Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Lehet ítélni vallásokat...

Lehet ítélni vallásokat emberek alapján?

Figyelt kérdés

Sokan írtátok hogy a keresztények általában bigott vallásosak, mindenkire erőltetik a vallást és álszentek.

De én ateistát akit ismerek az drogozik, mindenkivel összefekszik, hajléktalan, amelyik meg normálisabb körülmények között él az mindenkinél okosabbnak hiszi magát, múltkor azt mondta hogy nézzétek mekkora ateista vagyok, olyan intelligens mint Stephen hawking. És nem egy ilyen embert ismerek, de tényleg.

Akkor lehet vallást ember alapján ítélni? Persze az ateizmus nem vallás de annak a híveire gondolok. Mert a Biblia azt mondja hogy ne legyél álszent és szeresd a többieket, attól függetlenül vannak akik kereszténynek mondják magukat és nem feltétlenül teszik ezt.

Szóval akkor? Rátok bízom a kérdést.

2013. júl. 11. 21:05
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Tehát a szeretet, igazság, erkölcs mind ember ellenes baromság, ami elmebajt okoz? Vagy az elmebaj csak a következménye?
2013. júl. 11. 22:43
 12/16 anonim ***** válasza:
Ez nem ilyen egyszerű. Én is vallásos vagyok, mégsem tudok mindig a törvények szerint élni, mert az lehetetlen. Elismerem, épp ezért nem tartom magam álszentnek. Ezért sokszor kapok gyűlölködést, ítéletet más vallásos keresztény embertől és ateistától is.
2013. júl. 11. 22:44
 13/16 anonim ***** válasza:

Vallast nem lehet itelni, de egyhazat igen.

Nagy kulonbseg van a spiritualizmus - hit - vallas - egyhaz kozott, bar sokan osszemossak oket.

2013. júl. 12. 04:33
 14/16 anonim ***** válasza:

Emberekről beszélünk, az emberek ilyenek és olyanok. Van aki jobban hisz, van aki kevésbé . A bibliát se egyformán értelmezik. Van vallásos,aki meg van győződve jót cselekszik,ha tűzzel vassal terjeszti az igét,más nem így gondolja ,de igazából ez saját egyéniségétől függ. Van aki az ideológiák rabja és mereven kezeli és rá akarja erőltetni másra,míg van akit más dolgai nem érdekelnek.

Szóval a vallás önmagában szerintem nem dönti el,hogy most milyen az illető,de vallásossal nem hiszem,hogy együtt tudnék élni,mert hosszú távon konfliktusokba ütközne.

2013. júl. 12. 08:59
 15/16 anonim ***** válasza:

A kérdésedre a válasz: nem

Az "a keresztények erőltetik a vallást"-ra idézek valamit.

"Ha egy lakóépületben tűz van, és rajtad kívül mindenki más alszik, természetes hogy felébreszted a többieket, hogy ne történjen tragédia. A keresztények azt teszik, mint az ébren maradt ember, csak van aki nem hajlandó elhinni, hogy tűz van."

2013. júl. 23. 13:49
 16/16 anonim ***** válasza:

15-ös!

A tűzet látod, Istent nem. Egyáltalán nem helyt álló a hasonlat.

2013. júl. 23. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!