Csak én vettem észre, hogy itt az oldalon Jehova Tanúival kapcsolatban?
Feltesz a kérdező egy kérdést, de nem arra válaszolnak, hanem ugyanolyan témában de másról kezdenek el beszélni, így kikerülve a válaszadást.
Vagy ha valaki megcáfolja őket, akkor nem ismerik be, hogy "így van" hanem hanyagolják a témát, hátha aki rámutatott összefüggéstelenségre hátha elfejetni.
A tények makacs dolgok. Én ezt nem csak jehovásoknál látom, más vallási kérdéseknél is, de minden olyan témakörben ez megy ahol a tudományos ismeretek szembenállnak a hittel.
Tipikus témakikerülő reakció ez. Lényegében mindent leírtál, felesleges is továbbragozni.
Hogy mit értesz kikerülésen nem tudom, de személy szerint nem szoktam kikerülni a kérdést, hanem a legjobb tudásom szerint adok választ ha nem értek valamihez akkor inkább nem írok, vagy utána járok különböző tudományos magyarázatoknak, és úgy válaszolok.
S ne általánosíts, mert nem vagyunk egyformák,
Nos Ha tévedek azt igen is beszoktam látni.
A másik, hogy a feltevésed szerint azt írod, hogy:
"feltesznek egy kérdést, és nem arra válaszolnak, hanem ugyan abban a témában de másról beszélnek."
Ha egy kérdésre ugyanabban a témában beszélnek akkor valamilyen módon csak kapcsolódik köze van, de előfordulhat, hogy egy ember más megvilágításból látja a kérdést mint Te vagy a Kérdező.
a bibliát pedig nem tudod megcáfolni, legfeljebb nem értesz a Teremtő gondolataival egyet.
S ha egy Biblia olvasó valamit nem ért még, és nem tud válaszolni rá, nem fog igazat adni arra amiről még Ő maga nincs meggyőződve, hogy tévedett, hiszen csak nincs ismerete adott témában
erre még nem gondoltál?
Azt ne felejtsd el, hogy nem minden embernek egyforma a képessége, Van amiben az egyik erősebb, másban pedig egy másik ért jobban egy adott dologhoz.
S ha megfigyeled a többi hozzá szólót, ez nem kizárólag a Tanúknál fordulhat elő.
De mivel a Tanúkat eleve gyűlölni kell muszáj hozzájuk kötni azt amiben más ember sem jobb.
Kedves Kérdező!
Ahogy észre vettem, itt minden kédésre választ ad a Biblia.
És ezt a kikerülés dolgot valóban nem csak Jehova Tanúinál látom.
És persze, itt már a kommentekben is kezd elfajzani a beszélgetés, miszerint, aki nem érti a Bibliát és félre beszélésnek nevezi a sok ökörséget, az unintelligens, mert a Teremtő így, a Teremtő úgy, a többi vallási és világnézet a Sátán műve és jajj annak, aki úgy érzi, hogy több, vagy akár más nézőpontból közelítve találja meg a "vallását".
Bocs az esetleges OFF miatt.
Kedves kérdező!
Katolikus vagyok, de mégis megjegyeznék valamit.
A kérdések többségénél látszik a kérdező hiányos teológiai ismerete a témában, ezért ezen hiányos ismereteit ki kell egészítenünk, hogy a választ megérthesse. Sokszor azonban tényleg lemaradnak a álaszok végéről az összefoglalók, amik önmagukban félreérthetők lennének, csak a korábban közölt háttérismerettel érthetők.
A közölt háttérismeret sokszor tűnik mellébeszélésnek, pedig nem azt a célt szolgálja.
Kedves Nagy Ágnes, nosza mutass nekünk olyan kérdéseket, melyeket feltettél és mi általánosságban "betanult szövegekkel" mellébeszéltünk és egyáltalán nem válaszoltunk a rájuk!!!
Olyan volt már rengetegszer, hogy a nyilvánvaló bibliai tények dacára, azok teljes figyelmen kívül hagyásával, mereven ragaszkodnak sokan a saját véleményeikhez, melyek a vallásuk "szent" hagyománya alapján születtek. Ezt ilyenkor az előzmények merev letagadásával is képesek egyesek ellenünk beállítani, mintha azzal, hogy a Tanúk nem osztják az ő, gyakran logikátlan és bibliaellenes véleményüket, bizonyított lenne a tévedésünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!