Hogy lehet, hogy sok olyan ember kozott, akik komolyan veszik a keresztenyseget, a cigerettazas bun, a kavezas viszont nem?
Pedig majdnem egykutya a ketto.
Amugy nem provokalni akarok, en is kereszteny vagyok, de ezt a felfogast nem ertem.
Jézust nem azért vádolták, mert részeges volt.
Nagyon jól tudta mindenki hogy Ő tökéletesen bűn nélkül tette le az életét, értünk egyébként akkor Jehova nem is fogadta volna el az áldozatát.
Ezért írja a Biblia, hogy az áldozat megfelelő volt.
Más részt ezt az ellenfelei mondták Jézusnak, mert utálták, és minden félét kitaláltak róla,
Na Keresztelő János nem ivott, az se tetszett nekik
Modern szóval senkinek nem lehet tetszeni, ha van rajta sapka az a baj, ha nincs akkor meg az.:)
Katy Weaver
Független attól,hogy keresztény vagy sem, a dohányzást én is elítélem, ha azt a társaságomban művelik. A dohányzás arra is hatással van,aki nem akar cigizni,ha mellette más cigizik. A cigizőknek van pár rossz szokása,pl szemetelés. Ezen felül a cigi pozitív/negatív hatás mérlege rossz ,míg a kávénak jó..
Minden ember által használt növénynek van káros de van jó hatása is.
Felesleges ítélkezni a dohányzók felett illetve a kávé fogyasztók felett. A kávé mérsékelt fogyasztása jó a szívnek
A reggeli kávé és egy száll cigaretta egy lágy de biztos székletet segít, ha tegyük fel valamilyen sebészeti vagy szülést követően problémás lenne-- amíg helyre nem áll a természetes- viszont nem szokik rá a gyógyszeres hatásra.
az viszont igaz, ha egy-két hónapig alkalmazza, akkor nikotin függővé válik.
Egy viszont biztos, a mai rohanó feszültséggel teli életben a cigarettázás csökkenti a feszültséget amíg a pszichiáteri gyógyszereknek elképesztően sok a mellék hatása van.
Amíg a pszichiáteri gyógyszerek nem tökéletesek mert nem azok, addig még mindig jobb a természetesebb feszültség oldás alkalmazása-- élvezeti szer dohány és kávé édesség és csokoládé-
Szóval senki ne kérdezzen de ne is sóderoljon semmit ezekkel kapcsolatban összehozva azzal mit sugall vagy mit nem sugall egy ókori vallási maszlag.
Néhány éve imádkoztam, hogy szabaditson meg az Úr a 15 éve tartó, erős cigarettázásomtól. Többé nem gyujtottam rá, de még a szagát sem bírom. Szinte utána rögtön úgy éreztem, hogy én csak azokhoz a dolgoktól függhetek, amik az életemhez szükségesek. Így kértem, hogy szabadítson meg a kávétól is, és az azzal járó fejfájástól is. Azóta nem kávézom.
Jézus ezt mondta a kenyérre, ami nem élvezeti szer, hogy nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, mi Isten szájából hangzott el, akkor mennyivel inkább kell a szolgának tartózkodnia az élvezeti szerektől, ha az ura a kenyerről lemondott, Isten ígéjéért cserébe.
A testünk templom, ergo tartsuk nagy becsben és ne rongáljuk. Mi számít rongálásnak? Az, ha bármilyen módon ártunk neki - akár azáltal, hogy az egészségünkre káros szereket (táplálékokat akartam írni először, de a kávé meg a cigi nem tápanyag, szóval inkább azt írom: szereket) vinnénk be.
A cigi is káros, a kávé is, sőt még az energiaital is. Az nem igaz, hogy mindent szabad, amit nem tilos. Ilyen alapon dobáljam a szemetemet a szomszéd ajtaja elé, mert nincs benne a Bibliában az, hogy ne tegyem?
Nem. A Bibliában az alapelvek vannak benne, amelyeket le lehet képezni az adott helyzetre.
A testünk templom, ergo éljünk egészségesen. Nehogy már az Úrnak a szánkba kelljen rágnia, hogy ez mit takar. Kerüljük a nyilvánvalóan káros dolgokat, pl. koffein, cigi, drog stb. Éljünk, táplálkozzunk okosan, következetesen, mozogjunk eleget, pihenjünk eleget, stb.
14/ ""Jézus ezt mondta a kenyérre, ami nem élvezeti szer, hogy nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, mi Isten szájából hangzott el, akkor mennyivel inkább kell a szolgának tartózkodnia az élvezeti szerektől, ha az ura a kenyerről lemondott, Isten ígéjéért cserébe.""
Ha beteszel valamit főleg a bibliából, akkor légy szíves pontosan idézni!
Egyébként épp ez okozta Jézus tragédiáját, hogy a hindu éhezést folytatta kint a pusztába- amitől az elme téveszméssé válik, majd szó szerint megbuggyan!
Még azt se vette észre, hogy kirántották az Ő lelkét raportra, azt se fogta fel már, hogy maga az isteni Jelenés jelent meg és figyelmeztette jó jóindulatúlag, hogy a testet táplálni kell, mert különben a szellem megbetegszik.
Ráadásul a már téveszméje miatt Sátánnak vélte fehér angyalszerűnek vélt-formában. Holott az isteni teremtők csak saját elemi részecskéjükkel képesek megjeleníteni magukat, különben is a csalás, az emberi tulajdonság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!