Hogy lehet elhinni valamit ami 2000 éves ha a mai újság, és a 20 évvel ezelőtti könyvek is tele vannak hazugsággal? Neten is mindenhol ellentmondás, és hazugság van, tény hogy az ember hazudik. Nem értem egyesek hogy lehetnek ennyire unintelligensek.
Ha már erre terelődött a téma, azt gondolom, hogy nem a vallás megszüntetése a jó cél.
Szerintem csak nem kéne engedni a gyerekeknek, hogy vallásokkal ismerkedjenek(nem csak a kereszténnyel, semmilyennel sem).
Egy gyerek azt fogadja be, amit lát, tapasztal otthon.Ha már pl az oviban van hittanóra, akkor a gyereknek nincs esélye eldönteni, hogy akarja-e azt, amit ott hall, vagy nem.Egyszerűen nincs viszonyítási alapja, és néhány év múlva kész a csőlátású vallásimádó ember.
Jobb lenne, ha csak felnőtt, döntésképes emberek ismerhetnék meg a vallásokat.Könnyebb úgy eldönteni, hogy akarod-e a vallást, vagy nem, hogy nem tömték a fejedbe gyerekként.
Így nem is lenne ennyi fanatikus hívő.
"Ha már erre terelődött a téma, azt gondolom, hogy nem a vallás megszüntetése a jó cél."
Nyilván nem erőszakkal kell megszüntetni, mert az semmivel sem lenne jobb bármelyik vallásnál.
"Szerintem csak nem kéne engedni a gyerekeknek, hogy vallásokkal ismerkedjenek(nem csak a kereszténnyel, semmilyennel sem)."
Ilyesmit írtam én is, illetve nem egészen, mert nem az ismerkedéssel van a baj, csak helyén kéne kezelni a dolgokat. Az ókori görög és római vallásokkal is ismerkednek a gyerekek, mégsem kezdenek Zeuszban hinni.
A Bibliát és vallást irodalmi és történelmi szinten kéne oktatni, a hittant meg nagyon nagyon messzire elzavarni mindenhonnan, de főleg az iskolákból.
"Egy gyerek azt fogadja be, amit lát, tapasztal otthon.Ha már pl az oviban van hittanóra, akkor a gyereknek nincs esélye eldönteni, hogy akarja-e azt, amit ott hall, vagy nem.Egyszerűen nincs viszonyítási alapja, és néhány év múlva kész a csőlátású vallásimádó ember."
Ez pontosan így van sajnos.
"Jobb lenne, ha csak felnőtt, döntésképes emberek ismerhetnék meg a vallásokat.Könnyebb úgy eldönteni, hogy akarod-e a vallást, vagy nem, hogy nem tömték a fejedbe gyerekként.
Így nem is lenne ennyi fanatikus hívő."
Így van, a legtöbb felnőtt ember aki megismerkedik a kereszténységgel csak egy jót mosolyog rajta, mert kb ennyit is ér a dolog.
"aszért legyen már joga minden szülőnek el dönteni hogy gyermeke járjon e hit oktatásra vagy sem!"
Basszus, neked a tulajdonod a gyereked? Mi az, hogy te döntöd el, hogy járjon-e vagy nem? Nem neki kéne? Fura, ha csak 20-25 éves kortól lehetne egy embernek hittanra járnia, akkor visszaesne a vallásosak száma pár tizedes jeggyel...
Na és akkor mi van, ha visszaesne a vallásosok száma?
Nem halna bele az emberiség.amúgy sem lenne tartós a visszaesés, ráadásul nem a gyerekek képzik a túlnyomó rész sem.De legalább nem ártana a gyerekeknek a korai hittan.
Persze, van olyan, aki el tudja dönteni, és is ilyen voltam.De csak azért, mert mindkét oldalt ismertem.Nem minden gyerek ilyen, és azokból lesznek a fanatikusok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!