Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha isten a maga képmására...

Ha isten a maga képmására teremtett minket, mi miért nem vagyunk láthatatlanok?

Figyelt kérdés
2012. dec. 23. 00:09
1 2 3
 11/28 Molnár Sándorné ***** válasza:

T.Kérdező!

Az, hogy Isten a saját "képmására" teremtett meg minket, nem azt jelenti, hogy fizikailag. Isten egy szellem lény, nem hus-test mint mi vagyunk. A "saját képmás" azt jelenti, hogy a tulajdonságaiból adott nekünk, ugymint: szeretet, igazság, bölcsesség, hatalom. Ezekkel rendelkezik a Teremtő Isten, és ezekből adott át nekünk.

Igy értendő, hogy a "saját képmására alkotott" minket.

Remélem érthető voltam? Üdvözlettel: Judit!

2012. dec. 23. 15:47
 12/28 anonim ***** válasza:

Molnár Sándorné

"Az, hogy Isten a saját "képmására" teremtett meg minket, nem azt jelenti, hogy fizikailag. Isten egy szellem lény,

nem hus-test mint mi vagyunk. A "saját képmás" azt jelenti, hogy a tulajdonságaiból adott nekünk, ugymint: szeretet, igazság, bölcsesség, hatalom. Ezekkel rendelkezik a Teremtő Isten, és ezekből adott át nekünk.

Igy értendő, hogy a "saját képmására alkotott" minket.

Remélem érthető voltam? Üdvözlettel: Judit!"

És akkor mi van Jézussal,ő nem Isten volt?

A teremtő tulajdonságaiból pedig kihagytál néhány dolgot(Ha a Bibliát vesszük alapul):

Bosszúállás,harag,kegyetlenkedés,gonoszság.Ezek pedig,ha jól tudom a test kívánságai.

2012. dec. 23. 15:57
 13/28 anonim ***** válasza:

A többi rossz tulajdonság megjelenése is furcsa.

Gőg, paráznaság, irígység, hazugság,torkosság, stb...

Tudom, persze, a fáról, de hát oda honnan került?

Úgy gondolod, kérdező, hogy Isten annyira láthatatlan, hogy nincs is?

2012. dec. 24. 10:52
 14/28 A kérdező kommentje:

Én szeretnék semleges maradni.(Bár nem tudok) Szóval adok a vallásos embereknek egy sancot, hogy meg magyarázzák. Azért az tény hogy pusztán energiából nehéz olyan dolgokat össze rakni amihez fizikai adottság kell. A szeretet duma elég gáz mivel az ember gyk önző módon szeret a hormonjai által. Ami fizikálisan ott van. Mellé a biblia nem szellemi tulajdonságokról beszél. Ráadásul ez a szellemi energia bigyó képes elmenni a paradicsomból meg vissza térni. Ez némiképp fizikai adottság. Erre vártam valami frappáns választ. De mint ahogy vártam álszent mellé dumát kaptam. Szóval a láthatatlan a nem létezőt jelenti. Mi emberek viszont létezünk.

A magam részéről ha én valami isten lennék minimum a grand kanyon méretekkel írtam volna ki a

10 parancsolatot. Akkor azt hiszem nem lennének kétségeim.

2012. dec. 24. 12:18
 15/28 anonim ***** válasza:

Honnan tudjátok, hogy Istennek nincsen fizikai teste?

Lehet, hogy van, csak mi nem látjuk.

Egy pók 30 cm-ig lát el. Megkérdezi tőle egy másik pók, hogy te láttál már embert? Azt válaszolta az első pók, hogy még nem... Akkor mi is láthatatlanok vagyunk???

2012. dec. 26. 11:20
 16/28 anonim ***** válasza:
Láttad már? Igen? Mikor be voltál lőve...
2012. dec. 26. 13:24
 17/28 anonim válasza:
egyik válaszoló szerint jézus mására lettünk teremtve, de az hogy lehet hogy ő később született meg, mint ádám vagy éva?
2012. dec. 26. 13:59
 18/28 anonim válasza:
Számunkra láthatatlan ebben az életben, ha Jézus visszajön, akkor az ő képében ismét látható lesz.
2012. dec. 26. 17:48
 19/28 anonim ***** válasza:

A "képmására teremtve" a szellemi tulajdonságokat jelenti, tehát eredetileg ezekben hasonlatosak voltunk Istenhez, csak később, a bűnbe esés miatt mi megváltoztunk.

A test pdig más.

2012. dec. 27. 11:41
 20/28 anonim ***** válasza:

Kedves Töftöftöf!

Bűnbe esés nem lehetséges, mert az örök élet kitaláció.

Nem volt honnan bűnbe esni...

2012. dec. 27. 18:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!