Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Akik nem, miért nem hisztek a...

Akik nem, miért nem hisztek a Bibliában?

Figyelt kérdés

2012. dec. 16. 04:02
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
97%
Azért nem hiszek a bibliának, mert egy réges-régen idejétmúlt, ellentmondásokkal teli mesekönyv. A bibliánál sokkal jobb könyvek is vannak a piacon, úgyhogy inkább azokat olvasom.
2012. dec. 16. 12:48
 12/21 A kérdező kommentje:

nem vagyok vallásos, csak feltettem egy kérdést vallás témában, és várom a válaszokat ( http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__3.. )

az egyik kommentelő választ nem írt, csak elkezdte szétoffolni a kérdésemet. emiatt tettem fel ezt a kérdést.

2012. dec. 16. 13:56
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Isten férfi, Jézus férfi, sátán férfi, próféták mind férfiak, a nők meg alattvaló kutyák akik meg se szólalhatnak.

A nemi és faji megkülönböztetést a törvény szigorúan bünteti és én nem vagyok bűnöző úgy hogy nem leszek vallásos.

2012. dec. 16. 14:52
 14/21 Salx Narval ***** válasza:
20%
Hát, mert csak a gond van veletek.:D Egy kicsit nem figyelt oda Ádám és örökletes bűnbe taszítottátok az emberiséget.:D
2012. dec. 16. 17:42
 15/21 anonim válasza:
91%

Mert kellene?

Én a Rejtó Jenő könyvekben hiszek. Azokon legalább jót lehet szórakozni.

Nem hiszek a Bibliában, mert Istent úgy nem hiszem. Nem a keresztény - bármilyen keresztény - értékrend és vallás szerint.

Miért nem? Mert képmutató, álszent és hazug.

Bármilyen bűnt el lehet követni, meggyónod, feloldoznak és kész. Továbbá: a legnagyobb keresztények nem tartják be a 10 parancsolatot. A saját vallásukat köpik arcul.

És hogy is volt a keresztes háború? Hogyan is volt Amerika meghódítása?

De én elfogadom, hogy vannak, akik ebben a vallásban hisznek.

Namaste!

2012. dec. 16. 23:40
 16/21 zozonrg válasza:
0%
A Bibliából nagyon sokminden kimaradt ami a tórában és a többi ókori műben benne van.Igaz amit leírnak benne csak teljesen másképp kell értelmezni és logikus történetté áll össze minden.Pl.6.napon mondá az úr -Teremtsünk embert a saját képmásunkra!Teremtsünk? kik? Majd megteremté Ádámot és Évát.7. nap megpihen Majd látta ,hogy ádám egyedül van és teremt neki társat.Évát!De már 6. napon egyszer teremtett nőt!? http://www.youtube.com/watch?v=RLF9nB9dJv8 Számomra ez elfogadhatóbb válasz mindenre.
2012. dec. 18. 07:28
 17/21 zozonrg válasza:
0%
Az első nő akit "Isten"termtett Lilit volt és nem Éva!
2012. dec. 18. 07:32
 18/21 anonim válasza:
0%
Ez hit és te döntöd el hogy hiszel vagy sem. Én nem tudom. Rendszeresen járok misére és nem tudom mit akarok,mit higgyek. Ha nem hiszek lehet az hogy nem értem a teremtés történetet és van egy csomó olyan rész amely úgy fojtatódik hogy nem tudom honnan jött. (Például Kain felesége!?)
2012. dec. 18. 17:35
 19/21 anonim ***** válasza:
0%

"Isten férfi, Jézus férfi, sátán férfi, próféták mind férfiak, a nők meg alattvaló kutyák akik meg se szólalhatnak."

Isten kiválasztotta Máriát aki fiút szült nekünk Jézust.Mária Magdolna a tanítványokkal és Jézussal volt.Miért lennének alattvaló kutyák?!

Én hiszek abban hogy Jézus velünk van ,mert igazságot mondott.

Ha a földiekről szólt igazság volt ,akkor a mennyeikről szóló is Igaz Jézustól!

(K.Gy)

2012. dec. 18. 19:11
 20/21 anonim ***** válasza:
46%
Miért kéne hinni benne? Van valami okod rá?
2012. dec. 19. 04:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!