Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerintetek nem lenne jobb ha...

Szerintetek nem lenne jobb ha pápának nem ilyen 70+ embereket válsztanának?

Figyelt kérdés
Persze mindenképp nagy élettapasztalattal meg mindennel megáldott bölcs ember kell, de szerintem olyankor az ember kerekei már kicsit lassabban forognak. Persze mondjatok bármilyen érvet, ellenérvet, lehet okoskodni !

2013. ápr. 29. 20:07
 1/3 anonim ***** válasza:
0%

Érdemes elgondokodni ezen is:

"A fiú tiszteli atyját, a szolga is az õ urát. És ha én atya vagyok: hol az én tisztességem? És ha én úr vagyok, hol az én félelmem? * azt mondja a Seregeknek Ura néktek, ti papok, a kik útáljátok az én nevemet, és ezt mondjátok: Mivel útáljuk a te nevedet? " (Mal 1:6 Károli)

Vajon a papok/pápák mennyire elfogadottak Isten előtt? (Zsolt 83:19)

Teljesen mindegy szerintem, hogy milyen korú. Nincs korhoz kötve, hogy "útálják a nevét".

2013. ápr. 29. 20:23
 2/3 anonim ***** válasza:
Mikor Erdő Péter neve felmerült, akkor olvastam erről egy cikket, miszerint a bíborosok inkább az idősebbekre szavazgatnak a konklávén, így rövidebb pápaságra számítanak, és arra, hogy talán az ő esélyük is nő ezáltal, hogy később pápák lehessenek. Persze az más kérdés, hogy miért nincsenek fiatal bíborosok, ezzel kapcsolatban nem vagyok képben.
2013. ápr. 30. 02:02
 3/3 anonim ***** válasza:

Ez is úgy működik, mint sok más dolog. Bíboros csak úgy nem lehet akárki: ahhoz le kell tenni valamit az asztalra. Ezek az emberek komoly tudományos munkát folytatnak, ahhoz meg nem elég pár év. Olyan ez, mint a Tudományos Akadémiában: akadémiai nagydoktor sem 30 évesen lesz valakiből. Egyik tanárom most lett akadémiai tag és 50 körül van, és mondták, hogy ez nagy szó, hogy ilyen fiatalon már ezt elérte.

Így működik az Egyházban is. Már nem azok az idők vannak, mikor bárkiből bíboros lehet. Volt olyan idő is, hogy még gyerekeket raktak oda. Én örülök, hogy már nem így van.

Amúgy ez is valamennyire korlátozva van: mivel szokás szerint a bíborosok maguk közül választanak, és 80 év fölött már nem vehetnek részt a konklávén, így elméletileg 80 fölött már nem lehet belőlük pápa.

2013. máj. 1. 09:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!