Ha isten a maga képmására teremtett minket, mi miért nem vagyunk láthatatlanok?
T.Kérdező!
Az, hogy Isten a saját "képmására" teremtett meg minket, nem azt jelenti, hogy fizikailag. Isten egy szellem lény, nem hus-test mint mi vagyunk. A "saját képmás" azt jelenti, hogy a tulajdonságaiból adott nekünk, ugymint: szeretet, igazság, bölcsesség, hatalom. Ezekkel rendelkezik a Teremtő Isten, és ezekből adott át nekünk.
Igy értendő, hogy a "saját képmására alkotott" minket.
Remélem érthető voltam? Üdvözlettel: Judit!
Molnár Sándorné
"Az, hogy Isten a saját "képmására" teremtett meg minket, nem azt jelenti, hogy fizikailag. Isten egy szellem lény,
nem hus-test mint mi vagyunk. A "saját képmás" azt jelenti, hogy a tulajdonságaiból adott nekünk, ugymint: szeretet, igazság, bölcsesség, hatalom. Ezekkel rendelkezik a Teremtő Isten, és ezekből adott át nekünk.
Igy értendő, hogy a "saját képmására alkotott" minket.
Remélem érthető voltam? Üdvözlettel: Judit!"
És akkor mi van Jézussal,ő nem Isten volt?
A teremtő tulajdonságaiból pedig kihagytál néhány dolgot(Ha a Bibliát vesszük alapul):
Bosszúállás,harag,kegyetlenkedés,gonoszság.Ezek pedig,ha jól tudom a test kívánságai.
A többi rossz tulajdonság megjelenése is furcsa.
Gőg, paráznaság, irígység, hazugság,torkosság, stb...
Tudom, persze, a fáról, de hát oda honnan került?
Úgy gondolod, kérdező, hogy Isten annyira láthatatlan, hogy nincs is?
Én szeretnék semleges maradni.(Bár nem tudok) Szóval adok a vallásos embereknek egy sancot, hogy meg magyarázzák. Azért az tény hogy pusztán energiából nehéz olyan dolgokat össze rakni amihez fizikai adottság kell. A szeretet duma elég gáz mivel az ember gyk önző módon szeret a hormonjai által. Ami fizikálisan ott van. Mellé a biblia nem szellemi tulajdonságokról beszél. Ráadásul ez a szellemi energia bigyó képes elmenni a paradicsomból meg vissza térni. Ez némiképp fizikai adottság. Erre vártam valami frappáns választ. De mint ahogy vártam álszent mellé dumát kaptam. Szóval a láthatatlan a nem létezőt jelenti. Mi emberek viszont létezünk.
A magam részéről ha én valami isten lennék minimum a grand kanyon méretekkel írtam volna ki a
10 parancsolatot. Akkor azt hiszem nem lennének kétségeim.
Honnan tudjátok, hogy Istennek nincsen fizikai teste?
Lehet, hogy van, csak mi nem látjuk.
Egy pók 30 cm-ig lát el. Megkérdezi tőle egy másik pók, hogy te láttál már embert? Azt válaszolta az első pók, hogy még nem... Akkor mi is láthatatlanok vagyunk???
A "képmására teremtve" a szellemi tulajdonságokat jelenti, tehát eredetileg ezekben hasonlatosak voltunk Istenhez, csak később, a bűnbe esés miatt mi megváltoztunk.
A test pdig más.
Kedves Töftöftöf!
Bűnbe esés nem lehetséges, mert az örök élet kitaláció.
Nem volt honnan bűnbe esni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!