Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi baja Istennek a szexszel?

Mi baja Istennek a szexszel?

Figyelt kérdés
mi baja Istennek a házasság előtti de nem összevissza szexszel? és mi a helyzet a maszturbációval? nem árt vele senkinek, és nem okoz vele senkinek se fájdalmat... sőt...
2008. jún. 1. 20:29
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
69%
Isten úgy gondolja, hogy a szex és egyben a házasság célja a gyermeknemzés. Ezért ha nincs házasság, szex sem lehet. A maszturbáció pedig egy önző élvezetszerzés... Nem vagyok hívő, de szerintem így lehet valahogy...
2008. jún. 1. 20:43
 2/17 anonim ***** válasza:
74%
Istennek semmi baja nincs a szexszel. Hiszen Ő teremtett minket ilyenre. Azért teremtett nőt és férfit. Sőt a házasság előtti szexszel sincs semmi baja (persze nem a fűvel-fával és ugyanazon nemű egyénnel, és pénzért, stb), hiszen a jegyeseknek testileg-lelkileg is össze kell csiszolódniuk, hiszen a házasság nem fog működni enélkül. Tehát Isten nem ítéli el a testi szerelmet házasság előtt, ha az őszinte szeretetből, odaadásből és egymás megbecsüléséből, stb. indul ki. (Erről egy katolikus pap beszélt nem oly régen, tehát nem én találtam ki.) A maszturbációval kapcsolatban csak gondolom, hogy valószínű azzal sem lehet baja, ha az magánügyként kezelődik, mert hát valahogy meg kell ismernie az embernek a testét.
2008. jún. 1. 22:00
 3/17 anonim ***** válasza:
74%

Na, először is: a keresztények istenéről beszélünk. A többi sok ezer vallás rengeteg istene általában elnézőbb.

Ahogy írtad, a korlátozás a házasságra vonatkozik. Házasságon belül mindent szabad, és támogatott, ami az örömöt szolgálja és közben nem gátolja a gyermekáldást.

DE: még itt is kétfajta értelmezés van - az enyhébbik változat szerint csak házas embernek tilos kikacsintgatnia a házaságból, illetve mindenkinek tilos kívülről rongálni egy házasságot.

A maszturbációt olyan körülmények között tiltotta, amikor gyermekáldást akadályozott meg vele (elpocsékolta a magját). Ez volt a probléma, nem az öröm, vagy bármi más.

Persze mindezeket a különböző társadalmakban egészen különbözően értelmezték. De ezek már értelmezések, nem az eredeti gondolatok.

2008. jún. 1. 22:07
 4/17 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem teljesen elfogadhato az, amit az elottem irok irtak,meg akkoris, ha masok nagy szeretettel jol lepontoztak oket.

En meg annyit tennek hozza, hogy ne feledjuk. Lehet a Biblia Istentol valo, de az embereknek kell(ene) betartani. Istennek kutya baja a szexel. Nem azert ad valamit, mert nem akarja adni. Azert adja, hogy oromot leljunk benne. A problema az emberrel van aki mindennel visszael. Ugye nem kell reszletezzem?

2008. jún. 2. 01:02
 5/17 A kérdező kommentje:
és a nők maszturbációjával mi baja? ők nem pazarolják el még a magukat se:D
2008. jún. 2. 05:57
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Azt hiszem, tudom a hivatalos véleményt:

A szex Istentől kapott ajándék, amivel semmi baja a megfelelő keretek között. Keretnek pedig a házasságot rendelte. A házasságban két ember teljesen egymásnak ajándékozza magát. Ez vonatkozik a testi és a lelki dolgokra is. És a teljességen van a hangsúly. A döntésen, hogy mostmár mindig vele kell élnem, teljesen az övé vagyok. Ez az a döntés, ami hiányzik a házasság előtt. (sajnos manapság sokszor a házasságból is hiányzik...)

A teljes önátadás a házasság lényege. És ezzel kapja meg a két fél a szexualitás ajándékát teljesen, ott a helye.

Ugyanezért bűn a maszturbálás is, hiszen az is szexualitás. Nem a házastársadnak való teljes önátadás eredménye. Ez a baj vele.

Nehéz elfogadni, manapság egyre kevesebben tudják. (Én sem) De vannak még, akik igyekeznek betartani, mégha kevesen is. Persze Isten megbocsátó, dehát a gyónás is akkor érvényes, ha megbánod a bűnödet. Amit nem bánsz, azt mintha meg sem gyóntad volna. Tulajdonképpen én épp ezért nem megyek gyónni. Nincs értelme, hogy elmondjak valamit, amit nem bánok, nem tudom elhatározni, hogy soha többet. Ha elmondom, de nem bánom, vagy ha kihagyom, mindenképpen érvénytelen a gyónás. Megpróbálom Istennel "személyesen" megbeszélni a dolgot. :))

Ha nem csak kíváncsiságból érdekelt a téma, akkor látogass el a [link] oldalra, a kérdéseknél és a fórumban sok hasznos információt találsz erről.

2008. jún. 2. 07:05
 7/17 anonim ***** válasza:
0%

A nők önkielégítése is gátolja a megtermékenyülést. Ha jól csinálja, tele megy a méh savval.

Persze, ha nem szexel, akkor tök mindegy... ebből a szempontból.

2008. jún. 2. 12:58
 8/17 anonim ***** válasza:
49%
Istennek semmi. Az egyház a szar.
2008. jún. 2. 13:11
 9/17 anonim ***** válasza:
17%
Zeusznak ugyan semmi. Sőt ugyebár még Jézus is az ő porontya, amikor épen nem hattyú, vagy bika, hanem éppen szentlélek képében cserkészett be egy csajt.
2008. jún. 11. 22:14
 10/17 anonim ***** válasza:
64%
Istennek sok mindennel semmi gondja,de arról ne feledkezz el,hogy az egyház sikeresen használta fel a Bibliát politikai és haszonszerzési célokra! belemagyaráztak olyanokat is,mint pl. ez...
2008. jún. 13. 15:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!