Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hívők, az alábbi kérdésekre...

Hívők, az alábbi kérdésekre hogyan tudtok válaszolni és pár mondatra reagálni?

Figyelt kérdés

1. Isten Ádámot és Évát ugye megteremtette (a Biblia szerint), Évát Ádám oldalboldájából, ez olyan mint a klónozás, ha Éva Ádámból lett, akkor ugyunolyan DNS-ük kéne hogy legyen,nem?

2. Mit gondoltok a vérfertőzésről, elitélendő,ugye? Csak mert hogy is van ez, az összes ember Ádám és Éva gyermekei, az ázsiaiak,a feketék, fehérek(hmm), de hogyan is lettek ők, hmmm? Jaaah, hogy egymással szexeltek családon belül, kérem az nem vérfertőzés?

3.A Tízparancsolatban leírva, Istennek sokkal fontosabb, hogy őt imádják, dicsőítsék (az első 3 pont csak erről szól), amik sokkal fontosabbak még annál is például, hogy ne ölj, vagy bántalmazz gyereket,de az állatkínzást meg sem említi. Csak nekem tűnik kissé nem méltó istennek?

4. Ugye tudományos tény,hogy a fény 300.000 km/s-al közlekedik, ahhoz is 8 perc kell,hogy a fény ideérjen hozzánk a Napból, tehát mindig a múltát látjuk, a Napnak a 8 perccel ezelőtti állapotát . Namost, milliárdnyi csillag, galaxis van a világegyetemben és bizonyos módszerekkel tudjuk milyen messze vannak tőlünk, már felfedeztek több millió fényévre lévő csillagokat is, az Androméda-galaxis pl. kiszámítva 2,5 millió fényévre van tőlünk, ami azt jelenti,hogy az a csillagrendszer már 2.5 millió évvel ezelőtt is létezett, hogyis van ez a 6000 éves világgal?

5.Mit gondoltok az egyre több felbukkanó emberelődökről, vagy dinoszauruszokról? Láttatok már olyan t-rex maradványt, mint Sue a Chicagoi Muzeumban, mert én láttam élőben és érdekelne,hogy szerintetek amellett hogyan élhetett emberi civilizáció, amikor azok uralták a bolygót? Szerintem úgy, hogy akkor mikor azok éltek több, mint 65 millió ezelőtti kihalásuk előtt akkor nem volt még ember.

6.A kontinensek és a szélsőséges időjárás változásokról mit mond a Biblia? Nézzétek meg a térképet, mint egy puzzle. Több millió éve vándorolnak, szakadoznak bizonyítottan és az időjárás rengeteget változott, még jégkorszak is volt. Az Antarktisz alatt pl több méter mélyen trópusi növényeket találtak. -Szénizótópus kormeghatározás.

7. Miért ennyire ember-központú a Biblia? csak mi, csak mi, csak mi,miiii, persze az isten után. Túlvilág és pokol ugye, de mi van az állatokkal?? Ha nekik nincs olyan tudatuk és elvileg nincs lelkük, velük mi van?? Minden élőlénnyel bizonyítottan rokonok vagyunk,még a krumplival is részben azonos a DNS-ünk.

8. Miért tartja a legtöbb hívő a homoszexualitást természetesellenesnek,ami nem választott dolog (állatok között is létezik)? Mennyivel természetesebb pl. a beszélő kígyó és a sok más tudománytalan zagyvaság a Bibliában?

Egyenlőre ennyi.

2013. júl. 30. 08:56
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Amikor kiírtad a kérdést, nem olvastad alatta a szabályokat?

Közte volt ez is:

" Ne kérdezz több különböző dolgot egy kérdésben. Ezekről egyenként írj ki kérdéseket!"

Mert válaszolok én neked, ha van kedved jó sokat olvasni. Csak nem szívesen csapnék bele több ilyen súlyú témában, mert csak elvesznénk köztük.

2013. júl. 30. 11:48
 12/23 anonim ***** válasza:
55%

A kérdésben vannak naív elemek is, de kőkemény betartások is. Rámutattál, hogy túlságosan régi a Könyv, a vallás elemei nagyon megöregedtek, talán annyira, hogy egy "Legújabb szövetségre" lenne szükség, mert a kereszténység két évezrede alatt hatalmas változások történtek a világban.

Próbálkozások vannak, modern egyházak, új értelmezések, de valószínűleg mindez ma már kevés, teljesen új alapokra kellene helyezni a vallást.

2013. júl. 30. 11:49
 13/23 anonim ***** válasza:
49%
Miért van az, hogy ha valaki feltesz olyan kérdéseket, melyek próbálják megcáfolni a hívők és a Biblia marhaságait, akkor ő frusztrált és csalódott ember? Miért esik nehezen válaszolni a kérdésre, hívők? Miért nem nézték szebe a valósággal?
2013. júl. 30. 12:13
 14/23 anonim ***** válasza:

Akkor kezdjük sorjában.

Amíg nem tiszta számodra kérdező, addig nem mennék tovább.

"1. Isten Ádámot és Évát ugye megteremtette (a Biblia szerint), Évát Ádám oldalboldájából, ez olyan mint a klónozás, ha Éva Ádámból lett, akkor ugyunolyan DNS-ük kéne hogy legyen,nem?"

Kapcsolódva a második kérdéshez is:

Isten, mikor a teremtését befejezte, ezt mondta:

"És látá Isten, hogy minden a mit teremtett vala, ímé igen jó."

A vérfertőzés azért van, mert két hibás gén "találkozik" és nem "oltja ki" a hibás gént a másik nem hibás gén.

Ádám genetikailag tökéletes volt, nem volt hibás gén benne. Ádámból vette Évát Isten, tehát igen, ugyan olyan génállományuk kellett, hogy legyen. A bűneset után, miután az ember elfordult Istentől megszűnt a tökéletesség, bekövetkezett, amit Isten megígért az embernek. Ha megtagadja parancsát és elfordul tőle, meghal. A vízözön pusztítása (feltételezett jégkupola leesése) tovább fokozta a süllyedést. lásd:

[link]

A második kérdésedre, hogy minden ember (fehér, fekete, sárga) egy emberpártól származik. Igen. Miért csodálkozol? Ti is azt állítjátok, hogy egy közös őstől származik minden ember. Ádám gazdag génállománnyal rendelkezett. Szerinted hány fajta kutyától származik a puli, a farkas, a csivava? Egy. Akár a Bibliát, akár az evolúcióelméletet nézzük, akkor is egy.

Miért ne szexelhettek volna Ádám gyerekei egymással? Nem volt génhiba, nem tiltotta semmi, és senki, mivel a törvényt Mózes kapta a hegyen, előtte szabad volt, ugyanis akkorra züllött le az emberiség génállománya, ami már egészségtelen utódokat hozott. Minden igen jó volt.

Tehát az első kérdésedre a válasz: IGEN

A második kérdésedre a válaszom: Nem volt vérfertőzés, ahogy ma sem lenne egy hibátlan génállománnyal.

A többit majd a válaszod alapján...

2013. júl. 30. 12:30
 15/23 anonim ***** válasza:
8-asnal a pont, nagyon jol osszefoglalta!
2013. júl. 30. 13:25
 16/23 A kérdező kommentje:
Rendben, akkor ignorálja mindenki, jobb is, nyilván én vagyok a gonosz, mert vitatom azt amiben mások vakon hisznek. Vakon, már amiett sem lehet látni az összefüggéseket, a hívők olyanok, mint a szerelmes emberek, nem látják a másik hibáját, még akkor sem ha mások rámutatnak. Itt probléma, ha feltesznek ilyen kérdéseket pl, de szerintem meg az a baj, hogy hívők nem tesznek fel kérdéseket nem itt, hanem magukban. Ez is bizonyítja, hogy a hit nem egyenlő a tudással.
2013. júl. 30. 17:42
 17/23 rajcziz ***** válasza:
Rátapintottál a lényegre, kedves kérdező! A hit nem egyenlő a tudással. De nem is kell annak lennie, nem tudom, te miért gondolod így.
2013. júl. 30. 18:00
 18/23 anonim ***** válasza:
40%
Én feltettem magamban ateista koromban a kérdéseket, és nem tudtam rájuk a választ. Mikor megtértem akkor helyére került minden. Minden pontot meg tudok válaszolni, csak nem akarok, mert itt már ezerszer ki lett vesézve mindegyik, legyen már annyi eszed, hogy használod a keresőt, a másik pedig az, hogy tök mindegy mit írok, aki engem hülyének akar látni, az annak is fog, bármilyen okos választ is adok. Te is utóbbiak közé tartozol és mily szerencse, hogy én nem ilyeneknek akarok megfelelni.
2013. júl. 30. 18:48
 19/23 anonim ***** válasza:
De mutatok valamit. A 11-es hozzászólás az enyém, jó hosszú, sok kérdés, amit még ateistaként is boncolgattam, és látsz rá ÉRTELMES választ bármelyik itteni "professzorjelöltől" is? Nem. Mert csak leugatni tudnak, ennyire futja nekik: http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__4..
2013. júl. 30. 18:51
 20/23 anonim ***** válasza:
Világos, hogy teljesen más a világképed mint egy hívőnek így nem is érteheted meg a válaszokat. Ezt úgy lehetne elmagyarázni, hogy egy windows os gépen nem tudsz futtatni machintos progit, akár hogy is vesződsz. Most tekintsünk el az emulátoroktól. Többnyire jók a kérdéseid,elgondolkodtatóak, még a hívők számára is, csak a válaszok nem lennenek kielégítők számodra. Talán nem is kellene a vallások megértésével foglalkoznod, légy egyszerű ateista és kész. Törődj bele abba, hogy minden ami körülötted van a véletlen műve. Így sokkal egyszerűbb.
2013. júl. 31. 15:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!