Isten mindenható, vagy hallhatatlan? Ha Isten hallhatatlan, akkor nem tudja magát megölni, mivel hallhatatlan, de ha így van, akkor meg nem mindenható!
Nincs értelme a kérdésnek, mert amit az egyik felében megadsz neki (halhatatlanság), azt a másikban elveszed (öngyilkosság). Ugyanilyen a "Isten tud-e teremteni egy akkora követ, amit még ő sem tud megemelni?" kérdés.
Ez csak logika, nem vallás. Nem lehet feltenni ilyen kérdéseket, mert nincs értelmük.
Sztem nem értelmetlen a kérdés.
Átfogalmazva: Dönthet-e saját életéről ( vagy ebben az esetben haláláról) ?
Kedves Kérdező
Mind a kettő. Az Isten pedig az élők Istene nem halottaké, és a halál igazából sosem jött volna be az ember életébe, nem hogy az Övébe
Ő teljesen más élet szerint él mint mi itt lent ezen a bolygón.
Ugyan akkor mindenható, mert minden ami az élettel kapcsolatos azt a hatalma alatt tudja tartani.
Neki korlátlan hatalma van velünk szemben, így kár hasonlítgatni némely gondolatunkat Isten dolgaival életével.
Katy Weaver
Már hogyne tudná megölni magát. A néma is hallhatatlan, de öngyilkos lenni tud. Sőt, számodra én is hallhatatlan vagyok, mikor ezt írom.
Egyébként az ilyen látszólagos logikai ellentmondások csak a logika nem ismerését mutatják, semmi egyebet. Adok egy feloldást a sok közül: simán megölheti magát. Mivel mindenható, ezért egyidejűleg képes akármilyen állapotban lenni. A filmbéli találgatás csak emberre igaz.
Szia!
Mindkettő. A mindenhatóság azt jelenti: mindenre hatást tud gyakorolni. A halhatatlanság pedig azt jelenti: ő rendelkezik az életével. Tekintettel arra, hogy Jézus Isten, és meghalt a kereszten, így halandóvá vált, azért, hogy nekünk adhassa a halhatatlanságot.
Ennyire egyszerű.
Üdv. Péter
Szerinted egy szegény ács: Jézus, aki magát isten fiaként hirdetné fönn maradt volna az emberiség számára? Szerintem ő is csak egy propaganda figura, mint Hitler (valaki kellett, hogy egy eszmét fenntartson, még akkor is ha az egy nem létező személy). Kezdjük ott, hogy a Jézus-ábrázolások kezdetben, az első századokban (időszámítás szerint) egy szőkés hajú, szakáll nélküli figuraként ábrázolták, leginkább Nagy Sándorhoz, vagy Apolló istenhez hasonlított.
Valószínű, hogy a rocker image csupán a középkorban alakult ki róla. Rájöttek, hogy nem lehetett szőkés hajú, mivel az adott tájon nem az a genetikai felépítés volt a domináns.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!