Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az ateisták hogyan döntik el...

Az ateisták hogyan döntik el az élet kialakulásával kapcsolatban, hogy miben hisznek?

Figyelt kérdés

Az élet kialakulására több elmélet is létezok pl: ősleves vagy a Földre az élet máshonnan érkezett egy meteoriton stb.

Na most, a sok elmélet közül, hogyan választják ki, hogy melyikben fognak hinni?

2013. febr. 23. 18:56
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Amely mellett több bizonyíték szól.
2013. febr. 24. 17:33
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Én az alapján, hogy mi a logikus. Az ősrobbanás, az evolúció logikusak. Ezek tűnnek a legvalószínűbbnek.
2013. febr. 24. 18:55
 13/24 anonim ***** válasza:
Tudod az úgy volt hogy jött egy kéz és lett világosság...hahahahahaha
2013. febr. 24. 21:43
 14/24 anonim ***** válasza:
Én igazából nem hiszek egyik elméletben sem, mert nem voltunk ott, nem tudhatjuk 100%-osan biztosan, hogy történt. Mondjuk én mindenhez általában kételkedve állok, a saját elveimben és erkölcseimben hiszek akár ezer százalékosan is, a világ többi dolgát úgy fogom fel, hogy bármi megtörténhet.
2013. febr. 25. 01:06
 15/24 titak ***** válasza:
100%
Mint már leírták előttem az ateisták ellentétben a keresztényekkel nem IGEN-NEM alapján döntenek. A keresztényeknek le van írva mi hogyan van-volt-lesz és ezt kell elfogadni. Az ateistának van választása. Hihet a mai tudományban, de kedvére elfogadhatja a többezer éves leírást is. Én személyesen jobban bízom mostani tudósokban, mint Mózes meseszerű világában.
2013. febr. 25. 10:58
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy döntöm el, miben "hiszek", hogy megnézem a bizonyítékokat, elméleteket. Amelyik valószínűbbnek, logikusabbnak tűnik, azt elfogadom. Ennyi.
2013. febr. 25. 11:50
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
nem ugy hiszunk benne mint ti. ha nekem holnap eloallna valaki azzal, hogy osleves megcafolva, az nekem semmilyen lelki torest nem okoz. Szamomra teljesen mindegy, hogy hogyan alakult ki az elet, szoval ha holnap bebizonyitja valaki isten letezeset, akkor felolem az is oke. Mivel jelenleg a tudomany keptelen bizonyitani, hogy nincs Isten, az is lehet lehet, hogy o keverte be az oslevest, de innentol az evolucio mar nem vita kerdese, arra van bizonyitek.
2013. febr. 25. 13:09
 18/24 anonim ***** válasza:
Nem választom ki. Nem tudom mi az igazság.
2013. febr. 27. 00:48
 19/24 Snapette ***** válasza:
100%
Amint már többen mondták: nem hiszek, valószínűsítek. Ami azt jelenti, hogy amelyik a legbizonyítottabb és leglogikusabb magyarázat, azt tartom a legvalószínűbbnek. A fő különbség köztem és egy vallásos ember között az, hogy nem dől össze bennem egy világ, és nem kerülök válságba, ha kiderül, hogy mégsem úgy volt, csupán annyi történik, mint mikor rájössz, hogy a matekfeladatban elrontottál egy számítást: ujraszámolod, és más lesz az eredmény. Ezzel szemben ha bebizonyosodik, hogy nem volt Ádám és Éva, akkor a keresztények világképének annyi, mert nincs más opció.
2013. márc. 21. 12:43
 20/24 anonim ***** válasza:
0%

Miért? azt gondolod tán, hogy a vallásosoknak halvány gőzük is van az élet keletkezéséről? Ráadásul ahány vallás, annyiféle mesében hisz.

Semmivel se józanabb az ateista gondolkodás, épp úgy megalkották a maguk különböző hitüket az élet keletkezéséről-- amelyek semmivel se jobbak vagy rosszabbak a vallásos őrülettől.

Egyébként nem vagyok ateista, de vallásos se!

2013. máj. 14. 09:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!