Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az ateisták miértnem kritizálj...

Az ateisták miértnem kritizálják sosem az agnosztikusokat vagy a sátánistákat?

Figyelt kérdés

Miért mindig minket keresztényeket pitiszkálnak?

Sőt legtöbször együtt kritizálják a bibliát.

Ilyenkor úgy védik egymást mintha puszi pajtások lennének.

De ha már mondjuk nem lenne kereszténység úgyis egymás torkának ugranának.

2013. jan. 23. 16:24
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Én azokat kritizálom, akik rám akarják erőltetni a hitüket. Legyen az keresztény, zsidó, sátánista vagy akár ateista. Mindenkinek jogában áll abban hinni, amiben akar, viszont akkor tisztelje is a másikat. Én abszolút tiszteletben tartom, hogy Te miben hiszel és nem foglak azért megkritizálni, mert én nem hiszek abban. De! El kell tudni fogadni, hogy a világon minden ember más és nem feltétlenül azt hiszi, amit Te is. Ha egy sátánista jön a kéretlen érveivel, annak ugyanúgy beszólok, mint ha egy Jehova Tanúja kopogtat az ajtómon és próbálja rám erőltetni a hitét.
2013. jan. 23. 21:06
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Jajj, bocsáss meg, én valahogy mindig Tiktak-nak olvastalak, kicsit felületes az olvasásom. :)
2013. jan. 23. 21:15
 13/21 Zsizsik666 ***** válasza:
40%

"A római katakombákban újszülött csecsemőket áldoztak oltáraikon a Jézus-i 'tisztaság' nevében. "MERT EZ AZ ÉN TESTEM....MERT EZ AZ ÉN VÉREM"."

nem is tudtam ezt amit tiktak írt, de az egyház volt mindig a legszadistább, legtöbb sátánista nem áldoz fel semmit, elvannak maguknak, meg a gnosztikusok is elvannak maguknak.

Annyi bűntettet, mint az egyház, nem tett egyik sem, persze a bibliára hivatkoztak a középkorban is, normális ember, ha már kritizálja a vallást, ezeket a biblián alapuló istenhívő vallásokat fogja, amennyi szenny cselekedetet végrehajtottak miatta, azért.

2013. jan. 23. 21:56
 14/21 anonim ***** válasza:
74%
Az a helyzet, hogy az agnosztius álláspont logikailag jóval könnyebben védhető, mint az ateista... Legalábbis engem még egyetlen ateistának sem sikerült meggyőznie arról, hogy nincs isten... mondjuk teista sem tudott arról ,hogy van. :-D
2013. jan. 23. 22:48
 15/21 anonim ***** válasza:
48%
Gondolom mert teljesen hidegen hagyják őket.
2013. jan. 24. 02:56
 16/21 anonim ***** válasza:

"mikor minden héten jönnek, dobnak be szórólapot, "beszélgetni" akarnak"

Most komolyan ez a kiváltója a haragodnak? A telefonon állandóan hívogatnak mindenféle dolgot akarnak eladni. A csöves is odajön az utcán pénzt kunyerálni, ami engem akkor már jobban bosszant. Szórólapot meg dobnak be dögivel mások is.

Ez alapján a hajléktalanokhoz, hirdetőcégekhez/boltokhoz, vagy telefonos ügyfélszolgálatosokhoz is így állsz hozzá?

Mennyibe telik kidobni a kukába, vagy azt mondani "hogy köszönöm nem érdekel"? Én még nem találkoztam olyan normális kereszténnyel aki rohant a siető járókelők után hogy "Térj meg vagy elkááárohozóóól". Ha van is ilyen, az illetőnek semmi köze nincs a Bibliához. Az hogy az ember megtér-e vagy sem, a saját szabad akaratára van bízva, senkire nem lehet ráerőszakolni. Ha odamennek hozzád és udvariasan elküldöd őket, akkor ha normális emberek, elmennek. Azért meg aztán senkinek ne ródd fel hogy megszólít téged. Bár talán meglepőnek tartod de (saját tapasztalatom alapján is) az emberek nagyon szívesen beszélgetnek erről a témáról. Akit pedig nem érdekel úgyis továbbmegy, az már nem az én dolgom, de ne is várják el hogy ránézésre tudjam hogy ki az aki nyitott a dologra ki pedig nem. Hidd el ha tudnám, csak a nyitott emberekhez mennék oda:D

2013. jan. 24. 06:19
 17/21 anonim ***** válasza:
61%

"Ha odamennek hozzád és udvariasan elküldöd őket, akkor ha normális emberek, elmennek."

De jó lenne, ha így tudna működni! :D

Én sajnos még nem találkoztam ilyen értelemben "normális" térítőkkel.

2013. jan. 24. 11:18
 18/21 anonim ***** válasza:
51%

Oké, engem nem zaklatnak sokat, de nem értem, hogy minek idegeskedik bárki az ilyenek miatt. Egy perc alatt bárkit le lehet szerelni, szerintem az nem sok az életetekből. Bár amikor valaki olyan bunkó, hogy evés közben zavar meg egy nyílt étteremben, vagy a mekiben, annak én sem örülök.

Egy perccel még igazából sokat is mondtam, ha látják, hogy sietsz, és ezt közlöd is velük, akkor nem nagyon fognak utánad rohanni.

2013. jan. 24. 14:45
 19/21 anonim ***** válasza:
54%

Amúgy észrevettétek, hogy mennyire össze-vissza pontoznak itt egyesek? Amikor normálisan válaszoltam a kérdésre, akkor kaptam 50%-ot, amikor meg a félreolvasásomat említettem, akkor arra 100%-at.

Eddig a szimpátiaszavazások alapján aránylag egyszerű volt kikövetkeztetni, hogy ki mennyi %-ot kap, de ami itt történik... erre még algoritmust sem lehet írni. :D

2013. jan. 24. 14:48
 20/21 anonim ***** válasza:

Mindenkit kritizálunk, aki olyat mond. A sátánistákat is, ha előkerülnek. De ők ritkán jönnek elő, ezért a kis számú kritika.

Ugyanez vonatkozik a többi vallásra is.

Amúgy senkit sem "piszkálunk". A vallások szokták ránk erőltetni az elképzeléseiket - erőszakkal is. Törvényben is és minden lehetséges egyéb eszközzel is.

2013. jan. 25. 05:23
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!