Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért Jézuska? 33 évesen?...

Miért Jézuska? 33 évesen? Miért etetik a gyerekeket, hogy ajándékot hoz.

Figyelt kérdés
Ki találta ki ezt a hülyeséget,hogy az újszülött Jézus ajándékot hoz a gyerekeknek?Pláne hogy 33 évesen halt meg tudtommal.Miért nem lehet a szeretet ünnepén tudni a gyereknek,hogy ezt apu és anyu vették,mert szeretnek.
2012. dec. 23. 13:56
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:

31-es vagyok

1.

Soha nem okozott törést az életemben, hogy Jézuska jött hozzánk. Megkérdeztem a két tesómat is, csak nevettek rajta. Nem tartjuk hazugnak a szüleinket.

Mint már írtam, mindent Istentől kapunk, így nem is lehet hazugság az, hogy a kis Jézus hozza az ajándékot.

2.

Valaki írta, hogy miért nem a körítés nélkül csak simán az ajándékot adjuk és mondjuk a gyereknek, hogy apu-anyu vette.

Szóval redukáljuk le csupán materiális szintre? Csak költsünk pénzt ajándékra, ne legyen semmi meghittsége az ünnepnek? Felejtsük ki Istent?

3. Az hogy Karácsonykor Jézus születésnapját ünnepeljük, miért zárja ki, hogy az év többi napján is megpróbáljunk Istenhez méltóan élni és szeretni egymást? Jézus születésének az ünnepe nem azt jelenti, hogy 3 napig szeretünk.

4. Ezt a 365 napos dumát már hallottam egy Jehova Tanújától. Közeli rokon, ő azt mondja az ajándékozásról, hogy az év 365 napjából akkor ajándékozzunk, amikor épp úgy érezzük, ne kelljen születésnaphoz, Karácsonyhoz kötni az ajándékot.

Ez mind szép és jó, de amióta ez a rokon Jehova tanúja lett (kb 12 éve) azóta talán ha két ajádnékot kaptam tőle, mert valószínű az év többi napján elfelejti, Karácsonykor és szülinapkor meg elvből nem ajándékoz.

2012. dec. 26. 20:32
 42/47 anonim ***** válasza:
Szerintem Anyu-Apu vette, és azért, mert Isten megáldotta őket. Nálunk legalább is ez volt az ábra (hívő család).
2012. dec. 26. 20:54
 43/47 anonim ***** válasza:
Mert ez a gyerekeknek egyfajta kedveskedés, szerintem egy pár éves gyereknek csak a leghülyébb szülők nyomatnak olyan szöveget hogy "500-ért túrtam a butikban, mert apád elitta a pénz másik felét"....szóval nem értem miért probléma, ha a gyereknek mondanak egy mesét? ettől gyerek a gyerek, ha jól tudom....az igaz hogy mondhatnának angyalkát is vagy mást, de valahogy össze akarják kapcsolni Jézus személyével, hogy azért a kiskölyökbe is beleivódjon, hogy miről is szól az ünnep.....még ha a maga egyszerű módján is értetik meg......nem látok ebben semmi rosszat.....szerintem elég fölösleges dolgon akadsz ki....
2012. dec. 27. 13:58
 44/47 anonim ***** válasza:
0%

Nos a kérdés továbbra is az:

Jézus mit szól hozzá, hogy sokan a születés napját ünneplik azon a napon amikor nem született, hanem egy pogány ünneppel összegyúrt imádati formával hazugságon alapuló "vallási" formát mutatnak be amit nem kért nem is parancsolt

Ha az emberek komolyan felfognák, mit jelent az, hogy

(Máté 15:8, 9) 8 »Ez a nép ajkával tisztel engem, de a szíve messze eltávolodott tőlem. 9 Hiába imádnak engem, mert emberek parancsait tanítják tanokként.«”

Vagy is sokféle ünnepet ünnepelnek amihez köze sincs Jézushoz, és elhitetik magukkal hogy ez jó, Jézus pedig hiába valónak tekinti.

S még ezeken a napokon sem tudnak "keresztényként" viselkedni, az év többi napján sem

Aki azt írta, hogy "Jehova Tanui dumája...

ez keresztény viselkedés?.....

2012. dec. 27. 19:29
 45/47 anonim ***** válasza:
26%

"Jézus mit szól hozzá, hogy sokan a születés napját ünneplik azon a napon amikor nem született"

Akkor légy szíves mondd meg a pontos születési dátumát, és hivatkozást, korabeli forrást is, amely megjelöli azt. Nem fogsz tudni ilyet mutatni. Közmegegyezés alapján ünnepeljük ezen a napon, semmi másért. A szándék a lényeg, nem a pontos nap. A szőrszálhasogatásod vetekszik a farizeus zsidókéval, már ne haragudj. Krisztus a szíved nézi, nem az arcodon lévő izzadság kémiai összetételét - remélem tudod értelmezni a példát.

"hanem egy pogány ünneppel összegyúrt imádati formával hazugságon alapuló "vallási" formát mutatnak be amit nem kért nem is parancsolt."

Szóval a katolicizmus "hazugságon alapuló vallási forma", mert visszavezethető az ókorig...Mutass bármilyen felekezetet (az ortodoxiát leszámítva), amely a hagyományát az ókorig tudja vezetni. Nem fogsz tudni. Na persze tudom, megint, a 4. századi Nagy Konstantin edictumai nem hitelesek, ellenben a 19. századi Russeléi meg gondolom hűde nagyon azok....ezt a paradoxont nem tudom valahogy követni....

"Vagy is sokféle ünnepet ünnepelnek amihez köze sincs Jézushoz, és elhitetik magukkal hogy ez jó, Jézus pedig hiába valónak tekinti."

Ez a nagy keresztény ünnepekre a legkevésbé sem igaz, legfeljebb a világi ünnepekre.

"S még ezeken a napokon sem tudnak "keresztényként" viselkedni, az év többi napján sem"

Ez egyéni ember függő, szerintem ne ítélj meg minden embert látatlanul, hogy ki mennyire viselkedik keresztényként....vagy honnan érzel magadnak jogot ehhez?

"Aki azt írta, hogy "Jehova Tanui dumája...ez keresztény viselkedés?....."

Bár nem én írtam, de a válasz határozott IGEN. Krisztus sátán fattyainak, viperáknak és egyéb dolgoknak nevezte a dogmatikai kérdésben tévedőket. Tudod, ő nem egy béke-hippi volt ám.....

2012. dec. 28. 10:13
 46/47 anonim ***** válasza:
100%

Tanúk! Szerintetek hiábavaló az ünneplés Jézus szempontjából. De nem tiltott, és mivel szabadnap, legalább együtt lehetnek a családok. Ha szerintetek hiábavaló is Jézus szempontjából, tiltva nincs, és az emberek boldogok. Akkor meg mi a baj? Igazatok van, minden nap szeretnünk kell egymást, de ez nem indok a Karácsony eltörlésére.

41-esnél a pont.

A Jézuskát én sem értettem soha, én mindig Jézust mondok.

2012. dec. 31. 16:17
 47/47 anonim ***** válasza:

31,41-es vagyok.

44-es válaszoló!

"Aki azt írta, hogy "Jehova Tanui dumája...

ez keresztény viselkedés?....."

Ezt senki nem írta én meg pláne nem. Kicsit kiforgattad a szavaimat, feltűnt neked?

Én ezt írtam:

"Ezt a 365 napos dumát már hallottam egy Jehova Tanújától."

Ha feltűnt volna, akkor én a dumát a 365- napra vonatkoztattam és írtam, hogy egy Tanútól hallottam.

És az alapján, amit leírtam, igazán lehet dumának nevezni, hiszen csak egy odavetett, jól hangzó szövegként működött, nem olyan, amit az illető komolyan is gondolt.

Ami megint kiderül a további írásomból, de te arra nem akartál reagálni, inkább kiforgattad a szavaimat, hogy mondvacsinált módon megsértődhess.

Szégyelld magad.

Tehát mégegyszer, hogy mit is írtam:

"Ezt a 365 napos dumát már hallottam egy Jehova Tanújától. Közeli rokon, ő azt mondja az ajándékozásról, hogy az év 365 napjából akkor ajándékozzunk, amikor épp úgy érezzük, ne kelljen születésnaphoz, Karácsonyhoz kötni az ajándékot.

Ez mind szép és jó, de amióta ez a rokon Jehova tanúja lett (kb 12 éve) azóta talán ha két ajádnékot kaptam tőle, mert valószínű az év többi napján elfelejti, Karácsonykor és szülinapkor meg elvből nem ajándékoz."

Sikerült segítenem az értelmezésben?

2013. jan. 4. 21:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!