Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Minek van a bibliában az,...

Minek van a bibliában az, hogy kérj és megadatik, ha nem adatott még?

Figyelt kérdés

Pontosan így szól: Jézus azt mondja: keress és találj,kérj és megadatik néked,kopogtass, és az ajtók feltárulnak előtted...

Pedig rengeteget kértem, imátkoztam hozzá, könyörögtem neki, hogy adja vissza őt nekem de nem tette...

2013. febr. 6. 22:34
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:
Pedig nem rajongom értük. Mármint a gyerekekért.
2013. febr. 6. 23:23
 12/33 anonim ***** válasza:
Ha valaki nem akar téged, akkor nem ő az ideális. Persze Isten lehet csupán egy természetfeletti Tibi bácsi, aki teljesíti a kívánságokat, de úgy tűnik, ez esetben okosabb nálad.
2013. febr. 6. 23:26
 13/33 anonim ***** válasza:
Sajnos az a fiú meg azért imádkozott, hogy nehogy összejöjjön veled. És mivel ő kérte előbb, Isten az ő kérését teljesítette.
2013. febr. 6. 23:58
 14/33 anonim ***** válasza:

Hadd idézzelek: "Hogy megegyezik-e Isten akaratával, nem tudom, de..." ergo: nem érdekel, mit akar tőled Isten, te csak mennél a magad feje után, mert akarsz valamit, amit nem kaphatsz meg, mert jó eséllyel nem arra van szükséged, akkor sem, ha jelen pillanatban ezt bebeszéled magadnak. Arra nem gondoltál, hogy hosszú távon ez egy rossz kapcsolat lett volna neked? Hogy nem ő volt neked a megfelelő? Igen, át kellett élned ezt a kapcsolatot, mert tanultál, vagy tanulni fogsz általa valamit, amit másképp nem tudnál.

Jézus az Isteni kegyelemről beszélt ezekkel a szavakkal, nem arról, mi van, ha két ember szabad akarata elentétes valamivel kapcsolatban. Ugyanis, ha már Jézus szavaival élünk, azt is mondta: ha valahol nem fogadnak be, menjetek el, és még a port is verjétek le a lábatokról.

Te megtettél mindent, ami szükséges lett volna ehhez a kapcsolathoz, nem marad más, mint elfogadnod a veszteséget és továbblépned, ahogy valószínűleg az exed is tette.

2013. febr. 7. 00:38
 15/33 A kérdező kommentje:

Továbblépni.....hm. Akkor Isten csinálhatna egy agymosást vagy vmit hogy túl tudjak lépni.

De tanultam belőle, hogy ne bízzak senkiben sem és hiába vagy jó ha mások le se szarnak és semmibe vesznek. Jézus is potyára áldozta fel értünk magát...

Ő nem imátkozik nem hisz Istenben. Így nem fer hogy ha mégis az a kívánsága hogy ne jöjjön velem össze az ő kívánsága teljesült az enyém nem. Én csak boldog akartam lenni...de úgy látom nekem ez nem jár..

2013. febr. 7. 00:57
 16/33 mustafa33 ***** válasza:
49%
A harmadik válasz a jó. csak én úgy mondom, hogy a sors mindent megad amit szeretnél, csak nem akkor amikor kellene. Amikor megkapod, akkorra már b...hatod. És mindenre kapsz esélyt, de csak egyszer. Ha nem látod meg és elmulasztod, az a te bajod. Egyébként Isten tojik rá mit szeretnél, az ima falrahányt borsó.
2013. febr. 7. 02:46
 17/33 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

1. tenni kell érte

2. Isten jobban tudja, mint te, lehet, hogy nem ő illik hozzád. A Miatyánkban is az van hogy "legyen meg a te akaratod" és ez az elsődleges. Mivel ő tudja jobban, ettől ő Isten.

3. A fiúnak szabad akarata van. Ezt nem semmisíti meg Isten. Ha nem akar visszamenni hozzád, nem fog.

4. Csak úgy várhatsz el bármit is Istentől a vele való kapcsolatban, ha te is teszel a kapcsolatért. Ha teljesíted a kéréseit, akkor van alapod arra, hogy kérj. Persze enélkül is kérhetsz, de láthatod, ez nem túl fair.

5. Ha ő nem hisz Istenben, akkor nem ő a megfelelő férj.

2013. febr. 7. 10:16
 18/33 anonim ***** válasza:

Hát ez egy "kicsit" fájt...(megint kemény leszek)

Mi az hogy Jézus hiába halt meg értünk?

a hozzá állásodból az tűnik ki, hogy ha nem az lesz amit akarsz, akkor ilyen mondatokra is bátran kapható vagy.

Ez nem szép tőled.

azt azért ne felejtsd, ha nincs közöl cél, nincs harmónia összhang két ember életében, nem beszélve, hogy állítólag te kereszténynek tartod magad a fiú meg nem az akkor eleve halott az ügy.

A teremtő akarata szerint csak az Úrban házasodj.

Ha Ő nem keresztény akkor máris megakartad szegni a teremtő útmutatását, de követeled, hogy akkor is az legyen, s ez nem egyezik a tiszta akarattal.

Nos nem agymosás kell ide, hanem tiszta őszinte szív, Isten szeretete utáni vágy.

Az Isten szeretete pedig az hogy megtartjuk az Ő parancsait amik nem megterhelőek...

2013. febr. 7. 10:26
 19/33 anonim ***** válasza:
Persze ehhez kellene némi ismeret a Teremtőről és a szándékáról, ami igen csak hiányzik a te tarsolyodból.
2013. febr. 7. 10:28
 20/33 anonim ***** válasza:
Megkaptad a helyes választ: a fiú a szabad akaratánál fogva másképp döntött. Itt az idő azért imádkoznod, hogy el tudd fogadni a döntését, tovább tudj lépni, és a maga idejében találhass valaki mást.
2013. febr. 7. 10:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!