Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ha most szlovákiai magyarként...

Ha most szlovákiai magyarként ilyen érzéseim vannak, mi lesz később?

Figyelt kérdés
Beszélek szlovákul,de mégse szeretek szlovákok közt lenni,pedig muszáj,mert a lakhelyemen nincs semmi tanulási,szórakozási,sport vagy munka lehetőség.Hiába tudok szlovákul,ha az akcentusomból rájönnek,hogy magyar vagyok,ezért beszólt nekem kórházban a félig magyar orvos,hogy miért jártam magyar iskolába.Munkahelyemne sem érzem jól magam,fővárosban dolgozom,de nem csípnek nagyon.
2013. jan. 7. 18:28
 1/8 anonim ***** válasza:

Hát sajnos manapság a magyarok ellen uszítják ott a népet.

Tudom hogy a monitor mögül könnyű tanácsokat osztani és az élet nem ilyen egyszerű, de azt mondanám, hogy költözz a határ innenső oldalára. Ha már letagadni nem tudod (esetleg nem is akarod) a magyarságod és emiatt bántanak, akkor nem látok más lehetőséget.

2013. jan. 7. 20:22
 2/8 A kérdező kommentje:
egyetemet is ez miatt akarom otthagyni,és jelentkeznék munk mellett okj-ra
2013. jan. 8. 08:44
 3/8 anonim ***** válasza:
Pont ezt akarják elérni, hogy elhagyd a szülőfölded. Sz.rni rájuk, csak azért is bírd ki.
2013. jan. 10. 23:32
 4/8 anonim ***** válasza:

Én is szlovákiai magyar vagyok, Magyarországon tanulok egyetemen. Szlovákiában jártam középsuliba, a szlovák nyelvvel semmi gondom nem volt, jól beszéltem. Azért mentem mo-i egyetemre, mert anyanyelven szerettem volna továbbtanulni. Mikor elkezdtem a sulit, mindenki azt kérdezte tőlem, hogy minek jöttem ide? És sajnos nem azzal az egyszerű érdeklődő hangsúllyal, hanem kicsit szemrehányóan. Ha valaki nem tudta, hogy szlovákiából jöttem, nem is gondolta, hogy nem magyarországi vagyok, magyarul tisztán beszélek, abszolút nincs szlovák akcentusom. Egy kicsit elszomorító volt, hogy amikor megtudták honnét vagyok, máshogy viszonyultak.

Nagyon sok magyar mondja, hogy nem érti meg és nem is tudja elfogadni az asszimilálódott szlovákiai magyarokat, de hát ilyen hozzáállással, hogy 'minek vagy itt?', nem is csodálom. Szerencsére engem nem ért semmilyen atrocitás emiatt, de én azért meggondolandónak tartom, hogy Mo-n jó-e továbbtanulni, dolgozni, élni.

Szerintem sajnos mindig igaz lesz az a tény, hogy Szlovákiában magyarságod, Magyarországon szlovákságod miatt néznek másként rád.

2013. jan. 13. 00:02
 5/8 anonim ***** válasza:
Nekem is van ismerősöm aki felvidéki magyarként Budapesten tanul, de még sose hallottam róla, hogy emiatt valaki rosszalló megjegyzést tett volna rá. Le is haraptam volna az illető fejét az biztos.
2013. jan. 13. 01:23
 6/8 A kérdező kommentje:
én a itt a gykorin is kaptam a szlovákiai magyarságomért lemondást,szószerint letótoztak
2013. jan. 13. 07:20
 7/8 anonim ***** válasza:
Mert sok begyöpösödött komcsi rendszerben nevelkedett MSZ(M)P imádó nyugger itt éli ki idiótaságát, azért.
2013. jan. 13. 11:23
 8/8 anonim válasza:

Olyan rossz, hogy azt sulykolják az emberekbe, hogy utálni kell egymást! Ehelyett egyszerűen össze kell fogni!

Kérdező, remélem megtalálod a boldogságodat, ha ez ott nem megy, egyértemű: gyere Mo-ra! :)

2013. márc. 30. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!