Jó-e Isten, vagy gonosz?
5 Móz. 32,4 "Hűséges Isten és nem csalárd; igaz és egyenes ő!"
ezzel szemben
Ésa. 45,7 "békességet szerzek és gonoszt teremtek; én vagyok az Úr, a ki mindezt cselekszem!"
#9 tegnap 06:44 -nél kevésbé veszekedõsen és rövidebben:
A vers elejével együtt ez:
"Ki a világosságot alkotom és a sötétséget teremtem, ki békességet szerzek és gonoszt teremtek; én vagyok az Úr, a ki mindezt cselekszem!"
A megelõzõ pont azt mondja, hogy nincs más Rajta kívül, Õ az ÚR. Azután ez a vers rámutat, hogy mit is jelent az.
Hogy pedig még világosabb legyen a válasz a kérdésedre, vegyük hozzá a kiragadott után következõ verset is!
Pl a Magyar Bibliatársulat ( Protestáns ) fordításában:
"Hadd tudják meg napkelettõl napnyugatig, hogy nincs más rajtam kívül, én vagyok az ÚR, nincs más!
Én alkottam a világosságot, én teremtettem a sötétséget, én szerzek békességet, én teremtek bajt, én, az ÚR, cselekszem mindezt.
Egek, harmatozzatok a magasból, hulljon igazság a fellegekbõl! Táruljon fel a föld, és teremjen szabadságot, sarjadjon igazság is vele! Én, az ÚR, teremtettem mindezt.
Vagy, más fordításban
Azért hogy megtudják napkeletről és napnyugatról, hogy nincs senki kívülem; én vagyok az Örökkévaló és nincs más, 7. aki alkot világosságot és teremt sötétséget, szerez békét és teremt rosszat; én az Örökkévaló teremtem mindezeket. 8. Harmatozzatok egek fölülről és a fellegek folyjanak igazsággal; nyíljék meg a föld, azok teremjenek üdvöt, ez meg igazságot sarjasszon egyetemben: én az Örökkévaló teremtettem.
Mellesleg ez a rész Cyrusnak a küldetésérõl sol, hogy le fogja gyõzni Babilont és hazaengedi a zsidókat.
Mindenesetre a 8. verssel együtt remélem már nincs kétség, hogy I-ten egyértelmûen JÓ.
Kedves kérdező! Ha még csak ismerkedsz a Bibliával és kérdéseid vannak, ne itt tedd föl, mert különböző válaszokat fogsz kapni és rossz irányba is mehetsz.
Egy ehhez értőt kérdezz meg, leginkább abból a felekezetből, ahová tartozol, vagy ami a leginkább hiteles számodra.Butaság lenne itt keresned a bibliai magyarázatokat.
Eredetileg privatba írtam az 5-osnek, de most már olyan duhszintre jutottam, h ide is bemasolom:
Pont te indítottad el, vagy nyitottál kiskaput a provokatív hajlamuaknak, te fanatikus, szemellenzős előember. Miért olyan nehéz elképzelni, hogy valaki tényleg érdeklődik a kib#szott vallás felé? Azért, mert legtöbben csak provokalnak, te már rögtön altalanositasz, holott szart se tudsz az egyenrol, ha halmazban gondolkozol. Biztosan ez a véleménye az altalanositasrol a szent konyvednek is. Nekem csak véletlen kérdésre jött fel, de rögtön kiszurtalak. Például én sem provokálni szeretek, hanem egeszsegeset vitázni, egy kicsit más temaban, de sajnos még soha nem kaptam meg ezen az oldalon. Túl sok a szemellenzos gyökér, és van mikor pont emiatt fullad vwszekedesbe egy egészséges vita. Szerintem old meg, amiért meg merte kerdezni! Igen, én sem hiszek semelyik istenben, ha csak ezen végkövetkeztetés levonására lennél képes, ráadásul a tomboloan dühös fajta,de amint látod én sem provokalom a vallasodat. Az a te dontesed. Ez a hozzáállás, ami durva! Mi van, ha történetesen tényleg érdeklődött volna, és te ezzel a f#szsaggal elveszed a kedvet?
És amúgy a negyesnek tényleg igaza van, még ha én nem is hiszek Istenben, úgy gondolom, hogy ő az, aki igazán hívő lélek, és nem te. Ő belekalkulalta gondolom, h elég nagy esélye van annak is, h provokatív emberrel találkozik, de mégis segíteni próbált neki, nem 6 láb melyre elasni. Ez számomra az ő vallásos szeretetének a megnyilvánulása volt. Te meg? ...
Háát...
Akkor feszülj meg!
Puszi!
Felesleges valaszolnod.
A kerdezonek:
Olvashattal itt szerintem számodra hasznos dolgokat is (persze nem a saját kommentemre gondolok), ne hagyd, hogy eltantoritson a terveidtol egy-két farizeus, tégy úgy, ahogy a te javadra válik, és ha a válaszok nem elegitenek ki, tényleg inkább egy papot kérdezz meg.
Leld oromodet a hitedben!
Szia!
Jó, de sztem szomorú is lehet...
Mert Isten teremtett mindannyiunkat, a fiai/lányai vagyunk, de sokan elfordulnak tőle, megtagadják. Mit szólnál, ha a saját fiad azt mondaná, hogy nem is létezel, te csak egy kitaláció vagy. - Nem örülnél, de még mindig szeretnéd, mert a fiad...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!