Korán ellentmondásai?
A muszlimok szeretnek avval érvelni , hogy a koránban rengeteg tudományos tény található. Valóban benne vannak de azokat mások is tudták abban az időben. Szóval nem nagy cucc.
itt viszont rengeteg tudományos hiba található benne.
Az iszlám hit sem jobb mint a keresztény hit. Hibás,ellentmondásos, emberek által kitalált vallás.
jah jogos :D kérdés lemaradt. Hát osztják az eszet , hogy így a Biblia meg úgy a Biblia. és igazuk is van. De az ő könyvük sem jobb.
Szerintem totál felesleges az összes vallás. Én régen majdnem muszlim lettem. Mert beetettek. De most már látom , hogy jó , hogy nem lettem az.
Link hibás, egy darab t betű kimaradt: wikiislam.net
Komplett elemzés, ha eddig nem ismerted.
Szóval kérdésed nincs, csak szeretnéd leszólni a vallásokat.
Egyrészt jogos, másrészt megalapozatlan.
Lehet, hogy ezt nem érted, ahogy a bibliát, vagy a koránt sem. Ezeknek az írásoknak a maguk idején sokkal nagyobb és alapvetőbb szerepük volt, mint most. Ha úgy tetszik, az életet szabályozó szerepük. Időnként tévesen, ahogy minden másban is így van. Vallási tárgyú alapkönyveket szó szerint értelmezni - önmagában ellentmondás, és a dolog nem értésére vall. Mindkét alapmű példabeszédek és áttételek, képletes intelmek, magyarázatok sora. Ellentmondást akkor találsz bennük, ha szó szerint értelmezed őket, igaz, akkor sokat. Meg akkor, ha a kor ismeretét a mai ismeretekkel kritizálod.
Hogy személy szerint ki mivel érvel, az az ismereteitől függ. Ebből egy mű minőségére következtetni annyi, mint egy csésze teánál a csészéből következtetni a tea minőségére (azt a szélsőséget leszámítva, hogy csúcsminőséget nem szoktak csorba bögrében szervírozni).
Nem kell szeretned ezeket az írásokat. Akkor ne olvasd őket, ha rá akarnak beszélni, térj ki. De aki másokat ócsárol, önmagát is minősíti.
Mindennek megvan a maga helye, ahol értelme van, ezért találták ki, ezért használják. Ha máshol akarják alkalmazni, rá kell mutatni, hogy téves az értelmezési tartomány és kész. Minősíteni nem szükséges. Tudományos elemzéseknél sem a minősítés a cél, hanem a helyre tevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!