Ha Jézus valóban egy isteni személy, akkor miért nem mondott semmi konkrétat a világegyetemről (pl. arról, hogy a Föld a Nap körül kering, vagy, hogy a Nap egy teljesen átlagos csillag a Galaxisban)?
Jézus nem azért jött, hogy erről tanítson, hanem, hogy megváltson téged és engem a bűneinkből. A bibliában vannak olyan dolgok leírva, amit ma igazolni tudunk. Benne van a Jób 26,7-ben , hogy a Föld az űrben lebeg. Ugyancsak Jób könyvében olvashatsz két állatról. Bár krokodilnak és vízilónak van fordítva, valójában nem ez van az eredeti szövegben, és a leírásból valószínűsíthető, hogy dinoszauruszokról van szó.
Ezektől függetlenül tény, hogy a Biblia nem egy tudományos leírás, de sok keresztény tudós van, akiknek szerintem meggyőzőek szoktak az érveik lenni.
Már tudom miért van ebben a kategóriában ilyen alacsonyan a hasznosan válaszolók aránya....
Nagyon ügyesek vagytok mondhatom...ahány választ írok ide,annyival lesz kevesebb a százalékom :/ Köszönöm mindenkinek, aki lepontoz,így már értem miért áll közelebb a nullához itt némelyik válaszoló százaléka....
többet nem írok ide...
filoszmen!
A görög phüszisz-természet, nem az anyagot jelentette, hanem a lét teljességét. A phüszisz-természet maga a lét, amelyben a megnyilvánulás-anyag és az abban való időzés csak egy állomás.
Szega! Az isteni és isten nem ugyan az! Isteni, tehát istentől való, de nem isten! Jézus sem volt isten! Jézus a szentlelket érte el, nem istent. Attól még, hogy Jézus elérte a szentlelket nem vált mindentudóvá, ez istennek szokták címezni.
Csáó
17-esnek, a katolikus felfogás alapja: 1! Isten van, aki három személy: az Atya, a Fiú és a Szentlélek.
Tudom, ellentmond a matematikai képletnek, de mivel Jézus a Fiú, ezért ő Isten (mint ahogyan Isten Fia is), egyenlő vele, csak egy másik megnyilvánulási formája.
Mégegyszer hangsúlyozom, hogy ez a katolikus álláspont, más keresztényeknél ez nem így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!