Kannibálnak számítok-e, ha megeszem Krisztus testét, és vámpírnak-e, ha iszom a vérét?
Miért nem tűnik fel a keresztény híveknek, hogy ezzel valójában Viracochát követik; mindez valójában Viracochá tanainak az átollozása a vallásukba?
Viracocha = az inka isten
Na magyarázkodás az van dögivel, hogy mégis mi a duma a dologhoz. Szokásos vallásos önmagyarázó körkörös logika szerint.
Csak éppen arra nem kaptam választ, hogy mégis mit keres a kereszténységben egy régi, inka vagy akármilyen primitív vallásból átollózott, barbár, ember áldozati kultusz? És ez miért nem tűnik fel a keresztényeknek és miért nem zavarja őket???!
Teológiai szólamokat lehet persze sorolgatni.
(Nekem mindig nonszensz volt a teológia szó is, mert ugye az isten és a tudomány görög szavakból áll össze, tehát = istentudomány. Ráadásul pont a teológusok szokták hangoztatni, hogy az isten nem lehet tudományos módszerekkel vizsgálni...).
De ha valódi tudományos oldalról nézzük a dolgot, így például a történész szemével, akkor egyértelműen bizonyított, hogy a kereszténység ebben és sok minden másban is abszolút nem egyedi, hanem más vallásokból gyúrták össze.
És azért egy 21. századi kereszténynek már feltűnhetne - hogy ha képes csak egy minimálisan őszintén is szembenézni a saját világnézetével és a fedő meséket félre téve - hogy abban ugyan már mit keres primitív vallás barbár szokása és mégis mi a célja és értelme.
Mert lehet aztán magyarázgatni, meg ködösíteni a dolgot; de szerintem ha egy ember egy másik ember testének megevésére és vérének a megivásra pályázik, akár valós értelemben, akár "jelképesen", az bizony már kannibalizmus!
Azaz a keresztények igenis a kannibalizmusnak hódolnak, még akkor is, ha ezzel még önmagunk sincsenek igazán tisztában és a tudatában!
Természetesen nem arról van szó, hogy feltéttelenül attól kellene tartani, hogy a keresztények megpróbálnak felfalni bárkit is. (Bár sohasem lehet tudni! Egy őrült szektának ezzel máris ötletet adtak; ahogy a sátánistákat is valóban a kereszténység szülte.)
Az viszont már igenis elgondolkodtató, hogy léteznek még a 21. században is olyan emberek, akiknek egy ilyen primitív ás barbár vallási kultusz egy kis dumával nyakon öntve simán eladható!
Sőt kérdés az is, ha mindez számukra való eladhatóságában mindössze azon múlik, hogy milyen dumát mellékelünk hozzá, akkor vajon még mit lehetne ennél is blődebb dolgokat simán eladni nekik???
Na hát ilyenkor kezd el ténylegesen is borzongani a hátam, és érzem azt, hogy a keresztények nem csak jelképes, hanem valós értelemben is kannibálok. Csak éppen valójában nem emberi húst és emberi vért fogyasztanak, hanem emberi agyat.
Na, még egy kérdező, akit nem érdekelnek a válaszok! Azért tetted fel a kérdést, hogy végül te győzködj másokat?
Amúgy:
"Az indiánok is Kínából vándoroltak gyalog dél-Amerikába, még jóval Amerika európai felfedezése előtt.
Ugyanis volt időszak, amikor Ázsiából Alaszkánál simán átlehetett gyalogolni Amerikába, mert a szükséges részt még akkor nem borította el a tenger."
Ilyen alapon a közös afrikai ősre is mondhatjuk, hogy onnan származik minden vallás alapja.
Az étel és ital magunkhoz vétele pedig minden kultúrában nagy jelentőségű, mert magát az életet és az erőt jelenti. (Vajon miért.) Krisztus testének és vérének elfogyasztása pedig azt jelenti, hogy minden alkalommal mikor eszünk vagy iszunk valamit (bármit), akkor az maga az élet, az élet pedig maga Krisztus.
Okés? :DDD
Miután a kérdésed egyértelműen csak provokálás, a válaszaid alapján a magyarázatok a legkevésbé sem érdekelnek, megfordítom a kérdésedet.
Hiszed-e, hogy a szentmisén a pap egy darab kenyeret át tud változtatni Krisztus testévé? Elhiszed-e, hogy annak a darab kenyérnek egyetlen morzsája is Krisztus teste?
De tételezzük fel, hogy igazad van. Kannibalizmus. Miért zavar ez téged? Semmilyen törvényt nem sért, nem kell érte sem ölni, sem halottat gyalázni. Akkor mi a problémád?
"az mondjuk eléggé meredek, hogy léteztek inkák, mielőtt amerikába vándorolt a mai ember :D"
ez az én válaszom
de mondja már meg valaki, ez mitől csak 36%-ban hasznos :D
lepontozol mert kimondtam?:D
"ez mitől csak 36%-ban hasznos"
Nem én pontoztalak le(!!), de szerintem a kérdező nem arra gondolt, hogy az átvándorolt emberek találkoztak az inkákkal, hanem hogy belőlük lettek az inkák (is).
Az egy más kérdés, hogy akkor még híre-hamva nem volt sem a keresztény, sem a zsidó vallásnak.
Mivel a kérdezőt úgysem lehet majd meggyőzni a gondolatmenete ellenkezőjéről, ezért kár a gőzért..
Igen Kérdező, igazad van, a katolikusok kannibálok. De téged ez miért zavar? Senkinek nem ártanak vele. De ha annyira zavar, akkor pereld be nyugodtan a Katolikus Egyházat kannibalizmusért! Nem vagyok jogász, de úgy tudom, hogy a hatályos büntetőjogi törvénykönyv értelmében a kegyeletsértés büntetendő, a kannibalizmus meg idetartozik.
Persze, a kereszt a templom tetején, meg a harangozás, az nem az ateisták csendháborító provokálása!???
De ha fel mer tenni valaki egy olyan kérdést, ami kicsit szembe nézeti a keresztényeket a saját nézeteikkel, az már egyből rögtön szándékos provokáció, meg megy a rinyálás!
Maga a Biblia ítél el titeket:
"És azért bocsátja reájok Isten a tévelygés erejét, hogy higyjenek a hazugságnak"
"Az Ószövetség "egy összelopkodott és átírt ókori hagyománynak és letűnt népnek megmásított történelme"." (XXIII. János pápa)
részletesebben: [link]
(kivonat XXIII. János pápa beszédéből. 1962. július 1-jén mondta el a II.Ökumenikus Zsinat megkezdésekor)
" Az indiánok is Kínából vándoroltak gyalog dél-Amerikába, még jóval Amerika európai felfedezése előtt.
Ugyanis volt időszak, amikor Ázsiából Alaszkánál simán átlehetett gyalogolni Amerikába, mert a szükséges részt még akkor nem borította el a tenger.
Így a kereszténység is simán keveredhetett az inka emberáldozati kultusszal, akár közvetve is."
Nem. Több szempontból sem.
1. OFF: Ázsiából vándoroltak át a feltételezés szerint, miért épp konkrétan Kínából? De ez mindegy is, mert
2. Kínában és a környező területeken még mindig nem túlságosan elterjedt a kereszténység, ami
3. egy mindössze alig több, mint 2000 éves vallás, bár az alapja a judaizmus, de annak ókori elterjedési területe is messze esett a távol-keleti térségtől.
Kérdező!
Megtennéd, hogy válaszolsz a kérdésemre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!