Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kannibálnak számítok-e, ha...

Kannibálnak számítok-e, ha megeszem Krisztus testét, és vámpírnak-e, ha iszom a vérét?

Figyelt kérdés

Miért nem tűnik fel a keresztény híveknek, hogy ezzel valójában Viracochát követik; mindez valójában Viracochá tanainak az átollozása a vallásukba?

[link]

Viracocha = az inka isten

2013. jan. 27. 22:33
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Andizsuzsi: a feltett kérdésem nem feltétlenül éppen arról szólt, hogy engem miért zavar az, hogy a keresztények kannibálkodnak, hanem sokkal inkább arról, hogy a őket hogy lehet hogy nem zavarja - sőt fel sem tűnik nekik. hogy valójában kannibélkodnak???!

És mindeddig a kérdésemre semmi értékelhető választ nem kaptam. Csak a szokássá süket dumákat, melyeket amúgy is mellékelnek hozzá. Meg botorságot, hogy ezt nem szó szerint, ha jelképesen kell érteni.

Viszont kérdésem szempontjából teljesen mindegy, hogy szó szerint értjük, vagy csak jelképesen, attól a dolog még kannibalizmus marad!

És nem is az a lényeg, hogy inkák vagy akárkicsodáktól ollózta magába kereszténység (fejből most meg nem mondom pontosan melyikből) , hanem az hogy történészek által is bizonyítottan is ez bizony nem keresztény találmány, hanem egyszerűen valamelyik primitív vallásból történt szimpla átollózás.

És ha még pontosabbak akarunk lenni, akkor a keresztény úrvacsora, az nem is kannibalizmus, mint a primitív vallásokban, hanem talán még annál is rosszabb: nekrofilia!

Mert ugye a kannibálok azért többé-kevésbé mégis csak friss húst esznek, Jézus viszont már egy 2000 éves hulla!

És az is egy nagyon különös dolog, hogy egy olyan vallás, ami mind a hitelveiben, mind a történelmében folytonosan a testiség és a test gyalázásával volt elfoglalva, az hogy lehet, hogy a mesterével véletlenül sem lelki, hanem testi egyesülést javall? Sőt odáig megy, hogy a mesterét aberrált módon, friss-, 2000 éves hulla húsaként felfalja?

Mégis mi a ráció ebben és mégis mi a jó ebben? Hát a nyakamat merem rá szinte adni, hogy egy keresztény sem lesz soha, aki erre a kérdésre valaha is korrekt és kielégítő választ fog tud adni!

Vagy Jézus nem egy 2000 éves hulla? Feltámadt? Ez viszont még további kérdéseket vet fel! Mi támad fel? A "lelke"? Hát annak nem igen kellett, mert az egyház szerint hallhatatlan. Akkor a teste? Ha a teste, akkor annak a testnek biológiai szükségletei is vannak, nem de? Azaz például ennie kell.

Tud valaki olyan mezőgazdasági termelőt, aki a mennyországba szállít élelmiszereteket?

Vagy talán mennyországnak saját, önellátó gazdaságai vannak? És pl. kifeji ott a teheneket, az angyalok?

Vagy Jézus teste olyan test, aminek nincsenek biológiai szükségletei, csak mozog? Hát én még csak egy ilyesféle testről halottam: a zombik testéről! Ők tényleg nem esznek, illetve csak egy dolgot: agyat!

Úgy hogy ezek szerint az úrvacsora még a nekrofilián is túl megy, az nem más, mint egyenesen zombihús evés!

És talán itt lapul a dolgok nyitja is: pontosan erről van szó, zombi táplálózásról, agyevésről, ez a lényeg!

Jézusnak és követei valójában agyat esznek! Igen tudom: csak jelképesen!!! Felesleges erre külön felhívni a figyelmem! Vagyis valójában arra akarnak rávenni, hogy ne gondolkodj!

És jut eszembe minderről a szcientológiai destruktív szekta Xenuról szóló nevetséges története. Ezt még a keresztények is kiröhögik és joggal. És ugyanakkor még sem tűnik fel nekik, hogy többek között az úrvacsora is csak egyszánalmas, ostoba és morbid dajka mese?

"Hiszed-e, hogy a szentmisén a pap egy darab kenyeret át tud változtatni Krisztus testévé? Elhiszed-e, hogy annak a darab kenyérnek egyetlen morzsája is Krisztus teste?"

Még szép hogy nem hiszem el! Csupán egy szélhámos hókusz-pókusz az egész. És mindez csak egy JELKÉPES dolog!

És mi ebből a tanulság: hát az, hogy nem létezik olyan oltári nagy marhaság, amit ha megfelelőképen tálalsz fel, akkor ne találj olyan nem gondolkodó embereket, akiknek bármit el nem tudnál adni!

És amikor megkérdezed tőlük, hogy nem zavarja e őket, hogy mégis mekkora oltári nagy egy humbugot vettek be, még ők néznek téged hülyének, meg mindenféle rosszindulatú emberevőnek, csupán azért, mert te még velük ellentétben nem szoktál le a gondolkodásról, illetve nem cserélted fel a gondolkodásod csupán annak a szimulálására!

És hab a tortára: nem hogy a legalapvetőbb gondolkodásról is totál leszoktak, hanem a pap a misén még jelképekkel el is imitálja nekik, templomi freskókra oda is festik nekik, még se látják fától az erdőt, hogy itt bizony nem másról, mint agyevésről van szó!

Egyél agyat, azaz ne gondolkodj, hiszen az Úr a te pásztorod, te meg vagy az ő birkája.

2013. jan. 29. 13:36
 22/27 Andizsuzsi ***** válasza:
79%

"Még szép hogy nem hiszem el! Csupán egy szélhámos hókusz-pókusz az egész"

Ha szerinted az egész hókusz-pókusz, és a hívők az úrvacsorán csak egy darab kenyeret esznek, akkor hol itt a kannibalizmus?

Ha én nem hiszek abban, hogy földönkívüliek látogattak nemrég a Földre, akkor nem gondolom azt sem, hogy az amerikaiak lelőtték és megölték őket.

Amúgy az én lelkiismeretem tiszta ezügyben, és a legkevésbé sem hiszem, hogy neked tartoznék elszámolni vele.

És hogy a kérdésedre konkrétan is válaszoljak, nem, a keresztények nem kannibálok és nem vámpírok. És nem követnek inka főisteneket.

Ha neked ez nem tetszik, messze kerüld a templomokat, ahogy gondolom eddig is tetted.

2013. jan. 29. 13:57
 23/27 anonim ***** válasza:
79%
Egyetértek Andizsuzsival. Még annyit fűznék hozzá, hogy jelképes kannibalizmus nincs. Vagy megeszik valaki egy másik embert vagy nem.
2013. jan. 29. 14:04
 24/27 anonim ***** válasza:
69%
Ám az tény, hogy rég nevettem ilyen jót. :DDDDD
2013. jan. 29. 14:15
 25/27 A kérdező kommentje:

A kereszténység biztosan túlél még egy évezredet a földön - múzeumban, kitömve.

Mark Twain

2013. jan. 29. 14:38
 26/27 anonim ***** válasza:
54%

Kedves kérdező!

1.

Az Alaszka és Ázsia közötti átjáró Jézus előtt elolvadt, sőt, már Ábrahám előtt, tehát semmit nem lehetett onnan lenyúlni.

2.

vagy megeszed a másik ember testét, és kannibál vagy, vagy nem. A keresztények nem kannibálok és nem vámpírok.

3.

Amikor Krisztus testét esszük vagy a vérét isszuk, az azt jelöli, hogy Krisztus belénk költözik, és mindezt megteheti, mert nincs olyan bűnünk, mely ezt lehetetlenné tenné.

2013. jan. 29. 19:09
 27/27 anonim ***** válasza:
41%
Viracocha-ról nemvalószínű,hogy hallottak a közel-keleten,vagy az ókorvégi Európában.
2013. jan. 30. 16:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!