Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Tudnátok segíteni? Nem a...

Tudnátok segíteni? Nem a hívők válaszát szeretném. És bocsi a helyesírásért de Szlovákiai vagyok

Figyelt kérdés

Meg próbálom rövidre fogni :)

18 éves szlovákiai srác vagyok. 14 éves koromban tértem meg :) Nagyon tetszett mert igazán euforikus volt és esténként imádkozás közben hatalmas békességet éreztem :) De észrevettem , hogy a Biblia nem lehet Isteni eredetü mert tele van hibákkal és fel oldhatatlan ellentmondásokkal :) És ha imádkozok valamiért akkor arra 0 % esély van , hogy megkapom :) Ateista lettem :) De sokszor azon gondolkozok , hogy mi van ha mégis van Isten :) És akkor szarban vagyok :) Tudom , hogy nincs de folyamatosan elő jön. 4 évig hívő voltam :) És nagyon - nagyon buzgó hívő voltam :) Barátaim nem tudnak erről , hogy az voltam mert titokban tartottam :D Sosem mertem megvallani a hitemet :) Mivel tudtam , hogy tele van hibákkal :) Hol találok segítséget evvel kapcsolatban ? :D De napról napra kezd jobb lenni :) talán tényleg az idő minden sebet begyógyít :)

További szép napot :)

2013. máj. 15. 15:41
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Nem attól hívő valaki, mert heti kétszer Istentiszteletre jár, vagy olvassa a Bibliát! :)

Mivel így gondolod ebből is látszik, hogy neked ennyit jelent hívőnek lenni. Nagyon sokan ülnek a templomban, vagy Istentiszteleteken és képmutatóak, hazudnak, lopnak, csalnak, önzőek, irigyek és csak az evilági dolgok érdeklik őket. Nem ezt jelenti a Krisztus követése!

Én is jártam templomba, olvastam a Bibliát és örültem, hogy na ma is kipipálhatom, hogy megvolt! :)

Te vagy az aki hitegeti magát, mert még magad sem tudod eldönteni, hogy mi az igaz!

Erre tudsz válaszolni?:

"Amúgy milyen ellentmondásokra gondolsz?"

"Mit értesz az alatt, hogy megtértél? Krisztus tanításában neked mi az amivel nem értsz egyet, vagy mi az ami hazugság?"

2013. máj. 16. 16:32
 12/22 A kérdező kommentje:

Hát oké :D :D

PL : Biblia eggyik helyen azt írja , hogy : Pállal utazó férfiak Jézust látták de a hangot nem hallották :D :D De másik helyen azt mondja , hogy hallották a hangot de viszont Jézust nem látták :D :D Csomó ilyen van és ezeket nem lehet feloldani :D :D Még az eredeti szövegben sem :D :D

2013. máj. 16. 19:22
 13/22 anonim ***** válasza:

Köszönöm, az egyik kedvencem, nagyon jó példa!

Csel 9,7 A vele utazó férfiak pedig némán álltak, hallva ugyan a szót, de senkit sem látva.

Csel 22,9 A kik pedig velem valának, a világosságot ugyan látták, és megrémültek; de annak szavát, a ki velem szól vala, nem hallották.

Az emberek látták a fényt, de nem láttak senkit sem. Hallották, hogy Pál beszél valakivel, de azt, akivel beszél, nem hallották.

Próbáld csak így olvasni! Ugye, hogy nincs ellentmondás, rossz értelmezés van. Jöhet a következő, ha gondolod.

2013. máj. 16. 20:32
 14/22 anonim ***** válasza:
0%

"hogy nem a hívők válaszát kérem de hívőkön kívül más még nem is írt :D :D"

-mit akarsz? itt ökör kórust harsogni, hogy a Szentírás "kamu" ? ezen nincs mit megbeszélni, annyira ostoba.

És meglep, hogy aki ebből a sötétségben fényt akar jó szándékkal gyújtani, azt lenullázod. ld 6-os:((

meg vagyok sértődve.

Volt egy rossz indításod a hitgyüli- és azt kéne helyretenni. A hitgyülinek nem sok köze van a hithez-politikai alapítású, az szdsz alapította (tudod azok, akik dec 5-én elárulták a határontúliakat)

azért fékezzetek ateisták ezzel a "bibliakamuzással"

mert nagyon sötét- Mi lenne, ha olvasnátok egy-két olyat, aki értette? a skolaszitikusokat? Duns Scotust? Aquinóit? Anzelmust? vagy az ősatyákat, Origenészt?

Mellesleg sokszor ugyanazok akik két "ellentmondást " találnak nagy diadalittasan - ugyanazok dobnak egy hátast a keletiek paradoxonain.

"talán tényleg az idő minden sebet begyógyít "

ez meg babona - az idő sarlatán - eltemeti a bajokat és váratlanul, atavisztikusan feltörnek.

Tessék dolgozni a bajokon, a kérdéseken. Megoldani.

Ne nézd már hülyének a keresztény kultúra, teológia képviselőit, mert nem azok. És a művészeket - mivel meghatározó a kereszténység 2000 év európai művészetére és kultúrájára.

-aanna-

2013. máj. 16. 21:14
 15/22 anonim ***** válasza:

"De észrevettem , hogy a Biblia nem lehet Isteni eredetü mert tele van hibákkal és fel oldhatatlan ellentmondásokkal :) "

Erre írta azt Brown a következőket: " A Biblia emberi termék, nem az Istentől kaptuk faxon!"

2013. máj. 16. 21:50
 16/22 anonim ***** válasza:

Ja. Nagy fax ez a Brown, de és jól meggazdagodott ezen.

Igenis Istentől ihletett MINDEN vallás szentirata- azért szent. Ezért van az is például , hogy nincs ateista valamire való művész - mert ők ismerik az ihletet.

És tudják, honnan jön. :)) És a nagyon nagy művészek, meg is köszönik. Bach = Istenbizonyíték

Soli Deo Gloria

[link]

2013. máj. 16. 22:02
 17/22 anonim ***** válasza:

"Ja. Nagy fax ez a Brown, de és jól meggazdagodott ezen. "

De hol van az ő vagyona az egyházhoz képest?! :)

2013. máj. 16. 22:08
 18/22 anonim ***** válasza:
Akkor biztos ő is segíti járványok idején a szegényeket, éhezéskor ételosztással a túlélést, pestiskórházakká változtatja a rendházakat, kiemeli és taníttatja az értelmes, de koldusszegény gyerekeket, rendes faxi ez a Brown
2013. máj. 16. 22:13
 19/22 anonim ***** válasza:
Ember, hagyd már ezt a sok mosolygós/vigyorgós arcot! Az embernek elmegy az esze tőlük. Bocs, de ha felnőttekkel beszélsz, vagy vársz tanácsot, ne pakold tele a mondandód ilyen dedós dolgokkal. Tudom, a suliban menő, Itt nem.
2013. máj. 17. 13:25
 20/22 anonim ***** válasza:

A hit elsősorban bizalom. Belőled ez hiányzott. Biztosan ismered a magvető példázatát, tudod, mikor a sziklás talajra hullik; azaz először örömmel fogadja, aztán amikor valami nehézség jön, akkor uzsgyi... :) Ez vagy te!

Jézus adja a Szentlelket. Ez tapasztalat. De a hívő élete nem csak önfeledt boldogság... hanem bizony meg kell harcolni a hit nemes harcát. Ami a te esetben a bizalom annak tekintetében, hogy túl tudsz-e látni ezeken az emberi dolgokon? (A Biblia szavait emberek jegyezték le, ezért van a sok hiba benne, nem is a szavait tiszteljük, hanem a benne rejlő üzenetet/evangélium/, mert az az isteni eredetű.)

A te próbád tehát az volt, hogy bízol-e Istenben? Hiszel-e benne igazán? Megvallod-e Őt bátran, felvállalod-e Őt a barátaid előtt, ahogy Ő felvállalt Téged a kereszten?

Nem hittél, nem bíztál és megtagadtad.

Tévedsz- nem voltál buzgó hívő.

Tehát mi a kérdés?

2013. máj. 19. 16:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!