Miért nem választhattam az élet és a nemlét között?
A Keresztény Istenre gondolok. Megszülettem, lelkem beköltözött testemben, megkaptam a szabad akaratot,de ez nem igazságtalan?
Isten talán legfontosabb dolga az volt,hogy szabad akaratot adjon nekünk,de akkor miért nem választhattam? Miért nem utasíthattam vissza az életet,illetve a megszületést. Jó,jó nagyon kedves volt tőle,de most úgy dobott le mindenkit a földre,hogy leéljenek egy pocsék életet csomó szenvedéssel és kínnal,mindezt szeretetből.Persze vannak jó dolgok is az életben,de arányiban a rossz van többségben (általában).
Röviden a kérdés: Miért nem választhattam a megszületés és a nemlét között? (megjegyzem az öngyilkosságot bünteti a Biblia szóval az most nincs az opciók között)
Katy Weaver-nek:
Az egy dolog,hogy a szüleim akartak,de nem ők csináltak nekem lelket.Vagy ha igen,akkor én semmivel sem tartozom Istennek mivel nem ő teremtett,ezáltal,hogy semmi kapcsolat sincs én és Isten között,igazságtalan lenne engem a pokolra száműznie vagy csak simán elpusztítania.
"Ádám sem így "született"
Ő is teremtve lett. Mint fizikailag mint lelkileg/szellemileg Isten gyurmázta össze egy kis porból.Ergo neki se volt választása,hogy létezni akar-e.
Nos kedves Sörpocak.
Az tény, hogy a szüleid döntésének eredménye vagy.
Viszont az életet Isten indította el, és mindannyiunk tartozunk neki hálával, hogy élhetünk
Nem Ádám döntötte el, hogy élni akar, de dönthetett arról, hogy nem akar.
S így is döntött, bár nem öngyilkosság által, hanem az engedetlenség által.
Isten mindenkinek ad esőt termő földet napot, és még sorolhatnám, nem csak a jóknak, hanem azoknak is akik jelenleg nem érdemelnék meg.
S mint mondtam, a lélek nem a testtől külön álló élet, hanem Te magad vagy.
(1Mózes 2:7) 7 És ekkor Jehova Isten megformálta az embert a föld porából, és az orrába lehelte az élet leheletét, így lett az ember élő lélekké.
Az ember a föld alkotó elemeiből lett megalkotva, és ezután elindította a légzést, ami pedig az élet funkciókat indította el, így lett az ember élőlélek a halott lélekből.
a gyermek pedig Isten ajándéka, mivel úgy lettünk megteremtve, hogy tudjunk utódokat létrehozni, vagy is érezzük, milyen érzés életet létre hozni, bár nekünk más formában megy nem úgy ahogy a teremtőnek.
(Zsoltárok 127:3) 3 Íme, a fiak Jehovától kapott örökség, Az anyaméh gyümölcse jutalom.
Sőt minden képességünket, tőle kaptuk, nem magunktól alakultak ki,
A Föld is Istentől kapott ajándék, amit az emberek tönkre tesznek.
S azt mondod nem tartozunk neki?
Hát Te tudod.
Katy Weaver
De ha nem Isten adománya az élet, akkor mi jogon veszi el?
Az erősebb jogán?
Ez már hasonlít a természetes kiválasztódásra.
tzolko már meg is kérdezte azt amit én akartam :)
Ha adna rá valaki választ azt megköszönném.
Szia!
Valóban akkor születsz meg, amikor fizikailag testet öltesz?
Nem lehet, hogy a valódi megszületés később következik be?
Szia.
Alapvetően két "én" ed van. Az egyik egy illuzórikus, egy hamis én, ami alá van rendelve a biblia Sátánnak. A másik én pedig ettől mentes, mondhatjuk ez az Isteni Én. Ez utóbbi számára nincsen olyan, hogy nemlét. Mindig is volt mindig is lesz, és teljesen szabad, minden szenvedéstől és rossz érzéstől független. A hamis én viszont keletkezett, mégpedig Te magad hoztad létre az életről alkotott tévedésed révén, és akaratlanul is belekapaszkodsz eme illúzióba, de csak egy ideig. E hamis én annál fogva, hogy keletkezett, pusztulni is fog, de ez nem jelenti azt, hogy Te magad is pusztulsz.
A kérdésre tehát a válasz:
Ha a hamis én kalitkájából szemlélve figyelsz, akkor bizony jogosan merül fel a kérdés, hogy miért nem választhattál...de ha sikeresen felemelkedsz az igazi én szintjére, látni fogod, hogy a nemlét csupán egy az ember által megkreált fogalom, és igazából nincsen olyan, hogy nemlét...hiszen benne is van a definíciójába.
ui.: Légy szabad.
üdv és sok sikert
28/F
LastOne.Left
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!