Miért nem választhattam az élet és a nemlét között?
A Keresztény Istenre gondolok. Megszülettem, lelkem beköltözött testemben, megkaptam a szabad akaratot,de ez nem igazságtalan?
Isten talán legfontosabb dolga az volt,hogy szabad akaratot adjon nekünk,de akkor miért nem választhattam? Miért nem utasíthattam vissza az életet,illetve a megszületést. Jó,jó nagyon kedves volt tőle,de most úgy dobott le mindenkit a földre,hogy leéljenek egy pocsék életet csomó szenvedéssel és kínnal,mindezt szeretetből.Persze vannak jó dolgok is az életben,de arányiban a rossz van többségben (általában).
Röviden a kérdés: Miért nem választhattam a megszületés és a nemlét között? (megjegyzem az öngyilkosságot bünteti a Biblia szóval az most nincs az opciók között)
Isteni rész....
Na de az nem én vagyok csak egy részem.Az Isten utasítását követi nem az enyémet.Egyébként ha a lélek adja az öntudatot a személyiséget stb. akkor mondjuk tényleg nem értem miért nem emlékszem. Ha nincs lélek,akkor biológiailag megmagyarázható.
Erre megkaptam egyszer (nem tudom,hogy itt vagy máshol) a frappáns választ,miszerint a lélek a testben csak később vagy fokozatosan alakul ki.Ez megint csak azt mondatja velem,hogy akkor végképp nem én döntöttem,ha még csak nem is voltam döntőképes.
Oh bocsi...
A fenti írásomban kicsit össze kevertem,hogy kinek a része az isteni :D
De ettől függetlenül remélem még érthető az írásom.
Választhatsz!
Ezt az életedet akarod csak leélni, vagy örökké élni Istennel?
Isten szeretetből adta neked az életed, te döntöd el hogyan éled! Istennel akarsz élni, vagy hátat fordítani neki és meghalni.
Aki megtér, az kétszer születik és egyszer hal meg. Aki Isten nélkül akar élni az egyszer születik és kétszer hal meg!
Kérdező: a hívőknek senki sem mondta, hogy saját magukért születtek meg.
Azért születtek meg, mert az istennek feladata van a számukra, amit nekik teljesíteniük kell.
Ez a feladat pedig nem az, hogy boldogok legyenek, hanem az, hogy az istenük hatalmát növeljék.
Ezért nem választhattak.
Nem áll szándékomban megsérteni a keresztény vallást, de nem jó úton jár. (Nem véletlen, hogy a hívőit úton útfélen ilyesmi kérdések foglalkoztatják, ez nagyban minősíti a vallást.)
Szerintem egyedül a karma ad magyarázatot mindenre. Ennek lényege pedig abban áll, hogy minden okkal történik, amit adsz, azt kapod majd vissza. (Magyar vonatkozása: "Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!