Ha Jehova Tanúinak van igaza, és van isten, pokol viszont nincs, feltámadás után a materialisták, ateisták mit tennének?
Tegyük fel, hogy eljönne az armageddon, majd utána mindenki feltámadna, és szembetalálná magát Istennel. Még a megrögzött ateisták, materialisták is elfogadnák, mint mindenható teremtőt, akit szolgálni, imádni kell, vagy inkább meghalnának, mondván, ha eddig nem segített, ne várjon tőlük semmit?
Nem vagyok Tanú! De érdekel, ha nincs következmény (pokol) hogy állna hozzá az ember.
kerdezo!!
1,;-"armageddon"-(??)-nem jon el!!
azt eredetileg ugy hivjak,;-"Har-Megiddo"-es az egy osi izraelita telepules,amely elott folyt le Yehohsue kiralyunk nagy utkozete,amiben porig alazta elleneinket!!ide gyujti egybe az UR az igazak csapatait a vegso harcra a gonosz ellen!
2,;-hova kerulnek,az atheistak,stb?
egyszeru a valasz!!a Torah errol vilagosan ir!
ezt irja,;-"es lelkuk orok bolyongasra,sotetre iteltetik a SHEOL-ban!
nos a "sheol" egy intermedialis hely a foldi-(testi)-let,es a gan-eden,lelki -(hashama)-let kozt!!
vulgarisan ugy is mondhatnam az iteloszek eloszobaja,varoterme!!
-vagyis,nem kerulnek iteloszek ele,hanem az orok bizonytalansagban maradn,ak ket vilag kozt!!
errol reszletekbe menoen a ZOHAR-(a Valodi Kabbalah)-c muèben olvashat!!
3,;-a szo jehova;egy rendkivul rossz forditasa,ertelmezese,az erdeti anagramm-nak,;-" Y.H.V.H."
amit az oheber ugy jelol,pl,;-"YAHVEH"-!vagy ugy,;"ANI ANOKHI"-!
mindegyik formula azt jelenti,;-"vagyok aki van"-
a kereszteny vallas atvett az oheber- bol egy szot ami utal erre,;
ez a szo a ,;-"hallaluiah"
amit igy valasztunk kette helyesen,;-" hallel -uiah...",ami szo szerint azt jelenti,;
hallel=(hangosan magasztalni),-uiah...=(aki van)-!!
"No Jehova sem fogja hagyni a földet, hogy tönkretegyék."
Már nincs mit tönkretenni.
"Alapból a kérdés kicsit butácska, most képzeld el, hogy megkérdezel bárkit a feltámadás után, hogy inkább meghalsz paraszt, vagy mostmár látod, hogy van Isten, akarsz-e élni örök időkig? :D"
Nem olyan egyszerű az, hisz ki tudja mit kell tenni érte. Pl. aki nem akar egy ember mellett megállapodni, mégis csak egy nővel élhet, házasságban. Vagy nem lehet többé húst enni, hiszen az Édenkertben is magokat és füveket adott az embernek az Isten. Lehet dicsőíteni kell énekekben, napi többször imádkozni hozzá, és biztos nem füllene a foga az embereknek olyanhoz, ami távol állt tőlük életükben is.
ma 07:06
Köszönöm a leírásod. Tudom, hogy Har-Megiddo a település neve, de manapság a apokalipszist, világvégét, tehát a mostani világ bármilyen katasztrofális mértékű változását armageddonnak nevezik, ezért használtam én is ezt a szót. :)
A Hallelujah szó esetében korrekt az érvelésed. "Uiah", mint "aki van" - erről az jutott eszembe, hogy a tentagrammot is így értelmezték, a tanúk szoktak azzal érvelni, hogy nem véletlenül Jah a vége, ami bizonyítja, hogy az isteni név Jahve vagy Jehova.
A kommented többi részét is érdekes volt olvasni.
"No Jehova sem fogja hagyni a földet, hogy tönkretegyék."
Már nincs mit tönkretenni.
Úgy értettem a mondatot, hogy nem fogja engedni, hogy teljes mértékben megsemmisítsék, ill. egy nukleáris katasztrófa vessen neki véget.
Dícséretes a törekvése!
Eszerint Ő hozta létre az ENSZ t és a Biztonsági Tanácsot
Hajrá JHVH!
Mentsd meg!
"Dícséretes a törekvése!
Eszerint Ő hozta létre az ENSZ t és a Biztonsági Tanácsot "
Mármint az Ő-n Jehovát érted? Hogy hozta volna ő létre? Ezt honnan veszed?
Csupán a fentebb leírtakon tréfálkoztam.
Bár ami igaz, az igaz.
Lehet, hogy az Európai Uniót is Ő sugallta?
Hiszen az Ő útjai kifürkészhetetlenek.
Úgy tűnik, a végítélet is el van napolva, lehet, hogy Noé óta ezt is meggondolta.
Ha annyira jó, akkor nem lehet túl nagy kedve bíráskodni.
Csóri Tanúknak meg egyszerűen elfelejtett szólni...
25-ös:
Én irónia szagot érzek, te nem?
Kérdező:
Ugyanazt a kérdést tudom feltenni: szerinted van olyan ember, aki azt mondaná, hogy nem imádkozok, nem énekelgetek, nem takarítom ki a wc-t Istennek, inkább meghalok?
Az emberek rengeteg mindent megtennének az örök életért, főleg ha olyan boldog, mint ahogyan azt leírták. Én elgondolkoznék rajta, de szerintem végül mindenem odaadnám, ha ezentúl örökké fiatal maradnék akár ebben a világban, mivel nem lenne könnyű csövesként legalább az alsó középosztályba feljönni, de nem lehetetlen, és lenne rá úgy kb. annyi időm, amíg élhető a Föld.
Az örök élet túl nagy kincs, hogy bárki nemet mondjon rá, és inkább meghalna.
"ui: Mi az Újvilág fordításut használjuk, de most direkt nem onnan idéztem."
Ezt tudják meg a szektádban, mindjárt repülsz. Nálatok az Új Világ Ferdítés az etalon, meg a társulat magyarázatai!
"Ezt tudják meg a szektádban, mindjárt repülsz. Nálatok az Új Világ Ferdítés az etalon, meg a társulat magyarázatai!"
1. nem szekta. "A szekta olyan csoportra utal, mely egy vallásos közösségen belül más nézetet vall, illetve kiválik a közösségből, hogy új vallást alapítson. Jehova Tanúi nem váltak ki egyetlen egyházból sem. Ők nem egy szekta."
2. Való igaz! Az Újvilág fordítású Bibliát használjuk, de 2000-ig mi is a Károlit használtuk itt Mo-n. Korábban pl. már számos más országban használták az Újvilág fordítású Bibliát. Amúgy meg nem tudom, miért lenne ferdítés (ezügyben már volt nyitva itt a GYIK-en a kérdés). Ha ugyan azt amit ott leírtam a Károliból megnéznéd itt az online Újvilág forditásban SEMMI, DE SEMMI kifogásod nem lehet ellene: [link]
Ha mégis, akkor mondd csak hogy ferdítés! Indokold meg (nyiss új kérdést rá, mert itt másról van szó)
És afelől legyél nyugodt. Engem ezért senki nem repít az általad szektának titulált Jehova Tanúi vallásból.
Csilla más kérdésnél már elismerte, hogy ő maga nem szakértője e témának, vagyis csak mások hülyeségét majmolja - mint egyébként itt nagyon sokan.
Jehova Tanúinak van egy hivatalos, saját Bibliafordítása, de gyakorlatilag bármelyiket használhatjuk és használjuk is, ha arról van szó, hogy a Bibliai igazságokat kiderítsük. Az Érveljünk... könyvünk is 27 (ha jól emlékszem a számra, de nagyságrendileg annyi) fordítást idéz, köztük sok magyart is.
Ezek a szerencsétlenek tényleg azt hiszik, hogy Jehova Tanúi egy parancsuralmi rendszerben vezetett "szekta", akik semmit sem tehetnek maguktól. Ha tudnák, hogy mennyire ők azok akik meg vannak vezetve!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!