Hogyan lehetséges, hogy a Református gyülekezetekben nők is szolgálhatnak lelkipásztorként?
"Kedves Katy! Akkor te mint asszony, miért próbálsz meg itt a gyk-n engem, mint férfit tanítani?"
Katy ezt nem prédikátorként teszi. A Biblia sehol sem tiltja a nőknek, hogy elmondhassák egy dologról a véleményüket, vagy esetleg meg se próbálhassák valamiről meggyőzni a férfiakat, férjüket. A keresztény vallásban nem a nő a családfő, ettől függetlenül mondhatnak okos dolgokat, és akár okos dolgokat mondanak akár nem, befolyással lehetnek férjükre. Aki meg nem a férjük azzal szemben meg pláne nincs semmilyen alávetettség. A vélemény-nyilvánítás szabadságát még a Biblia sem korlátozza. Nézz utána, ha nem hiszed.
A keresztény családideálban csak az van megadva, hogy a férfi a családfő és elméletben övé az utolsó szó, de ahogy a nőket ismerjük, ez legtöbbször nem így van. A számukra nagyon fontos kérdésekben addig csűrik-csavarják a beszédet, amíg a férfi rájuk nem hagyja. Sok férj utolsó szava egy vitában az "Igen drágám". :D
Az utcán "prédikálva" nem tanítanak talán? Nem csak Fiatal fiúkkal, és férfiakkal szoktam találkozni a tanúk közül, akik járnak házról házra, hanem asszonyokkal, sőt idős asszonyokkal is!
Ők taníthatnak?
Üdv:egy nő :)
Felőlem taníthatnak. Én hamar lekoccolom őket. :D
Teljesen mindegy, hogy nők vagy férfiak, egyikük baromságaira sem vagyok vevő. Rosszul értelmezik a Bibliát. Inkább hagynák meghalni a saját gyereküket is, csak ne kaphasson mástól vért, mert az szerintük halálos bűn, na ez a gáz, nem pedig az, hogy nőként agitálni próbálnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!