A katolikusok miért tartanak szenteket?
A kereszténység szerint mivel megtértünk, szentek vagyunk.
A szentek viszont ,akik a katolicizmusban vannak, szentek, jóval nagyobb tisztelet övezi őket mint más embereket, pedig ugyanúgy bűnösek!
Szerintem Isten gyalázása az ha valaki szentekhez imádkozik. Isten soha nem mondta hogy szenteken keresztül kell imádkoznunk, az egyik hivatalos katolikus imában pedig ez a rész van: "Szűz Mária, Istennek szent anyja!" Lehet hogy Jézusra értették, de akkor is undorító hogy valaki ilyet mond. A Bibliában sincs sehol hogy 100szor kéne imádkozni, akkor ők miért teszik ezt? Nem veszik észre hogy ez rohadtul nincs rendben?
Bárki válaszolhat, de aki rosszindulattal és nem a kérdésre válaszol az nem
Szia!
Az ő dolguk.
Ellenben visszakérdeznék!
Mi lenne, ha az ember szentként tisztelné az embertársait, a Földet, a vizeket, a szeleket, a növényeket, stb..., mindent ami a világon van? Legyen az kívül vagy belül.
Én sem értem, hogy mi a kérdés értelme. Amúgy itt is felteszem a kérdést, hogy valaki mutasson már nekem csak egy olyan katolikus imát vagy bármilyen részt a szentmiséből, amiben imádják a szenteket vagy a Szűzanyát! (És most ne valami sztori legyen egy falusi öregasszonyról, aki végigcsókolta a templomban a szobrokat, mert ilyen nálunk is van, de ezt egy egyéni cselekvés, ezt az Egyház nem kéri és soha nem is kérte.)
Az idézett ima, hogy "Istennek Szent Anyja" is úgy folytatódik, hogy "imádkozz érettünk bűnösökért most és halálunk óráján." Az eleje meg tisztán bibliai idézet. Tehát semmi olyan nincs, hogy Isten helyett Máriát imádjuk.
# 8-nak
"A katolikusok a szenteket is embereknek
tartják, akik közbenjárhatnak az élőkért."
Tényleg? Én úgy tudom, hogy a Biblia szerint Jézus az egyedüli közbenjáró, s az imák csak az ő közbenjárása által halgattathatnak meg, de ha te más közbenjáróról is olvasol a Bibliában, akkor idézd kérlek.
"Ők nem hisznek a lelkek feltámadásig
tartó öntudatlan álmában, hanem azt
vallják, hogy a halottak tudtuknál
vannak."
Ez tényleg igaz, tényleg képes ebben a hazugságban hinni a legnagyobb "Keresztény" egyház? Mert ez még neken is új. Hol található a Bibliában, hogy a halott emberek tudatuknál vannak? Mert hogy én pont az ellenkezőjét találom benne.
"a katolikus
tanítások szerint ő nem halt meg, mivel
a halál a bűnök zsoldja. Ő élőként került
a mennybe."
Azt már inkább meg sem kérdezem, hogy ezt a Biblia melyik részében olvasták...
" Mi a kérdés valódi célja? A katolikus
egyház kritikája protestáns szemmel?"
Igazából fogalmam sincs, de mi van, savanyú a szőlő? Vagy nem tetszik a kritika?? Csak nen bántja a Katolikusok csőrét, hogy most nen Jehova tanúi vagy más egyéb egyházak vannak terítéken, hanem a nagy "Keresztény" Katolikusok?
" Amúgy itt is felteszem a kérdést, hogy
valaki mutasson már nekem csak egy
olyan katolikus imát vagy bármilyen
részt a szentmiséből, amiben imádják a
szenteket vagy a Szűzanyát!"
Már önmagában az is bűn és Biblia ellenes tanítás, hogy Jézuson kívül más közbenjárót is elfogadtok, erről ennyit.
Miért tartunk kutyákat?
Mert szeretjük őket
Szerintem rendben van.
14.Hsz!
Az "Istennek Szent Anyja" -hoz imádkozó katolikus azt imádkozza Máriához,hogy"imádkozz érettünk bűnösökért most és halálunk óráján." ....Talán,a Szűz Máriához intézett szavak nem imádságok?
Tartjuk őket, mint a háziállatokat. :))
(na, irónia off)
"Talán,a Szűz Máriához intézett szavak nem imádságok?"
A köznyelvben lehet, hogy átment így is.
De ugyanígy mondhatnám azt is, hogy Te Józsi, kérlek imádkozz értem, mert most olyan helyzetben vagyok. Ezzel nem Józsihoz imádkozom, ugyebár...
19.Hsz!
A katolikus imádságokat "imádságos könyvekből",vagy "társalgási könyvekből" szokták mormolni?
Én,-naiv-azt gondoltam,hogy az imádságos könyvek,imákat tartalmaznak,s rendszerint NEM Istenhez,hanem egykor élt emberekhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!