Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Isten nem szól bele az...

Ha Isten nem szól bele az életünkbe, akkor miért gondolják sokan, hogy nekik segített?

Figyelt kérdés
Nem ellentmondás ez?
2009. okt. 5. 13:14
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
68%
akik úgy gondolják, hogy Isten segített nekik, azok nem gondolják, hogy nem szól bele az életünkbe. ennyire egyszerű
2009. okt. 5. 13:42
 2/13 A kérdező kommentje:

De ezt nem hiszem, hogy így gondolnák.

Még valaki valami választ? Vagy a kérdés túl nehéz?

2009. okt. 5. 15:54
 3/13 anonim ***** válasza:
39%

Te azt _hiszed_, hogy ők nem gondolhatják így.

Ők meg _hiszik_, hogy így van.

Mindenkinek adott a lehetősége a saját kis hite szerint élni.

Amúgy az első válaszoló teljesen logikus és érthető választ adott, más kérdés, hogy te nem _hiszel_ benne.

2009. okt. 5. 17:26
 4/13 A kérdező kommentje:
Ha beleszól az életünk alakulásába, akkor miért nem csinálja úgy, hogy minden embernek jó legyen? Ne öljék egymást satöbbi
2009. okt. 5. 17:56
 5/13 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kérdésfelvető!

A Biblia így tesz bizonyságot az Isten emberekhez való viszonyáról Ézsiás könyve 49. fejezetében:

"És szól Sion: Elhagyott az Úr engem, és rólam elfeledkezett az Úr! Hát elfeledkezhetik-é az anya gyermekéről, hogy ne könyörüljön méhe fián? És ha elfeledkeznének is ezek: én te rólad el nem feledkezem.

Ímé, az én markaimba metszettelek fel téged..."

A Teremtő Isten annyira szereti az embert, hogy még Önmagát is feláldozza azért, hogy élhessen. Ahogyan gyönyörködik a Teremtő a teremtményben, ahogyan felelősséget érez érte, azt a Biblia az anya-gyermek kapcsolathoz hasonlítja.

A Teremtő Isten adja az életet, és minden élet csak ő általa létezik. Bár szabad akaratot adott az embernek, az ember teljes életet csak a Teremtőjével való kapcsolattal élhet. Így tehát Isten "vágyakozik" a teremtménnyel való közösségre és szeretné, ha mindenkinek segíthetne!

Azért nem ellentmondás amit kérdezel, mert Isten nem erőlteti magát senkire, ilyen értelemben tehát nem szól bele az életünkbe, azonban, ha hozzá fordulunk segítségért akkor örömmel teszi azt!

A jó szülő is ilyen, segíti gyermekét, de tiszteli az önálló akaratát, életét!

Remélem tudtam segíteni!

Üdvözlettel: Péter

Bibliaház Gödöllő

[link]

2009. okt. 5. 18:14
 6/13 anonim ***** válasza:
24%
teljessen eggyetértek az elöttem szólóval csak még annyit tennék hozzá: Isten szabad akaratot adott nekünk=nem vagyuk a bábjai hogy ezt vagy azt ne engedje vagy elintézzen dolgokat de ha felé fordulsz a szabad akaratodból megláthatod a lehetőségeket, a reményt amit felajánlott mindenkinek.
2009. okt. 5. 20:59
 7/13 anonim ***** válasza:
Isten megíratta nekünk a mindennapi életünkhöz a használati utasítást.Ez a Biblia.Ha valaki megpróbálja az életét a Biblia szerint élni akkor máris nagyon sokat segített neki Isten az élete során,és sokkal boldogabb,kielégítőbb és ami a legfontosabb Istennek tetszőbb életet tud élni.
2009. okt. 10. 14:19
 8/13 anonim ***** válasza:
A lelki univezum, tehát Isten küldöttei, az angyalok segítenek nekünk Isten "parancsa" vagy inkább törvénye szerint. Amikor imádkozunk, lelkileg közeledünk Istenhez, és a lelki univerzum tagjaihoz, megértjük a törvényt, és elfogadjuk a segítséget. Nekem is sokszor segítettek már. Csak velük kell lenni. Úgy nem megy, hogy rosszakat beszélek rájuk, durva, önző dolgokat teszek, aztán azt mondom: Na úgy-e, nem segített senki.
2009. okt. 16. 23:16
 9/13 anonim ***** válasza:
a pozitív eseményeket isten ajándékának könyvelik el, a negatívakat meg vétkeik büntetéseként.. teljesen abszurd
2009. nov. 14. 17:25
 10/13 anonim ***** válasza:

17:25-nek

csak az csinál ilyet aki nem ismeri a hitét igazán. mert ez a vallás szerint sincs így.

2009. nov. 14. 22:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!