Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a véleményetek a vallásvált...

Granulátum kérdése:

Mi a véleményetek a vallásváltókról?

Figyelt kérdés

Magánügynek tartjátok, vagy aszerint ítélitek meg, hogy

a, az én hitemre tért, tehát rátalált az igaz útra az én testvérem

b, elhagyta az én hitemet, tehát egy *@xy%/!!! ?

2013. ápr. 13. 11:51
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Kedves 10-es válaszoló.

Köszönöm, hogy megtiszteltél a kérdéseddel.

Ám válaszoljon erre maga a Teremtő:

(1Timóteusz 2:3, 4) 3 Ez jó és elfogadható a mi Megmentőnk, Isten szemében, 4 akinek az az akarata, hogy mindenfajta ember megmentésben részesüljön, és az igazság pontos ismeretére jusson. . .

Mert vannak:

(2Timóteusz 3:7) 7 akik mindig tanulnak, ámde soha nem képesek eljutni az igazság pontos ismeretére.

s ez összhangban van Jézus főpapi imájában mondottakkal:

(János 17:2, 3) . . .. 3 Az pedig az örök élet, hogy ismeretet szerezzenek rólad, az egyedüli igaz Istenről, és arról, akit elküldtél, Jézus Krisztusról.

Tehát nagyon fontos a PONTOS ismeret.

Mert csak egy kicsit térünk el az igazságtól, már nem azt tesszük amit "akar", vagy amit kér.

Tisztelettel

Katy Weaver

2013. ápr. 14. 09:11
 12/17 anonim válasza:

A vallás olyan mint egy bugyi,akkor csereled le amikor akarod.

A hit az teljesen más kérdés.Megtalalni azoknak az embereknek

a csoportját akik ugyan abban hisznek és ugyan azok a dolgok

fontosak a számukra az mar egy nehezebb dolog.

2013. ápr. 14. 09:52
 13/17 anonim ***** válasza:

Nem nehéz, kedves válaszoló.

Elfogadni nehéz.

2013. ápr. 14. 10:14
 14/17 anonim ***** válasza:
0%

3-as valaszolo!

sulyos tevedes!!!

Yeshua NEM valtott semmilyen vallast!!

Zsidonkent szuletett,Zsidokent elt,es Zsidokent halt is meg!

Mindvegig Hithu Vallasgyakorlo Israelita volt!!

Hirdette vedte betartatta szoszerint a Mozes-i Torvenyeket!!

hogy is mondta,;-"Nem eltorolni jottem a Profetakat,hanem beteljesiteni azokat"-

masik ok amiatt zsidokent halt meg,;

a Pilat Prokurator-i felirat,;

IN NASAREE YESHVA REX IVDAEORVM.

rex iudaeorum=a zsidok kiralya!koztudott hogy a zsidok kiralya CSAK es KIZAROLAG Zsido lehetett!!

2013. ápr. 14. 11:53
 15/17 Pietrosol ***** válasza:
100%

"Hirdette vedte betartatta szoszerint a Mozes-i Torvenyeket!"

Valóban így lenne?

Nem tartotta meg a szombatnapot, nem böjtölt, megevett mindent. Megbocsátott a vétkezőknek, nem tartotta a "fogat-fogért" elvet, nem köveztetett halálra egyetlen tévelygőt sem, sőt senki elé nem tartott terjedelmes listát, hanem a szeretetet és megbocsátást helyezte a középpontba.

Nem tudom ismered-e a történet végét, de képzeld el, hogy a zsidó papok Jézust kivégeztették. Ha a tóra szerint élt volna, akkor nem ölték volna meg, de akkor értelme sem lett volna érkezésének.

Legalább egyszer érdemes valamelyik evangéliumot elolvasni és akkor nem élsz tovább ilyen tévedésben.

2013. ápr. 14. 19:38
 16/17 anonim ***** válasza:
31%

pietrosol!

az amit irtal a laterani zsinat atirt valtozatu-(a ketresztenyesegnek tetszore,az erdekeiket szolgalando!!)-szovegek!

yeshua igen is tartotta a hosszunapot,olvasta-hirdette a Torah-ban irtakat,es tartott szombatot is!!sot kiddust is tett!!bar mitsva-ja is volt mint minden zsido fiugyermeknek!!

2013. ápr. 15. 09:07
 17/17 anonim ***** válasza:
Én váltottam. Érdekes volt nézni családon belül a reakciókat. Az ateista sógorom ugyanúgy szidott, mint a bigott anyósom. Az emberek nem szeretik a változást.
2013. aug. 2. 22:37
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!