Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták mit gondoltok erről?

Ateisták mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

1. Sok ateista mondja hogy mindenki azért vallásos, mert megadott helyen született. Ha valaki szíriában születik muszlim lesz, ha valaki indiában hindu, ha a sztálini időkben született volna Moszkvában akkor ateista. Szerintem Isten mindenki elé teszi a kérdést hogy itt ez a Biblia, elhiszed vagy nem? Én eddig keresztény családban nőttem fel, nem volt komoly a dolog, de komolyan vettem, szóval valaki születik Indiában, hindu, de hallott a kereszténységről, ezért utánakutat és elhiszi hogy Krisztus megmentette őt, és Isten intézi hogy halljon róla. Na de mi van a bennszülöttekkel akik messze élnek a civilizációtól? A bibliában benne van hogy ezek saját törvényeik alapján lesznek ítélve. Tehát cáfolom hogy a születési hely dönti el az ember vallását

2. Szerintem az ateizmus ma már nem csak azt jelenti hogy nem hiszel Istenben. Rengeteg ateista oldal csupán gúnyolja az embereket, kivesznek verseket a környezetből, és arrogánsok. Szóval szerintem aki ateista az egyszerűen nem hisz Istenben, megkeresi hogy miért nem hisz, és nem érdekli a többi, nem bizonygatja arrogánsan a hívőknek hogy nincs igazatok

2013. júl. 15. 22:54
1 2
 11/15 titak ***** válasza:
90%

1

"... cáfolom hogy a születési hely dönti el az ember vallását " - van benne valami.

A vallást nem a születési hely, hanem a születésünktől körülöttünk lévő közösség határozza meg.

2

Bizonygatni a hívők szoknak, az ateisták rámutatnak a tényekre.

2013. júl. 16. 14:34
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Az előzőhöz annyit fűznék hozzá, hogy az ember érzelemvilágát gyakran nagy traumák is befolyásolják, ezek is átlökhetnek a másik térfélre.

De kedves kérdező, az ateizmus egy szemlélet, és adott szemléletű emberek között is sokféle műveltségű van. Valamilyen szemlélettel rendelkezni, az addigi életed során szerzett sokféle hatás eredője, esetleg ezért meg sem tudod magyarázni, hogy tettél rá szert. De sem a vallásosságra, sem annak hiányára nem lehet szert tenni egy tudatos döntéssel.

2013. júl. 16. 17:07
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Az ateizmus és a tudomány nem vallás. Ez egy vallási téveszme. Sokszor hallani vallásos emberek szájából,hogy a tudományhoz is hit kell...meg hasonló ökörségeket. Ezzel ismét csak hinni akarja,hogy a "másik" oldal is ugyanúgy hitből táplálkozik,a be nem bizonyított elméletek valószínűsíthető igazságának a hitével. Ez egyszerűen...nem tudok rá jobb szót,szánalmas. A tudomány által elénk tárt tények matematikán,fizikán...stb. alapulnak,az elméletet pedig tévesen csak elméletben létező állításoknak hiszik ès akarják hinni. Amit a tudomány bizonyít az a tótum-factum,ha tetszk,ha nem. Vagy,a tudomány nyitott,lehet megcáfolni az eredményeket,az evolúció tényét,a kormeghatározási módszerek igazságát...a sor végtelen. A tudomány érvel és bizonyít,a vallás retteg,hogy elveszíti a fejősteheneit,akikből engedelmes bárányokat csináltak. Eközben a pedofil papok elég jól érzik magukat,a rendszer úgyis eltussol mindent. Ez a katolikus egyház...
2013. júl. 16. 20:53
 14/15 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem sokkal inkább múlik az egyén beállítottságán, mint a nevelésen. Nyilván a szülői példa sokat számít, de ahogy valakiből nem lehet homoszexuális embert vagy heteroszexuálist nevelni, ha nem akarja, úgy nem lesz valaki keresztény csak azért, mert a szülei ráerőltették - max gyerekként kötelességtudóan eljár a templomba, misére, istentiszteletre, felnőttként meg él boldogan ezek nélkül. Például: Én katolikus családból származom, van olyan családtagom, aki komolyabban veszi, mások kevésbé, de mindenki hívő nálunk, én meg ateista vagyok, mert nekem tények kellenek, nekem válaszok kellenek, és a "mert Isten így akarja" számomra nem elegendő válasz.

Abban igazad van, hogy rengeteg ateista gúnyolódik mások vallásán, de egyébként nagyon sok keresztény is van, aki kötelességének érzi "megmenteni" nem hívő társait és próbálják lenyomni a vallásukat más ember torkán, de ez megint nem a hiten múlik, hanem az egyén beállítottságán.

Egy ateista lehet intelligens is, aki többször is olvasta a Bibliát, vagy a Koránt vagy a Tórát, és egy keresztény is lehet unalmas szajkó, akinek fogalma sincsen, miről szól a Biblia, csak az ismert, agyonunt elcsépelt mondatokat dobálja a vakvilágba.

Egy intelligens ember eldönti, miben hisz és miben nem, és nem utálkozik mások felett, ha azok nem értenek vele egyet.

2013. júl. 18. 09:51
 15/15 anonim válasza:

"Szerintem Isten mindenki elé teszi a kérdést hogy itt ez a Biblia, elhiszed vagy nem?"

Mért,őszintén,te mindent elhiszel ami le van benne írva?Pl:nincs evolúció,hanem rögtön minden készen van,Lót felesége sóbálvánnyá dermedt,Jónást elnyeli a cet aztán sértetlenül kirakja...A bibliai történetek nagy része tanmese,amit nem is okvetlenül kell szó szerint venni,csak

erkölcsi tanulsága van,ha van kedved kihámozni belőle.Arról nem is beszélve,hogy tartalmaz ellentmondásokat,például az Ószövetségben Isten még bosszúálló,haragtartó,a népe érdekében még akár gyilkoltat is,az Újszövetségben viszont jó és megbocsátó.Ha valaki a Bibliát kívülállóként olvassa,például egy más vallás követőjeként,akkor elég kevéssé meggyőző...Úgyhogy szerintem hiába olvassa bárki a Bibliát más vallási területről,attól még nem fog áttérni,mert nem veszi komolyan.

Amúgy a legtöbb hozzászólóval egyetértek,csak ezt még szükségesnek éreztem hozzátenni.

2013. aug. 6. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!