Mi baja Istennek a szexszel?
Na, először is: a keresztények istenéről beszélünk. A többi sok ezer vallás rengeteg istene általában elnézőbb.
Ahogy írtad, a korlátozás a házasságra vonatkozik. Házasságon belül mindent szabad, és támogatott, ami az örömöt szolgálja és közben nem gátolja a gyermekáldást.
DE: még itt is kétfajta értelmezés van - az enyhébbik változat szerint csak házas embernek tilos kikacsintgatnia a házaságból, illetve mindenkinek tilos kívülről rongálni egy házasságot.
A maszturbációt olyan körülmények között tiltotta, amikor gyermekáldást akadályozott meg vele (elpocsékolta a magját). Ez volt a probléma, nem az öröm, vagy bármi más.
Persze mindezeket a különböző társadalmakban egészen különbözően értelmezték. De ezek már értelmezések, nem az eredeti gondolatok.
Szerintem teljesen elfogadhato az, amit az elottem irok irtak,meg akkoris, ha masok nagy szeretettel jol lepontoztak oket.
En meg annyit tennek hozza, hogy ne feledjuk. Lehet a Biblia Istentol valo, de az embereknek kell(ene) betartani. Istennek kutya baja a szexel. Nem azert ad valamit, mert nem akarja adni. Azert adja, hogy oromot leljunk benne. A problema az emberrel van aki mindennel visszael. Ugye nem kell reszletezzem?
Azt hiszem, tudom a hivatalos véleményt:
A szex Istentől kapott ajándék, amivel semmi baja a megfelelő keretek között. Keretnek pedig a házasságot rendelte. A házasságban két ember teljesen egymásnak ajándékozza magát. Ez vonatkozik a testi és a lelki dolgokra is. És a teljességen van a hangsúly. A döntésen, hogy mostmár mindig vele kell élnem, teljesen az övé vagyok. Ez az a döntés, ami hiányzik a házasság előtt. (sajnos manapság sokszor a házasságból is hiányzik...)
A teljes önátadás a házasság lényege. És ezzel kapja meg a két fél a szexualitás ajándékát teljesen, ott a helye.
Ugyanezért bűn a maszturbálás is, hiszen az is szexualitás. Nem a házastársadnak való teljes önátadás eredménye. Ez a baj vele.
Nehéz elfogadni, manapság egyre kevesebben tudják. (Én sem) De vannak még, akik igyekeznek betartani, mégha kevesen is. Persze Isten megbocsátó, dehát a gyónás is akkor érvényes, ha megbánod a bűnödet. Amit nem bánsz, azt mintha meg sem gyóntad volna. Tulajdonképpen én épp ezért nem megyek gyónni. Nincs értelme, hogy elmondjak valamit, amit nem bánok, nem tudom elhatározni, hogy soha többet. Ha elmondom, de nem bánom, vagy ha kihagyom, mindenképpen érvénytelen a gyónás. Megpróbálom Istennel "személyesen" megbeszélni a dolgot. :))
Ha nem csak kíváncsiságból érdekelt a téma, akkor látogass el a [link] oldalra, a kérdéseknél és a fórumban sok hasznos információt találsz erről.
A nők önkielégítése is gátolja a megtermékenyülést. Ha jól csinálja, tele megy a méh savval.
Persze, ha nem szexel, akkor tök mindegy... ebből a szempontból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!