Miért várják el az emberek, hogy toleráljam a kereszténységet?
Szerintem jogom van küzdenem a kereszténység ellen, nem értem, miért kellene bármit is tolerálnom. Miért kellene elfogadnom más gondolkodását, és mindenkit elfogadni a hitbeli meggyőződésében ? Ez egy közhely !!!!!!
Az emberknek igen is beszélni, és vitázni kell, ettől fejlődik a társadalom és az emberiség, ha megbeszélik a dolgokat, és vitáznak, ezért NEM VAGYOK HAJLANDÓ más hitbeli meggyződését tolerálni, hanem igen is kiállok a gondolataim mellett ! A "rövid" bevezetőután, a kérdés adott. Csak az válaszoljon, aki el is olvasta amit ide írtam, köszönöm.
Keresztényként egyet értek veled. Az hogy emberek megbeszélik egymással a nézeteiket mindíg fontos/hasznos. Addig míg nem akarod kiírtani a keresztényeket engem nem zavar az álláspontod.
Csak vigyázz ne bosszankodj ha emberek látszólag értelmetlen/hülye dolgokban is képesek hinni
2Ko 4:3 Az az örömhír, amit
hirdetünk, mégis el van takarva,
és érthetetlen egyes emberek
számára. De csak azoknak, akik a
teljes pusztulás felé mennek.
2Ko 4:4 Ezek a hitetlen
emberek nem képesek
megérteni, mert ennek a
világnak az „istene”, azaz a
Sátán elsötétítette a
gondolkodásukat. Azért tette
ezt, hogy azok ne láthassák az
örömhír fényét. Az örömhír
pedig Krisztus dicsõségérõl szól,
aki minden tekintetben olyan,
mint maga Isten.
sajnos csak angolul találtam meg az idézetet, de szerintem ideillik
"We must respect the other fellow's religion, but only in the sense and to the extent that we respect his theory that his wife is beautiful and his children smart."
H. L. Mencken
Sajnos ha észérvekkel nem lehet a hívőkre hatni akkor semmi értelme az egésznek.
Hiába hozol nekik bizonyítékokat ha nem fogadják el, hiába érvelsz a logika mellett ha nem értékelik a logikus gondolkodást.
Sértőek vagytok és állandóan személyeskedtek. Azt hiszitek, hogy mindent tudtok, pedig semmit. De tudod mit? Én most lesüllyedek ovis szintre, mert ezt érdemlitek. :)
Bibibi, engem személyesen keresett meg Isten és ajánlotta fel a megtérést, neked meg neeeem, bibibiii. És bibibi neked fogalmad sincs arról a határtalan szeretetről, amit én kapok minden nap tőle, meg az áldásokról, bibibiii
És téged nem keresett, azért nincs fogalmad az egészről, bibibibiii, engem meg igeeeeen, bibibibi :P
Attól mert ti nem ismertek valamit, az attól még létezik. Szóval ki a hülye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!