Sok helyen találkozom ezzel a 6 érv Isten létezésére marhasággal. Szerintetek ezek az érvek bizonyítékok Isten létezésére?
1. Létezik-e Isten? Bolygónk komplexitása olyan tudatos tervezőre mutat, aki nem csak megteremtette a világegyetemet, de a mai napig fenntartja azt.
2. Létezik-e Isten? Az univerzum egyszer csak létrejött – ezt vajon mi okozta?
3. Létezik-e Isten? Az univerzum mindenütt érvényes természeti törvények szerint működik. De vajon miért?
4. Létezik-e Isten? A DNS kód látja el információval és szabályozza a sejt működését.
5. Létezik-e Isten? Tudjuk, hogy Isten létezik, mert keres minket. Folyamatosan kezdeményez, és igyekszik elérni, hogy hozzá forduljunk.
6. Létezik-e Isten? Jézus Krisztus Isten legtisztább, legpontosabb kijelentése magáról.
A kettes pont a kedvencem.Azt mondja:A tudomány mai állása szerint a világegyetem egyetlen hatalmas energia- és fényrobbanással – az Ősrobbanással – kezdődött. Ez volt a közös kiindulópontja mindennek, ami csak létezik: ez volt a világegyetemnek, a térnek és magának az időnek is a kezdete.A világegyetem nem mindig létezett, volt egy kezdete. Egyszer csak létrejött. Ezt vajon mi okozta? A tudósoknak nincs magyarázatuk a fény és az anyag hirtelen robbanására.
Ez az érv nagyon sántít.Mert az igaz hogy az Ősrobbanás véletlenje érdekesnek hat,hogy csak úgy a semmiből jött az egész,de a hívők szerint Isten is a semmiből jött,sőt ő sosem született mindig létezett.Akkor kb.:ugyanaz a két szituáció.Mégis ebből arra következtetnek a hívők hogy mivel az Ősrobbanás csak úgy a semmiből jött nem lehet ez az igazság,mert a semmiből csak úgy nem lehet valami.Akkor Isten hogy lehet csak úgy a semmiből?
És az is igaz hogy mindennek van kezdete.Márpedig a kezdet kezdete előtt biztosan nem volt semmi.
az első négy tipikus esete a argumentum ad ignorantiam érvelési hibának.
Mivel sok mindent nem tudunk az univerzumról, az nem jelenti hogy van Isten.
Ennyi!
Komplexitás érvet visszafelé is el lehet sütni. ha lehetetlen hogy bolygók létrejöjjenek spontán akkor isten hogy a fenébe jött létre, ő tényleg elképzelhetetlenül komplex.
ha ő mindig létezett akkor mondhatom azt is univerzum is létezett mindig, csak mondjuk más formába és eddig ismeretlen természetes folyamat során lehet olyan amilyen. istent kihúztam az egyenletből.
Mivel eleve marhaságnak titulálod, akkor minek tetted fel kérdésbe? Nem tudod egyedül marhaságnak gondolni, kellenek mások is hozzá?
Mellesleg a tudomány csak és kizárólag a kormeghatározásra építi az elméletét. Találnak kövületeket, csontvázakat s azokra ráhúzza a töktudja épp hány millió évet. De a kormeghatározás sántít, viszont ha ez elveszíti a hitelességét, akkor mi marad? Mert csak elmélet van, semmi más.
Nekem az 5. pont a kedvencem, mert ismerem milyen érzés az, amikor keres. Ahogy a többi megtért keresztény is. Aki ezt nem ismeri, az ne legyen büszke magára, inkább gondolkodjon el, hogy őt vajon miért nem?
"Mellesleg a tudomány csak és kizárólag a kormeghatározásra építi az elméletét. Találnak kövületeket, csontvázakat s azokra ráhúzza a töktudja épp hány millió évet. De a kormeghatározás sántít, viszont ha ez elveszíti a hitelességét, akkor mi marad? Mert csak elmélet van, semmi más. "
Öhm.....A végén még szemészhez fordulok,mert nem láttam egyetlen fosszíliákról,kor,meghatározásról vagy akárcsak őslénytanról szóló sort se a kérdésben se az összes válaszoló válaszában.Elárulnád hogy te itt mire is reagáltál?Vagy csak úgy random dobtál egy témát?Privátba beszélhetünk róla ha akarod,de ne offoljuk már szét a kérdést a 3. oldalnál.A 7. 9 környékén már elkezdhetünk offolgatni.
Különben kérdező:
Az első nekem jelen helyzetemben nagyon viccesen hangzik,mert szerdán fogok a naprendszer történetéről köztük a FÖLD történetéről is előadást tartani.Na már elkészültem a Power paint előadás 80%-ával,és találjátok ki miről szól végig bolygónk története?Ilyen globális kataklizma,olyan világot sújtó robbanás,amolyan egetrengető katasztrófa,emilyen tömeges kihalás.Ha ezt valaki tervezettnek nevezi,akkor az a magyar politikát ésszerűnek is nevezheti ennyi erővel.
Szóval röviden:Az egyes pont egetverő faxság.
A kettes:Ez valóban a God of the gaps érvelés,azaz a rések istene.Ez még úgy épkézláb érvelés ,,mert valóban szó szerint semmit nem tudunk az ősrobbanásról,de ez olyan mintha nem értenénk a passzátszél kialakulását ezért isteni műnek tekintenénk.
A hármas szintén lényegében a kettes egy továbbfejlesztése.Bár már létezik Standard modell úgy hogy jól haladunk,már csak a gravitációt kéne valahogy beleilleszteni,bár a rivális húrelmélet e tekintetben még közelebb van a célhoz.Ha jól tudom.
A négyes:Itt nyilván a DNS összetetségére akar kilyukadni.Nos én elég sokáig tanulmányoztam az abiogenézist meg a többi biokémiához kapcsoódó dolgot,és hát tényleg elég nagy (piszok nagy) szerencse kellett hozzá hogy létrejöjjön az élet,de még mindig szkeptikus vagyok egy ennél még összetettebb lény létét kérdően,hisz fairi már levezette,ez a komplexitásos játék ugyanúgy játszható így is,de visszafelé is.
az ötös:Na ezen nagyot néztem.Mielőtt elkezdeném mindenféle nyomdafestéket nem tűrő szóval illetni hogy mennyire is átgondolatlan,lezárom magam,és csak annyit mondok rá hogy szubjektív.Engem még nem keresett,esetleg nagyon részegen,és ezért nem vettem az adást.:D
hatos:Az előző mintaképe.Azaz szubjektív.Nekem egy kétes hírű és származású könyv nem a legtisztább formában történő kinyilatkoztatás.
Különben ezek tipikusan a leg sablonosabb ID-s érvek.Bár nem mintha a többi mélyrehatóbban tudományos lenne,de legalább elgondolkodtatóbb.(mostanában ezek a flagellumok meg sejtszervecskék nagy divatok ID-s berkekben.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!