Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ezek szerint nem is rögtön a...

Ezek szerint nem is rögtön a halál után kerülünk a mennybe (pokolba) hanem az ítéletnapján?!

Figyelt kérdés

Máté9:24»Távozzatok! Nem halt meg a kislány, csak alszik.« De azok kinevették. 25Mikor kiküldték a tömeget, ő bement, megfogta a lány kezét, és a kislány fölkelt.

ÉS egy kereszthivatkozás Dánielben is erről:

Dániel 12: 2Akkor azok közül, akik a föld porában alszanak, sokan felébrednek: némelyek örök életre, mások pedig, hogy örök gyalázatot lássanak.

2013. jún. 21. 19:19
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Bocsánat,tényleg nagy hibát vétettem. A 11-es írta!

Tőled elnézést!

2013. jún. 23. 07:51
 22/24 anonim ***** válasza:

Kedves 14/20!

Magam gyakran egyetértek Pietrosol írásaival, de ateista módon, némileg jobban elvonatkoztatva.

A vallás világában egyes szeletekkel nagyon is tájékozott vagyok, pl.: a keresztesháborúk kora az egyik kedvencem.

Gyakori véleménynyilvánításom oka, hogy nem szeretem a fanatizmust.

Az életben több alkalommal találkoztam vele, de a békesség kedvéért soha nem éleztem ki a helyzetet, a vallás tabu téma, mert az emberi kapcsolatokban békességre törekszem. Gondolataim századrészét sem nyilvánítottam ki soha, tapintatból, meg talán azért sem, mert nem érdekem, hogy közeli ismerőseimmel a kapcsolatom negatív irányba forduljon, aztán nem is szeretném őket lelkiismereti válságba sodorni.

Annyi valóban igaz, hogy anyám halálakor és még más alkalomkor is előfordult, hogy komolyan próbáltam megérteni a hitvilágot, de bármennyire igyekeztem pártatlanul tanulmányozni a kereszténységet, engem nem tudott megfogni a szép része, az általam gyakran hangoztatott hibák, félreértések, ellentmondások miatt.

Sok gondolatot túlhaladottnak találok, aktualitását vesztettnek, amik a mai kor problémáit nem oldják meg, sőt eltávolítanak az igazi megoldás lehetőségétől.

Az nagy hibája a Bibliának, hogy mindezen felül a világnézeti alapokat természettudományos szinten is próbálja megközelíteni, mégpedig rendkívül gyermeteg alapon és ez akkora taszító erő, ami a szimpátiát is legyűri.

Ma már kevesen hajlandók arra, hogy elmaradott, primitív tanokat hirdessenek, még az egyház is modernizál.

Igazából az egyszerű, szelíd és józan paraszti ésszel élő vallásosakkal semmi problémám nincs, de a fanatizmust próbálnám kissé bírálni, bár belátom, ebben igazad van, ott éppen a vakhit miatt semmi esélyem bármit is elérni. Magam is tapasztaltam már, hogy elgondolkodtató kérdéseimet, válaszaimat félresöprik, nem veszik figyelembe és tovább szajkózzák az értelmetlen érveiket, eszükbe sem jut a megfelelő következtetések levonása, vagy még az sem, hogy végiggondolják a dolgot.

Talán a normálisabb hívők körében annyit sikerül elérnem, hogy ők nem lesznek fanatikusok.

Egyébként meg ez a valláskritika rovat, ahol bárki kifejtheti a véleményét és akinek kedve van, vitába szállhat vele. Tanulni is tanulhatunk egymástól, legalább is megismerhető egynémely gondolkodási mód, felfogás és a világ nagy kérdéseihez való viszonyulás, ami engem legalább annyira érdekel, mint maguk a válaszok, illetve esetenként még jobban, mert a felelet gyakran sablonos és semmitmondó.

Miért ragaszkodnak hozzá egyesek, miért tagadják elszántan a tagadhatatlant, miért választják néhányan a tudatlanságot, nem világos számomra és annak ellenére, amint azt észrevettem, hogy sokan egyáltalán nem ostobák, mégis megelégszenek, sőt esküsznek az egyszerű magyarázatokra, amik sok tekintetben szemben állnak a tudományok által feltárt igazságokkal.

Talán valakiben felébred a kíváncsiság szikrája és kommentjeim hatására nem csak a Bibliában keres magyarázatot, amely kétségkívül hatalmas és mindenre kiterjedő mű, de némely passzusa nem igazán felel meg arra, hogy a modern világot megértsük általa.

Megelégszel ennyivel?

Legyen szép (nyári) napod!

Pályinkás jó napot!

(a nem kívánt törlendő)

:)

2013. jún. 23. 13:53
 23/24 anonim ***** válasza:

Katy W.

Köszi a válaszodat, de feleslegesen kevertél bele mondandódba olyan dolgokat, amiről nem "kérdeztelek". Megértem. Másrészről a Bibliában nem tudok olyan kijelentésről, ami egyértelműsíti azt ,hogy csak és kizárólag a Biblia Isten szava, és minden más hazugság...mellesleg, ha valaki ekképpen vélekedik, hogy csak a Biblia igaz, és a többi hamis, az a vádolás kategóriába rúg, azt pedig nagyon jól tudjuk mindketten, hogy mi/ki is a Vádló...

üdvözlettel

28/F

LastOne.Left

2013. jún. 26. 10:31
 24/24 világvége1 ***** válasza:
Rögtön a halálunk után kerülünk a mennybe vagy a pokolba. Az ítélet most van.
2020. jún. 4. 22:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!