Isten gonosz vagy jóságos?
A kételkedők leggyakoribb kérdése, hogy ha Isten tényleg annyira szeret minket, és tényleg annyira jó, akkor miért van ennyi szenvedés a Földön? Én egy kicsit másképp tenném fel a kérdést.
Biztos, hogy Isten jó? Mi van akkor, ha Isten gonosz és hazug. Megajándékozott minket a reménnyel, mely a kulcs az igazi szenvedéshez. Miért kéne bíznunk Jézusban? Mit gondoltok erről?
"tartósítószeres "műanyag" ételt"
Ezek valóban fokozhatják a hajlamot, csakhogy már az ősember is lehetett rákos (találtak már ilyet), valamint állatok, növények is, és már nagyon régen.
Úgyhogy ez az "érved" nem jött be.
"Ezek valóban fokozhatják a hajlamot, csakhogy már az ősember is lehetett rákos "
Ősember. lol
Nem lehetett rákos mert nem is léteztek.
Tudomásul kéne venni végre, hogy ISTEN MAGA A SZERETET.
Tudom, a Biblia olvasása és beható tanulmányozása nélkül ezt
így nem olyan könnyű elfogadni, de ha beleolvassuk, tanulmányozzuk - nemcsak kiemelünk részeket, mert az nagyon megtévesztő is lehet -, szóval akkor és őszinte, hittel teli szívvel közeledünk Hozzá, megtapasztalhatjuk szeretetét. Egyszülött Fiát nem kímélve feláldozta a legszörnyűbb halállal, amit soha senki más nem fog átélni, olyannal, és Ő vállalta Teérted, énértem és mindenkiért - erre azért volt szükség, mert Ádámnak és Évának meg kellett volna halnia a bűn elkövetése miatt, mivel a bűneset előtt sehol nem volt bűn, és Isten teremtett világába ezáltal beférkőzött. Hogy ezt kiváltsága Jézus Krisztus, és helyettünk, a mi bűneinket hordozva vállalja a kereszthalált, nos, ez volt az egyedüli megoldás. Igy, aki hisz Őbenne, örök élete van és ítéletre sem megy. Szabad akaratot adott az embernek, így aztán mindenki úgy cselekszik, ahogy akar, de: "Nem szolgálhattok egyszerre két úrnak". Vagy Istent követed, őt választod és örök életed lehet, ha úgy élsz, ahogy Ő megírta Neked - vagy örök halál vár rád, ezen földi élettel megszűnsz létezni, de először megítél Jézus Krisztus, amikor visszajön dicsőségben másodszor az ég felhőiben, ahogy el is ment. Akik viszont megvallják bűneiket és szégyellik, hogy elkövették, és soha többé nem akarják elkövetni, valamint úgy igyekeznek élni, hogy mindjobban tükrözzék Jézust, Akit követnek - nos, Ők örölik a Földet, övék lesz a mennyek országa. "Amit szem nem látott, fül nem hallott és embernek szíve meg sem gondolt, amit az Isten készített az Őt szeretőknek."
Mindenki saját belátása szerint cselekedhet - én az utóbbit választom - Azt követem, Aki életét adta értem, bűnös emberért...
"a bűneset előtt sehol nem volt bűn, és Isten teremtett világába ezáltal beférkőzött"
Mégis honnan? Üstökösemberek hozták a külső csillagködökről?
Tudod a bűn nem férkőzik csak úgy be a semmiből. Az bizony benne volt a teremtett világban, a kezdetétől fogva.
Csak egy rövid ideig rejtve maradt.
A bűn elkövetésének lehetősége két dolog miatt valósult meg:
1. Szabad akaratod van
2. Nem vagy egyedül
Pontosan.
Isten - amikor szabad akaratot adott - adhatta volna úgy is, hogy így se legyen bűn. Például, ha te egy mély kútban vagy, akkor bármekkora szabad akarattal sem tudsz kijönni belőle.
Isten úgy tervezte a világot, hogy az szükségszerűen bűnbe essen.
Az meg, hogy nem vagy egyedül, csak annyit jelent, hogy ha már egyetlen bűnös van, az megfertőzi az egész világot, mint egy ragály. Remek és jól tervezett világ, mondhatom...
ISTEN MAGA A SZERETET aki ezt nem fogadja el az buta ember
szerintem ISTEN annyira szeret minket hogy aki hisz benne és élete utolsó pillanatában megbánja bűneit (bár menyire hanyagolta el a vallásgyakorlást) az üdvözűlni fog csak halála után jól "megszívattyák" a tisztítótűzben.Minél jobb és segítőkész keresztény vagy annál kevesebbet fogsz szenvedni a tisztítótűzben.Menyi olyan szent van pl:Szent Pál Apostol, aki Krisztus segítségével jó útra tért és üdvözült.Már nem emlékszem melyik könyvben olvastam de egy
szent írta le látomását."A tisztítótűzben 1 percnyi szenvedés felér életünk összes negatív élményével,szenvedésével".ISTEN a legonoszabb emberben is meglátja a jót és ha az ember elutasítja ISTENT (nem jár templomba,nem gyón, megtagadja létezését halálakor is gonosz marad, az jut pokolra. ISTEN VÉGTELENŰL JÓ, IRGALMAS ÉS MINDENKIT ÜDVÖZÍTENI AKAR
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!