Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A hívők miért olyan életigenlők?

Granulátum kérdése:

A hívők miért olyan életigenlők?

Figyelt kérdés

Elvileg a földi élet csak a szenvedések korszaka, aztán jön a mennyország minden jóval és semmi rosszal.

Ehhez képest azt vettem észre, hogy nem nagyon sietnek a mennyországba.

Egyszerűen nem értem, hogy vészhelyzetben miért azt imádkozzák: "Mentsd meg, Uram, az életemet!"

2013. jan. 19. 18:41
 1/10 rémuralom ***** válasza:
Aztán jön a mennyország minden jóval és semmi rosszal VAGY a pokol, vice versa. Na, ezért. A hívő ember is fél minden változástól (és a halált szerintem nyugodtan titulálhatjuk változásnak), főleg, ha nem látja előre a változás kimenetelét (jelen esetben, hogy a mennybe vagy a pokolba kerül-e halála után). Ez egyébként a nem hívőkre is igaz, más kérdésben is.
2013. jan. 19. 19:07
 2/10 anonim ***** válasza:
Akkor mégsem akarnak igazán a paradicsomba menni.:)
2013. jan. 19. 19:08
 3/10 anonim ***** válasza:
87%

Azt hiszem, ez mindannyiunknak hasonló dilemma, mint Pál apostolnak:

21

Mert nékem az élet Krisztus, és a meghalás nyereség.

22

De ha e testben való életem munkámat gyümölcsözteti: hogy melyiket válasszam, meg sem mondhatom.

23

Mert szorongattatom e kettő között, kívánván elköltözni és a Krisztussal lenni; mert ez sokkal inkább jobb;

24

De e testben megmaradnom szükségesebb ti érettetek.

25

És ebben bízva, tudom, hogy megmaradok és együtt maradok mindnyájatokkal a ti hitben való gyarapodástokra és örömötökre;

26

Hogy bőven dicsekedhessetek velem Krisztus Jézusban az én ti nálatok való újabb megjelenésem által.

(Filippi 1)

2013. jan. 19. 19:23
 4/10 anonim ***** válasza:

Azért az nem teljesen igaz, hogy a földi élet a szenvedések korszaka. A földi élet egy olyan hely, ahol ki vagyunk téve szenvedéseknek: betegség, rossz anyagi körülmények, stb. sújthat minket. Szóval, előfordulnak negatív dolgok. Valóban igazad van abban, hogy a mennyben ilyenek nem lesznek.

DE! A földi élet tele van nagyszerű dolgokkal is. Az Úr számtalan áldással halmoz el minket napról napra. Ha valaki úgy gondolkodik, hogy ez a földi élet egy nagy szenvedés, hát az azzá is teszi magának. Ha viszont pozitívan gondolkodik az ember, és nem a rosszat, hanem a jót látja meg inkább, akkor a kevésbé ideális körülmények közepette is lehet boldog. :)

(Amúgy vészhelyzetben inkább azt imádkozzuk, én legalábbis, hogy legyen meg mindenekelőtt az Úr akarata. Ha ő azt akarja, hogy mondjuk belehaljak az adott betegségbe, akkor pedig adjon elég erőt ahhoz, hogy képes legyek megbirkózni a közelgő halál gondolatával. Esetleg még hozzáteszem, hogy "ha Te is úgy akarod, kérlek, hadd maradjak életben, hogy a továbbiakban is részt vehessek a gyermekeink felnevelésében".

A lényeg nem az, hogy az Úr mindig minden akadályt elhárítson az utunkból, hanem az, hogy elég erősek legyünk minden akadállyal megbirkózni.)

2013. jan. 19. 19:25
 5/10 anonim ***** válasza:
92%
Ne haragudjatok, de ez így ebben a formában a bibliai igazságok kifordítása. A Biblia sehol nem tanítja, hogy a "földi élet csak a szenvedések korszaka", hanem azt mondja, hogy Isten ajándéka. A földi életben van jó és rossz is, de mindkettőt hordozhatjuk úgy, hogy Isten szeretetéről biztosít bennünket. Vagyis a keresztyén hívő ember nem egy öngyilkosjelölt, mivel ott jobb lesz, hanem hálával éli az itteni életét, és készül arra, hogy az örökkévalóságban pedig kiteljesedik a jó, mivel ott az Istennel való közösség okozza a teljes örömöt.
2013. jan. 19. 19:29
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Bizony, az élet gyönyörű, egy ajándék, Jézus nélkül is, hát még vele! Rengeteg öröm van. Vannak szenvedések is, ez igaz. De nekünk itt kell lenni, és jobbá kell tenni! Ezért fontos, hogy itt maradjunk. És amúgy is: szeretünk itt lenni!

Ettől függetlenül, ha az Isten akarata, akkor meg kell halnunk. De a feltámadás reményében tesszük ezt.

És hát, igen, van, akinek nem elég erős a hite. Azoknam meg erősödhet, ha túlélik.

2013. jan. 19. 20:01
 7/10 anonim ***** válasza:
Mert nem élik bele magukat eléggé, az ösztöneik erősebbek a hitükél. De van egy haverom na ő igaz keresztény, nem zavarja semmi, mikor egy helyen pánik volt és rohantak szét az emberek csak nevetett :D
2013. jan. 19. 21:07
 8/10 anonim ***** válasza:
0%

Ez érdekes, Én nem vágyom a mennyországba.

Pokol meg nincs abban az értelemben.

De ezt már kis milliószor leírtuk.

Jézus nem ígérte mindenkinek, hogy az égbe fognak menni, maguk a régi Zsidók is a Földre való feltámadásban reménykedtek, nem abban hogy az égbe mennek.

Pál apostol pedig égi reménységű azért írhatta ezt.

A halál jelenleg egy büntetés az embereknek Ádám miatt, ám Jézus halála lehetővé teszi, hogy vissza kapják az életüket ide a földre.

Jób azt írta:

(Jób 19:25) 25 Én pedig jól tudom, hogy az én megváltóm él, És hogy utánam jőve majd felkel a por fölé.

Pedig Jézus akkor még nem volt, és azt is, hogy a porból támasztja majd fel, nem a menyből, vagy a menybe.

(Jób 14:13-15) 13 Ó, bárcsak elrejtenél a seolban, Rejtegetnél, míg el nem fordul haragod, Bárcsak időt szabnál nekem, és megemlékeznél rólam! 14 Ha meghal az életerős férfi, vajon élhet-e újra? Kényszerű szolgálatom minden napján várakozni fogok, Míg el nem jön szabadulásom. 15 Szólítani fogsz, és én válaszolok neked. Vágyakozol majd kezed műve után.

MI a teremtő keze műve?

az ember, honnan? a porból, nem az égből.

2013. jan. 19. 22:27
 9/10 anonim ***** válasza:

Vidiripi

töftöftöf!

"Ettől függetlenül, ha az Isten akarata, akkor meg kell halnunk."

Már ne is haragudj de ezzel nagyon nem értek egyet. Isten nem akarja hogy meghaljunk. De ez a következménye a bűnnek.

Róma 6:23 Mert a bűn zsoldja a halál, az Isten kegyelmi ajándéka pedig az örök élet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban.

A Teremtő az élet Istene és nem a halálé. Ezért is küldte el hozzánk a fiát.

2013. jan. 20. 18:53
 10/10 anonim ***** válasza:

Kedves 9-es!

Igen, nem az volt az eredeti célja, hogy meghaljunk. De valamikor mindannyian meghalunk a bűn miatt. És Isten tudhatja, hogy ez mikor a legalkalmasabb. Olyasmire gondolok, mint ami a felborult óceánjáró esetében történt: a rajta lévő magyar az élete árán mentette a gyermekeket.

2013. jan. 21. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!