Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ennek mi értelme? Miért...

Ennek mi értelme? Miért csinálta így Isten? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés

A főbűnök közt van a paráznaság. De akkor Isten miért teremtett nőnek és férfinak? Miért teremtett úgy, hogy az ösztöneinkből indulva vágyat érezzünk a szerelemre meg a szexre? Neki ez miért jó? Miért csinálta úgy, hogy a tiniknek dúlnak a hormonjai, és máris megszegték Isten parancsát? Őmiatta van, hiszenő teremtett minket így! Minden egyes ember vágyat érez az ilyesfajta dolgokra! Ez egyfajta próbatétel?!

És Isten teremtette a testedet, akkor mi baja van vele? Ezt úgy értem, hogy például templomban nem illendő, nem szabad úgy menni, gogy sok látszik a lábadból, válladból, melledből. Dehát Ő teremtett ilyennek, miért nem fogadja el?? Egyszerűen nem tudom megérteni Isten logikáját!

U.i.: Isten nevét, meg a hasonlókatcsak azért ítam naggyal, hogy ne bántsam meg a vallásosakat. Amúgy nem hiszek Istenben egyáltalán.

2009. aug. 30. 16:12
1 2
 11/13 anonim válasza:
A bibliát nem isten írta hanem emberek,a vallást sem isten találta ki hanem az emberek,szerintem nem véletlenül vannak ösztöneink,a többi állat mind az ösztöneire hallgat,a vallás pedig megpróbálja ezeket elnyomni,ha isten létezine biztos nem nézné azt jó szemmel hogy az ő munkájába piszkálnak vagy pedig egy nagyon perverz beteg elme aki szereti ha az emberek szenvednek
2010. jan. 8. 21:22
 12/13 anonim ***** válasza:

helló

Először is szerintem a szex a gyereknemzésről szól, és szent dolog elméletben, mert az az aktus, amikor az utód nemződik, alapban is "meghitt", ha jól tudom ,mert nekem nincs gyermekem. Nem hiszem, hogy sportot és szórakozást kellene belőle csinálni, erről szól a paráznaság bűne is, hogy a szeretkezést sem szabad önnön érdekből tenni.

Mindenki felül tud kerekedni vágyaim, mégpedig az elméjével, csak ezt el is kell hinni, de kibújni ez alól, a felelősség hiányát tükrözi. Az pedig, hogy hogyan öltözködsz privát ügyed, ha 40 fok meleg van nyugodtan vedd fel a rövidnadrágot és atlétát, de csak az miatt, mert meleged van, nem pedig a másnak való tetszelgés miatt, és teljesen mindegy, hogy férfi vagy nő az illető.

üdv

25/F

2010. máj. 4. 20:13
 13/13 anonim válasza:

Ott a pont, ha nem tiltaná a Biblia akkor kicsit máskép festet volna középkor és világ.

Gondoljunk csak a Római Birodalom-ra fűvel-fával fiú-lány-idős-fiatal minden ment ott.

Mikor megalkották a keresztény vallást akkor fontosnak tartották, hogy adjanak pár erkölcsi normát amit betartanak a hívők és hát beleírték, hogy kicsit azért fogják vissza magukat.

Isten nem létezik, bocs, hogy ezt itt kell megírnom, de mikulás sincs, a vallásokat az ember találta ki és inkább egyfajta tanítást tartalmaz. Úgy nézz ki bevált majdnem 2000évig persze azóta feltalálták a Gumi óvszert és a fogamzásgátlást.

2010. máj. 23. 16:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!