Isten miért tekinti rossznak a Sátánt, miért ítéli el, amikor felhasználja őt a terveihez?
Csatlakozom az előttem szólóhoz.
Sátánt nem használja fel a céljaihoz, mivel nem is egy a céljuk.
Egyébként is Sátán megakarta szerezni azt a lehetőséget, hogy Isten helyett uralkodhasson. És ezért támadást intézett Isten ellen.
Ugyan miért akarta volna Jehova hogy bár ki megkérdőjelezze a jóságát?
a terve az volt és maradt is, hogy egy igazságos békés emberi társadalmat hoz létre a földön.
Sátán ezt megvétózta, nem az Isten mondta neki,.
Sátán akarata szerint tesz nem Jehova akarata szerint. Ezért jogos lesz a büntetése.
Köszönöm a válaszokat!
Nem értek veletek egyet.Istennek több lehetősége volt,hogy megakadályozza a negatív események megtörténését,mégsem élt velük,sőt inkább élt egyes Sátáni tervekkel a sötét oldalon(háborúk formájában pl.)
Akkor ott van Jób története,ahol Isten és Sátán játéka összefonódik.De vegyük csak azt,hogy megakadályozhatta volna,hogy az ember elbukjon,ha nem teszi ki kísértésnek.Szabad akaratot is ő adott a Sátánnak,tehát akkor miért van felháborodva,ha az nem azt teszi,amit ő akar?
"Sátánt Isten teremtette, Sátán csak a rosszat képes megtenni mert ő a megtestesült gonosz ha megtenné a jót megszűnne rossznak lenni Isten ennek az ellentéte, bár ő bármit megtehet mivel mindenható de csak a jót teszi meg.Nem használja fel Sátánt a terveihez."
Ha Isten teremtette,akkor Isten,hogy teremthet olyan lényt,aki gonosz? Isten jó,de megteremti a saját ellentétét,aki miatt aztán háborúk,gyilkosságok,és egyéb véres dolgok vannak,amikben Isten keze is benne van(lásd Bibliai részek)de nem használja fel a terveihez? Ez így nagyon nem jön össze.
Isten azért adott szabad akaratot, hogy ne programozott zombikként éljünk, hanem akarjuk a jót, és aktívan törekedjünk rá.
Ha ragaszkodsz az elképzeléshez, hogy a Sátán Isten tervének része, lehet, de enélkül egyszerűen nem létezne a jó fogalma sem.
Egyébként ha belegondolsz itt van ez a három betű :
S T N
Ha magas hangrendű magánhangzókkal töltöd ki akkor
I S T E N
Ha mély hangrendű magánhangzókkal akkor
S Á T Á N
Ebben pedig benne van a fizikából ismert Doppler effektus, azaz a ha egy hangforrás a megfigyelőtől távolodik akkor mélyebb a hangja he közeledik hozzá akkor magasabb.
És mivel a világot igével azaz hanggal teremtette Isten, aki közeledik hozzá az ugye Istenhez kerül közel, aki távolodik az pedig a Sátáné.
Kedves Kérdező. Elég sokat írtam. Csak akkor olvasd el, ha tényleg szeretnél minél közelebb kerülni a saját életed igazságához. Mindenre van makacs replika. Én csak azt írtam le, ahogy szerintem így van. Én boldog vagyok vele.
Isten valóban elítélni a sátánt joggal. Viszont nem használja föl őt arra, hogy véghezvigye jóságos tervét..nem. Itt arról van szó, hogy amilyen gonoszságokat hagyunk, hogy a sátán kimunkáljon bennünk, pont azon a területen képes Isten bennünk változást hozni, hogyha kérjük. Mert Ő mindent képes használni. Én azt mondom, hogy ahhoz hogy valami rendbe jöjjön, ami jelen esetben az ember Istennel való szeretetkapcsolata, először káosznak "kell" lennie.
Ezt írtad: "Istennek több lehetősége volt,hogy megakadályozza a negatív események megtörténését,mégsem élt velük,sőt inkább élt egyes Sátáni tervekkel a sötét oldalon."
Hadd kezdjem ott, hogy Isten egy személy, azon belül is egy gentlman. A negatív események megtörténését valóban meg tudná akadályozni, de itt két kérdés merül föl. 1. Mi a negatív. (elég relatív) 2. Miért várja el az ember Istentől, hogy ne engedje bekövetkezni ezeket a sátán kreálta eseményeket, ha egyszer kizárjuk az életünkből Istent? Aztán meg hajlamosak vagyunk Istenre fogni, hogy Ő az aki miatt káosz az egész világ, mikor tökre bele se nyúlt a dolgokba. Ő úri"ember", nem fog belepofátlankodni csak úgy az életünkbe. Ha pozitív világot akarsz látni, akkor hívd segítségül Istent hittel, hogy Ő létezik, bizalommal, hogy eljön a hívásodra, és reménnyel, hogy segít a problémádon. Biztosan eljön ha hittel kéred a segítségét. Jóbnál pedig egyszerűen próbára lett téve a hite. Könnyű úgy hinni Istenben, hogy dús gazdag vagy, van egy csodás családod, mindened megvan.Viszont ha nincsenek próbáid, amik szenvedéssel járhatnak, akkor igazából azt se tudod mi a hit, mert eddig azt se tudtad mi az a rossz. De onnantól kezdve már lesz viszonyítási alapod, hogy mi a jó, a rosszhoz képest.
A sátánról talán annyit érdemes tudni, hogy ő eredetileg angyal volt, névszerint Lucifer. Igen, neki is megvan a szabad akarata. Az, hogy belőle sátán lett, az úgy történt, hogy azt akarta, hogy őt is dicsőítsék az angyalok ne csak Istent. Elöntötte a féltékenység Isten iránt, és saját magát kezdte el dicsőíttetni. Naná, hogy ez nem tetszett Istennek, küldte is rögtön a pokolba, egy olyan helyre ahol nincs ott Isten. Ergo a legrosszabb hely. Így lett annak a helynek a fejedelme, a sátán. Szóval Isten nem olyannak teremtette sátánt, amilyenné gőgössége miatt vált. Pláne nem ellentétet teremtett maga ellen. Ez tiszta jing-jang. Nem. Azt is jó ha tudja az ember, hogy Isten és a sátán nem szkanderoznak és akkor egyszer az egyik, máskor a másik győz. Baromság. csak egy kép, hogy illusztráljam az Isten-viszont. A sátán olyan mint egy korcs, ami pórázon van. Isten kezében van a póráz. Isten nem fogja rád uszítani a korcsot. Az egyetlen esély, hogy megsebesítsen a korcs, az az, ha hatótávolságon belül mész, és elér a sátán.
A Bibliában említett véres, sokszor brutális Isteni indíttatással történt mészárlásoknak egyrészt az volt az oka, hogy a sátánt kezdték imádni Isten helyett. Hát ez egyértelműen nyílt árulás. Isten, mint Király nem tolerálhatta az ilyesmit. Mégiscsak Isten. Szóval Isten az ővéit ellen sose harcolt. Viszont akik Isten ellen álltak hadba, az már egy kihívás volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!