessel. A facebooktól kezdve az utcán álló emberekig mindenféle vallás ( nem csak katolikus, hanem mindenféle szekta, meg hitgyüli, szcientológia, stb) emberei nyomják a kezembe a röplapot, a 10x írnak chaten, hogy kínok közt fogok meghalni, mert nem csatlakozom az ő egyházához. A vallás, ami így toboroz tagokat, az már nagyon gyanússzámomra, hiszen ez a spar és a duguláselhárítás reklámokra hajaz. Azokat pedig nem is említettem, akik korán reggel becsöngetnek ( hajnali 4-kor...) hogy adományozzunk az x egyháznak. Félreértés ne essék, nem vagyok a hit ellen, illetve a normális, kulturált egyházak ellen sem. Szerintem mindenkinek meg kellene adni a döntés jogát, hiszen ha valaki vallás nélkül is boldogul az életben, akkor felesleges őt naponta megtéríteni.Egy intelligens ember ateistaként is élhet boldog, teljes életet. Sajnos a legtöbb vallás ellentétbe került önmagával ( embereket elégetni, mert okosabbak voltak náluk, mikor az ellenséget szeretni kellene... Vagy megkövezni egy nőt, mert házasságtörő? Nem is tudom, én elborzadok az erőszak minden formájától, a hívők meg nyíltan végeztek/végeznek ilyeneket...) Én abban hiszek, hogy az életünkből ki kell hozni a maximumot, és nem kellene átgázolni másokon semmilyen cél miatt.
2013. aug. 25. 23:53
 17/17 anonim válasza:

Üdvözletem kedves kérdező!!

Fiatal keresztyén vagyok. Nem lényeg milyen vallási felekezethez tartozom mert számomra nem ez számít! Soha senkit nem akartam megtéríteni csupán elmondtam embereknek az örömhírt! Látom elég tájékozatlan vagy kicsit az egyháztörténelemben! (Ezzel nem megsérteni szeretnélek csupán rávilágítani a hiányosságaidra ami természetesen bennem is vannnak és nem csak benned) közel 2000 évvel ezelőtt megszületett Jézus idáig még oké ezt mindenki hallotta és megértette. Jézus a mennybol jött le és Ő meghalt a mi bűneinkért. Eddig is oké! A tanítványok akik látták a halálból feltámadt Jézust hittek benne és mikor pünkösdkor kitöltetett a Szentlélek csodákat tettek az Ő nevében. (Apostolok cselekedetei)- hogy rövidlegyek ami már nem sikerült -a lényeg az hogy nagyon sok beteg meg gyógyult Jézus neve által több írásos feljegyzés is megmaradt erről, és a Kereszténység nagyon nagyra bővült olyannyira hogy a felsőbb hatalmak már kezdtek félni a hatalmas tömegtől. Ezért a feljebb lévő vezetők úgy gondolták hogy ne legyen lázadás ebből és ne legyen forradalom felvették ők is a Keresztényseget. Ebből lett a katolikus egyház. Természetesen rájöttek a feljebb lévők hogy a hívők azt hiszik ami a bibliaban van. Ezt kihasználva olyan dolgokat mondtak a papok a templomokban ami a saját hasznukra lehet (búcsúcédula) . Kiforgatták vagy teljesen átírták ami a bibliában volt. Közben persze erővel akarták kényszeríteni sokakra a hitüket. Itt jött a reformáció Luther Márton. Az EREDETI bibliát lefordította németre később nagyon sok nyelvre le lett fordítva a biblia így magyarra is. És ha te most meg fogsz egy Károli Gáspár fordítású bibliát, (vagy lehet más is csak ne katolikus legyen) minimális jelentésbeli eltéréssel azt az írást kapod vissza amit kb 2000 éve írtak vagy még korábban.

Egyháztöri nagyjából ennyi. Most te még mindíg mondhatod hogy na jólvan de ha ez így is van akkor sem érdekel téged! ez persze jogodban áll és én biztos nem foglak erőltetni semmi ilyenre csak ha már nagy a sötétség akkor jobb tiszta vizet önteni a pohárba mert sokan úgy ítélkeznek hogy pontos háttérinformációjuk nincs. Azt is kérdezheted hogy honnan tudják hogy (ha feltételezzük hogy a biblia igaz) jól fordítottuk e le bibliát vagy hogy egyátalán ez létezett e akkoriban vagy csak sok szélhámos írt 1000 oldalt mert ilyen kedve volt. Hát onnan kedves kérdező hogy ez ma is működik. Megnézel egy jól működő karizmatikus gyülekezetet utána kicsit lehet másképp néznéd a dolgokat! A biblia azt mondja : "Azok pedig a kik hisznek, ilyen jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek, új nyelveken szólnak .... betegekre vetik kezeiket és azok meggyógyulnak..."(Márk16.16) kérdeznéd hogy akkor ha a biblia ezt mondja akkor ez hol van és hol működik?! Kedves kérdező ez működik! Csak nem mindenhol.Minden olyan egyházban az ige szerint ahol nem történnek ilyen dolgok (betegek gyógyulása ördögűzés ...stb) ott nem hisznek! Katolikusoknál hányan gyógyultak meg betegségből úgy hogy rátették a kezüket. Nézz körül kérdező mert igen is működik a hit! ;) csak nem sok helyen sajanos.

Remélem tudam segíteni és elnézést azért ha kicsit hosszú lett. És köszönöm azoknak a megtisztelő figyelmét akik ezt végigolvasták!:D

2016. jan. 29. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!