Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateistáktól kérdezem! Nektek...

Gerloczy kérdése:

Ateistáktól kérdezem! Nektek mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
A legjobb barátnőim vallásosak. Az egyik protestáns a másik római katolikus. Ezzel nem is lenne semmi baj, mert jól meglehetnénk úgy is, hogy én ateista vagyok, de szinte minden héten felhozzák azt, hogy jó hitre szeretnének engem téríteni meghasonlók. Engem alapból nem zavarna, hogy ők vallásosak csak hogyha énse bántom őket emiatt akkor ők, miért csesztetnek mindig azzal hogy ők azok és nekem is annak kéne lennem? a protestáns lány szülei ráadásul nem is állnak szóba velem. A római katoliksé pedig ha a barátnőmnél aldnék mindig elhucolnának templomba. Ilyenkor mi a teendő?

2013. jún. 12. 18:47
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
83%

Nem szoktak egymással vitatkozni, hogy mégis melyik az a "jó hit", amire "téríteni" szeretnének (protestáns kontra katolikus)? :) Vagy egymást nem ismerik?

Amennyire tudod, próbáld meg tiszteletben tartani a hitüket, és erre alapozva megkérni őket, hogy tegyenek veled szemben hasonlóképpen.

"Most azért megmarad a hit, remény, szeretet, e három: ezek között pedig a legnagyobb a szeretet."

Szóval még a Biblia (Pál apostol) is nagyobbnak tartja a szeretet a hitnél; és amúgy szimpatikus trió lenne: egy katolikus, egy protestáns és egy ateista, akik jó barátok. :)

2013. jún. 12. 19:03
 2/16 anonim ***** válasza:
1%

Mi lenne? Ha te tudnád, hogy teljesen biztosan fel fog robbanni egyik nap az összes villamos, akkor nem akarnád lebeszélni őket arról, hogy villamosra szálljanak?

Ezt teszik ők is veled, mert szeretnek.

2013. jún. 12. 19:36
 3/16 anonim ***** válasza:
91%

Frank N. Stein

1.) vallásszabadság van

2.) a keresztény világvége csak egy forgatókörnyv, ennyi erővel figyelembe kéne venni a hindut, a törzsi vallásokét, meg mittudomén. Aki nem hisz a keresztény világvévégben, az nem is fél(het) tőle. tudni pedig te sem tudhatod, legfeljebb hihetsz benne, innentől meg már alapvető emberi dolog, hogy meghagyjuk a másikat a meggyőződésében és nem térítünk

3.) rossz körökben mozogsz, az egyik legjobb barátom református, a másik katolikus, sose akartak megtéríteni, én se őket lebeszélni a hitükről

Az erőszakos emberek rád akarják erőszakolni a zenei ízlésüket/hitüket/tökmindegy mijüket. Szerintem ha igazán a barátaid lennének nem zavarná őket a meggyőződésed.

Az meg, hogy a szülei nem állnak veled szóba, őket minősíti

2013. jún. 12. 20:01
 4/16 anonim ***** válasza:
97%

Szerintem jó lenne, ha beleférne a világképükbe, hogy nem csak keresztények vannak ezen a Földön.

Elég szűk a látókörűek...

Akiknél a szülő is ilyen volt, nagyrészt menthetetlen eset, kivéve, ha van annyi akaratereje, hogy kitörjön és megismerjen más vallásokat is. (Így talán toleránsabb lesz.)

2013. jún. 12. 20:20
 5/16 anonim ***** válasza:
88%

Kezdd el te is cseszegetni őket a világnézeteddel és reméld, hogy kapcsolnak.

Frank N. Stein

Tök jó, hogy te is ateista vagy!

2013. jún. 12. 20:28
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Mondd meg, hogy ha tovább piszkálnak felveszed a muszlim vallást, naponta ötször fogsz Mekka felé imádkozni, és burkában fogsz járni.

Megkérdezted már tőlük, hogy számukra mit jelentenek a TISZTELET, ELFOGADÁS szavak?

2013. jún. 12. 20:45
 7/16 titak ***** válasza:
100%
Ha nagyon gonosz akarsz lenni velük, mond hogy Te a kommunizmusban hiszel.
2013. jún. 12. 22:34
 8/16 anonim ***** válasza:
0%
5ös: az mitől másabb, mikor ti szóltok bele abszolút vallási, hitet és Biblia ismeretet követelő kérdésekbe?
2013. jún. 12. 23:19
 9/16 anonim ***** válasza:
49%
Én pl. személyesen nem nagyon szólok bele DEKLARÁLTAN vallásosoknak szóló kérdésekbe, legfeljebb csak ha már eltértek az eredeti témától.
2013. jún. 13. 00:02
 10/16 anonim ***** válasza:

[link]

Ezt olvassák el.

2013. jún. 13. 10:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!